Download de KNAF app

Dopingvoorlichting in de autosport

Dopingautoriteit GOED
Als (top)sporter kun je niet alle geneesmiddelen zomaar gebruiken. Er zijn namelijk redelijk veel geneesmiddelen die dopinggeduide stoffen bevatten. De Nationale Doping Autoriteit geeft voorlichtingen om sporters te informeren over dopingregels, dopingcontroles en de risico's voor onbewust dopinggebruik. Ook in de autosport controleert de Nationale Doping Autoriteit op doping!

Niet alleen op internationaal niveau, maar ook op nationaal niveau controleert de Nationale Doping Autoriteit op het gebruik van doping. In de afgelopen jaren zijn er bij verschillende autosportevenementen in Nederland controles geweest. Een dopingcontrole hoeft niet altijd uit een urinetest te bestaan, maar het kan ook een bloedcontrole zijn.

Gebruikt u medicijnen tegen bijvoorbeeld astma, ADHD, diabetes of een hoge bloeddruk dan is het raadzaam om te kijken of deze medicijnen in Dopingwaaier App vermeld staan als verboden medicijn. Staat uw medicatie op de dopinglijst? Dan kunt u dispensatie aanvragen bij de Nationale Doping Autoriteit. Dit is een verklaring dat u toestemming heeft om het medicijn toch te mogen gebruiken.

De KNAF wil inventariseren in hoeverre de KNAF-licentiehouders geïnteresseerd zijn in een voorlichtingsbijeenkomst van de Nationale Doping Autoriteit. Wilt u meer te weten komen over dopingregels en dopingcontroles door een bijeenkomst bij te wonen? Stuur dan een e-mail naar Angela Keuper (a.keuper@knaf.nl).