Download de KNAF app

Doe nu mee aan deze officiële kampioenschappen in Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0 in Nederland

Iedereen kan nu meedoen aan de eerste door de KNAF erkende kampioenschappen in populaire racegames. Deze worden georganiseerd op KNAF Digital, het nieuwe platform voor officiële racegamecompetities.

De KNAF-certified Winter Cups 2021 in de racegames Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0 zijn nu van start gegaan op knafdigital.nl. Over een periode van acht weken kunnen alle deelnemers in wekelijkse events strijden om punten voor het kampioenschap en een prijzenpot van drieduizend euro.

Uiteraard zijn alle licentiehouders, officials en andere bekenden van de KNAF van harte uitgenodigd om deel te nemen. Dit is mogelijk vanuit huis door middel van een spelcomputer of pc, desgewenst met een racestuurtje.

603e26cf b1bd 477a aecc 32a41a246e95

Gran Turismo Sport
De KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 wordt georganiseerd in de game Gran Turismo Sport (PlayStation 4 en PlayStation 5). Deze is ontwikkeld door Polyphony Digital in samenwerking met de internationale autosportbond FIA.

Volg de instructies goed op om elke week deel te nemen aan de pre-kwalificatie, waarin de snelste veertien deelnemers zich plaatsen voor de race. Deze wordt vanaf 1 februari elke maandagavond om 19.00 uur verreden en live uitgezonden op het officiële Twitch-kanaal van KNAF Digital en via Motorsport.com.

87746e46 5092 4168 bd4d f298f3ae8bb8

DiRT Rally 2.0
Aan de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 kan iedereen deelnemen middels de game DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4 en PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S, pc) van Codemasters.

Volg de instructies goed op om elke week een rally te rijden in de game, waarmee punten te verdienen zijn voor het kampioenschap. De hoogtepunten van deze competitie zullen terugkomen in highlightvideo’s.

 

Wees er snel bij, want deze competities zijn net gestart. Iedereen kan op elk moment instappen, maar hoe eerder de deelname, hoe meer punten en prijzengeld er verdiend kunnen worden.

Voor contact met de organisatie en deelnemers onderling kan iedereen meepraten op onze Discord. Ook is KNAF Digital op Instagram te volgen en zijn de livestreams op Twitch te bekijken vanaf maandag 1 februari.

Bij vragen of opmerkingen kan er contact opgenomen worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel succes en tot snel op KNAF Digital!

KNAF Loyaltyprogramma

Wat is het KNAF loyaltyprogramma?

Het KNAF Loyaltyprogramma is ontstaan uit de samenwerking tussen de KNAF en haar partners om nog meer voordeel te hebben van een KNAF licentie. Hierdoor kunnen KNAF licentiehouders gebruik maken van exclusieve aanbiedingen van verschillende bedrijven. 

 

KNAF Loyaltyprogramma gemist? Kijk ze hier terug!

KNAF Loyaltyprogramma januari 2021

Eerste KNAF-erkende kampioenschappen in racegames gaan 25 januari van start

Houten, 18 januari 2021 – Iedereen kan vanaf deze maand meedoen aan nieuw opgezette kampioenschappen in populaire racegames, erkend door de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) en gesteund door NOC*NSF. Deze competities worden gehouden op het platform KNAF Digital onder aanmoediging van autocoureurs Rudy van Buren en Mitchel van den Brink.

Op 25 januari gaan de eerste ‘KNAF certified’-competities in twee grote racegames van start over een periode van acht weken. De snelste deelnemers strijden in wekelijkse events om kampioenschapspunten en een prijzenpot van drieduizend euro.

Iedereen kan zich nu al registreren op KNAF Digital (www.knafdigital.nl) om vanuit huis gratis mee te doen aan de eerste competities vanaf de startdatum. Deze digitale autosportwedstrijden worden op een toegankelijke en goed controleerbare manier gehouden, onder meer dankzij koppeling met gebruikersnamen van spelers bij bekende gamesystemen, met de nadruk op gameconsoles.

In de loop van 2021 zal ook een betaalde ‘premium’-racelicentie worden geïntroduceerd. Hiermee krijgen digitale-licentiehouders de beschikking over extra voordelen, waaronder speciale aanbiedingen en deelname aan meerdere competities in extra racegames én van externe organisatoren.

Racen en rallysport
De KNAF certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 wordt georganiseerd in de game Gran Turismo Sport (PlayStation 4 en PlayStation 5). Deze is ontwikkeld door Polyphony Digital in samenwerking met de internationale autosportbond FIA. Deelnemers kunnen zich met uiteenlopende raceklassen en op verschillende circuits wekelijks plaatsen voor een finalerace, die vanaf 1 februari elke maandagavond wordt verreden.

Deze races worden live uitgezonden op onder meer het officiële Twitch-kanaal van KNAF Digital en Motorsport.com, onder toeziend oog van erkende digitale wedstrijdleiders en volgens reglementen die vergelijkbaar zijn met wat geldt in de fysieke autorensport. Om daarnaast iedereen plezier te laten beleven aan virtuele races, zullen er tevens ‘vrij rijden’-avonden worden georganiseerd op KNAF Digital.

Aan de KNAF certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 kan iedereen deelnemen middels de game DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4 en PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S en pc) van Codemasters. Elke week krijgen de virtuele coureurs een reeks klassementsproeven in een andere autoklasse voor hun kiezen, eveneens met regels die van kracht zijn in de fysieke rallysport. Hoogtepunten van de deelnemers zelf zijn terug te zien in wekelijkse highlightvideo’s.

Ambassadeurs 
Iedereen wordt aangespoord op KNAF Digital deel te nemen door twee bekende coureurs met veel affiniteit in zowel de fysieke als digitale autosport: Rudy van Buren, actief als coureur in de Porsche Carrera Cup, simulator-ontwikkelingsrijder in de Formule 1 en de eerste winnaar van de World’s Fastest Gamer-competitie; en Mitchel van den Brink, de jongste Dakar-rallycoureur ooit, die de afgelopen editie van de wereldberoemde woestijnrally in de top twintig finishte. Als ambassadeurs roepen zij in deze video iedereen op mee te doen.

KNAF Digital is opgezet om autosport toegankelijker te maken middels digitale races, ook wel simracing of virtueel racen genoemd, vanuit een samenwerking tussen de KNAF, gaming agency eMense en autosport- en racegamekenner Joe van Burik. De technische realisatie is in handen van creatief digitaal bureau miWebb. Voor de opstart van dit project is aanspraak gemaakt op het innovatiefonds van NOC*NSF.

Foto's: Pim Geerts

KNAF zoekt versterking voor KNAF Commissies

De KNAF is op zoek naar versterking voor de Commissie Duurzaamheid, Commissie Opleidingen Rijders, Commissie Opleidingen Officials die mee zullen werken aan de opzet en uitvoering van het nieuwe meerjarenbeleidsplan 2021-2025.


Vacature:  KNAF Commissie Duurzaamheid

Duurzaamheid en autosport zijn steeds onlosmakelijker met elkaar verbonden. Internationaal wint Formule E in toenemende mate aan populariteit en ook op nationaal niveau ontstaan er steeds meer initiatieven om de Nederlandse kart- en autosport te verduurzamen. Wordt jij enthousiast van deze ontwikkelingen en draag jij graag je steentje bij aan een meer duurzame autosport? Word dan lid van de nieuw op te zetten KNAF Commissie Duurzaamheid.

 

Functie

Als Commissielid werk jij samen met de andere commissieleden aan het ontwikkelen van strategie en beleid op het gebied van duurzaamheid. We zien jou als een geschikte kandidaat als je enthousiast, gedreven en innovatief bent en affiniteit met duurzaamheid hebt. Beschik je daarnaast nog over specifieke kennis op het gebied van stikstof, CO2, alternatieve brandstoffen, recycling, duurzaamheidscertificeringen of alternatieve aandrijvingen, dan is dat een absolute pre. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Reageer dan snel!

 

Functie profiel

 • hbo- of wo-werk- en denkniveau;
 • minimaal 18 jaar oud;
 • communicatief vaardig;
 • teamspeler;
 • pro-actief, enthousiast en innovatief;
 • specifieke kennis van stikstof, CO2, alternatieve brandstoffen, recycling, duurzaamheidscertificeringen of alternatieve aandrijvingen.

Tijdsbesteding

De verwachte tijdsbesteding voor deze vrijwilligersfunctie is 6 uur per maand.


Geïnteresseerd

Stuur je motivatie en eventueel (autosport)cv naar Angela Keuper, per email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Vacature: KNAF Commissie Opleidingen Rijders

Functie

Als Commissielid voel jij je ervoor verantwoordelijk dat rijders zo goed mogelijk worden opgeleid. Je bent vernieuwend en innovatief en ziet uitdaging in het ontwikkelen en uitvoeren van beleid van rijdersopleidingen. Je vindt het leuk om samen te werken met de erkende scholen, licentiecommissies, sectiebesturen en andere stakeholders. Je bent een teamspeler die over de verschillende secties van onze sport heen kijkt, verbanden legt en op KNAF niveau lijnen uitzet voor alle secties.

 

Waar zoeken we naar

De secties Karting en Rally zijn vertegenwoordigd binnen deze KNAF Commissie. Daarom zoeken we naar nieuwe commissieleden die affiniteit hebben met autorensport, historische rallysport, autocross, rallycross en/of terreinsport. Je bent bekend met het huidige opleidingslandschap, hebt een visie op wat er de komende vijf jaar ontwikkeld moet worden en wil hierin een actieve rol spelen.   

 

Functie profiel

 • hbo- of wo-werk- en denkniveau
 • minimaal 18 jaar oud
 • communicatief vaardig
 • teamspeler
 • actief en enthousiast
 • achtergrond in of affiniteit met opleiden


Tijdsbesteding

De verwachte tijdsbesteding voor deze vrijwilligersfunctie is 6 uur per maand.

 

Geïnteresseerd

Stuur je motivatie en (autosport)cv naar Angela Keuper, per email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De KNAF Commissie Opleidingen Rijders zal in februari voor het eerst bijeen komen.

 

 


Vacature:  KNAF Commissie Opleidingen Officials

Functie

Als Commissielid voel jij je ervoor verantwoordelijk dat al onze KNAF officials (van baancommissaris tot sportcommissaris) zo goed mogelijk worden opgeleid. Je bent vernieuwend en innovatief en ziet uitdaging in het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op officialopleidingen, - werving en behoud. Daarnaast heb je een sterke verbinding met de achterban.

Je vindt het leuk om samen te werken met de organisatoren, clubs, sectiebesturen en andere stakeholders.  Je bent een teamspeler die over de verschillende secties van onze sport heen kijkt, verbanden legt en op KNAF niveau lijnen uitzet voor alle secties.

 

Waar zoeken we naar

De secties Autorensport en Rally zijn vertegenwoordigd binnen deze KNAF Commissie. Daarom zoeken we naar nieuwe commissieleden die affiniteit hebben met karting, historische rallysport, autocross, rallycross en/of terreinsport. Je bent bekend met het huidige opleidingslandschap, hebt een visie op wat er de komende vijf jaar ontwikkeld moet worden en wil hierin een actieve rol spelen.  

 

Functie profiel

 • hbo- of wo-werk- en denkniveau
 • minimaal 18 jaar oud
 • communicatief vaardig
 • teamspeler
 • actief en enthousiast
 • affiniteit met officials
 • achtergrond in of affiniteit met opleiden


Tijdsbesteding

De verwachte tijdsbesteding voor deze vrijwilligersfunctie is 6 uur per maand.

 

Geïnteresseerd

Stuur je motivatie en (autosport)cv naar Angela Keuper, per email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De KNAF Commissie Opleidingen Officials zal in februari voor het eerst bijeen komen.

Update(14-1-2021) KNAF keuringsdagen

Vanwege de verlengde lockdown zijn wij genoodzaakt de keurgingsdagen van 20 janurari en van 6 februari te cancelen.

De keuringsdag van 6 februari wordt in zijn geheel verplaatst naar zaterdag 13 maart. 

Voor de aangemelde licentiehouders van de keuringsdag van 20 januari zijn twee keuringsdagen uitgebreid, die van 17 februaru en van 3 maart.

De aangemelde licentiehouders hebben hier bericht van ontvangen. 

 

Kijk hier voor een overzicht van de KNAF keuringsdagen.