Download de KNAF app

Een waardig slot

Het autosportjaar loopt ten einde. In alle takken van de autosport zijn de kampioenen bekend en hebben vele tienduizenden toeschouwers met passie en plezier honderden evenementen bezocht. De secties van de KNAF en de organisatoren zijn in gedachten al druk bezig met het vormgeven van het volgend seizoen en teams, rijders en sponsors gebruiken de komende weken om terug te kijken op het afgelopen jaar en voorzichtige inschattingen te maken voor 2015.

 dsc10902 498x275

Als voorzitter van de overkoepelende kart- en autosportorganisatie kijk ik met gepaste trots terug op het afgelopen jaar. Ondanks dat de economische omstandigheden het vinden van bijvoorbeeld sponsors niet eenvoudig maakte, zagen we op vrijwel alle fronten nieuwe initiatieven ontstaan. Initiatieven die volgend jaar tot volle wasdom kunnen komen en erop gericht zijn om tal van jonge rijders en nieuwe sponsors aan te trekken. De ongekende media-aandacht voor Max Verstappen krijgt in 2015 een sterk vervolg en dat betekent in de ruimste zin van het woord méér aandacht voor autosport in het algemeen en autosporttalent in het bijzonder!

 dsc10380 500x324

Namens de FIA kregen de KNAF en KTF eerder dit jaar het verzoek om als organisator en gastheer op te treden voor de FIA Institute Young Driver Excellence Academy Selection: North Eastern Europe. In nauwe samenwerking met voormalig winnaar van deze gezaghebbende Award, Kevin Abbring, kregen zestien jeugdige talenten uit evenzoveel landen eind oktober op het ANWB Test- en Trainingscentrum een voortreffelijk en gevarieerd programma voorgeschoteld. Natuurlijk hulde aan de Engelsman Jordan King die deze ronde op zijn naam wist te zetten en doorgaat naar de finale. Maar zeker ook hulde aan alle betrokkenen binnen de organisatie die van de FIA stewards een compliment kregen voor het programma en de begeleiding van de talenten tijdens dit vier dagen durende programma. In alle bescheidenheid stel ik vast dat we met dit programma bij de FIA een solide visitekaartje hebben afgegeven met de wens dat we dit programma ook in 2015 mogen organiseren. Een waardig slot van een boeiend autosportjaar!

 dsc11131 500x449

Het is in steeds bredere (autosport-) kringen bekend dat ik de collega's van het Dagelijks Bestuur dit najaar heb gevraagd mij met ingang van 1 januari a.s. te ontheffen van mijn bestuurlijke verantwoordelijkheden bij zowel de KNAF als KTF. Dat is eerder dan gepland en uiteraard met pijn in mijn hart. Maar de intensieve begeleiding van een aantal processen waar we nu mee starten, vraagt dermate veel tijd en aandacht dat het nauwelijks nog te verenigen is met mijn overige bestuursfuncties en mijn dagelijkse verantwoordelijkheden bij Mercedes-Benz Nederland.

 mg 9646 500x375

Ik heb de samenwerking met alle bestuursleden van de KNAF (DB, FB en Secties), het Federatiebureau, de organisatoren, technici en officials, sponsors, teams en rijders de afgelopen twee jaar als een verrijking van mijn kennis van de autosport ervaren en dank vanaf deze plaats een ieder die daar een bijdrage aan heeft geleverd.

Huub Dubbelman