Download de KNAF app

2020: Een bijzonder en uitdagend autosportjaar


Zoals u weet waren er in 1920 slechts vier Formule 1 races, twee in de VS en twee in Italië : 31 mei Indianapolis 500, 13 juni Mugello Circuit, 28 augustus Elgin National Trophy en op 24 oktober de Targa Florio. Belangrijk voor de Nederlandse autosport is dat zanger Lou Bandy in 1920 het nummer We Gaan Naar Zandvoort opneemt.
Het was ongetwijfeld deze combinatie waarmee honderd jaar geleden de basis werd gelegd voor wat op 3 mei a.s. door inzet en doorzettingsvermogen van Circuit Zandvoort zal gaan plaatsvinden.

De Nederlandse Formule 1 race wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van ons autosportjaar, maar is natuurlijk niet het enige wat er de komende maanden staat te gebeuren. Opnieuw staan binnen de verschillende secties allerlei evenementen op de agenda, waarvoor de zeer gewaardeerde en te respecteren inzet van alle betrokkenen van groot belang is.
De autosport in Nederland zit zonder twijfel in de lift. Dat biedt kansen om in de breedte te komen tot nieuwe rijders en meer publiek op de diverse evenementen. Aan iedere sectie en aan de verschillende organisatoren de uitdaging om daar zoveel mogelijk mee te doen.


De autosport in Nederland kent ook een keerzijde waar we gezamenlijk aandacht voor moeten blijven houden. Sportiviteit en veiligheid blijven twee belangrijke pijlers voor ons “spelletje”. Vandaar de oproep aan iedereen om hier zijn of haar steentje aan bij te dragen en alert te zijn als er ergens iets niet helemaal gaat zoals het zou moeten. Achteraf zijn zaken niet meer op te lossen. Vooraf kan er veel als er met de juiste toon en insteek naar wordt gekeken en over wordt gesproken.


Het zal bovendien niemand zijn ontgaan, dat het milieu een vrijwel dagelijks onderwerp is. Ook in de autosport zullen we daar op een verstandige en pro-actieve manier mee om moeten gaan. Als we hierbij allemaal een klein stukje van de last dragen, moet het mogelijk zijn om onze sport een (voldoende groene) toekomst te geven.
Vanuit de KNAF zal de komende maanden worden gewerkt om de grote lijnen te bewaken en samen met de secties te zorgen, dat naast alles wat we al jaren met elkaar doen ook nieuwe onderwerpen de nodige aandacht krijgen.


Weet dat via de secties iedereen met verstandige vragen en/of constructieve opmerkingen kan terugvallen op KNAF bestuur en KNAF kantoor.


Het kan weer een mooi autosportjaar worden waar we samen voor moeten gaan.


Ik wens u allen mede namens KNAF Bestuur en KNAF kantoor een goed, gezond en gelukkig 2020.

P.W.M. Dorn
Voorzitter KNAF