Het KNAF Nederlands Rallykampioenschap wordt jaarlijks verreden en omvat meerdere kampioenschappen meerdere klasses. De kampioenschappen welke jaarlijks gehouden worden zijn:

  • Het Open Nederlands Rallykampioenschap, het ONRK
  • Het Nederlands Rallykampioenschap, het NRK
  • Het Nederlands Historisch Rallykampioenschap, het NHRK

Een kampioenschap bestaat uit meerdere rally’s welke bij voorkeur op Nederlandse bodem worden gehouden. Voor het ONRK mag echter uitgeweken worden naar buurlanden voor 1 wedstrijd.

ONRK

In het Open Nederlands Rally Kampioenschap rijden de snelste auto’s mee die we in Nederland vinden, dit zijn de zogenaamde Rally 2 modellen, voorheen heette dit R5. Dit zijn auto’s die net onder de WRC (Rally 1) auto’s vallen. Hier vinden we rijders als Bob de jong, Kevin van Deijne en de Duitse Björn Satorius. In deze klasse kunnen namelijk ook buitenlandse equipes inschrijven en meedingen.

NRK

Het Nederlands Rally Kampioenschap kent enkel Nederlandse equipes. In het NRK rijden ook Cups of Challenges zoals de GR Yaris Challenge en de Motul Clio Rally Trophy. In het NRK rijden geen Rally 2 auto’s mee, maar wel onder andere Rally 3, 4 en 5.

NHRK

Het Nederlands Historic Rally Kampioenschap is de historische klasse met vooral cultureel erfgoed, zoals de Ford Escort, Audi Quattro, Lancia Delta Integrale, Opel Ascona 400 en nog veel meer schitterende oude auto’s die nog met volle snelheid over de rallypaden gaan.

Jaaroverzicht 2023

 
 

Alle kampioenen zijn inmiddels gehuldigd en daarmee is er een punt gezet achter het rallyseizoen 2023. Middels deze video blikken we terug op een mooi seizoen en kijken we uit naar weer een mooi rallyjaar in 2024!