Download de KNAF app

Finale Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort

Op zondag 3 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013. Eddie den Dekker en Michel Schaap gaan aan de leiding in de stand om het kampioenschap. Zij delen deze leidende positie met Jan Joris Verheul en Bas van de Ven, die evenzoveel punten hebben gescoord. Elk punt zal van belang zijn, want de concurrentie volgt op de voet.

Boeiend deelnemersveld
Bij de Final 4 verwacht de organisatie een boeiend en divers startveld. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto's rijden in Divisie I, de klasse voor auto's met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc of turbomotoren. In deze divisie rijden ook Michael Bleekemolen, Sebastiaan Bleekemolen, Kees Bouhuys met de fraaie Porsche 997 GT3 Cup. Het trio bezet de derde plaats in het kampioenschap en volgt op slechts vier punten achterstand. Tijdens de Final 4 krijgen de drie coureurs versterking van Jeroen Mul. De categorie wordt verder gekenmerkt door bloedsnelle bolides als de Renault Mégane Trophy, de Saker Sportscar, Ginetta G50 GT4 en de rappe TechRepair.nl BMW M3 GT4.

wek-final4-2013  1  500x333

In Divisie II, de klasse voor auto's van 2000cc tot 3000cc, gaan Jan Joris Verheul, Bas van de Ven en Sven van Hulst vol voor de titel in hun BMW 320D WTCC. In de divisie treffen zij ook de andere kampioenschapsleiders, Eddie den Dekker en Michel Schaap met de BMW 120D Modified. Andere auto's in de klasse zijn de SEAT Léon Supercopa, BMW E36 M3, Porsche 968, BMW Compact en de stijlvolle 'Zilhouette'.

wek-final4-2013 500x333

Divisie III huisvest bolides met een cilinderinhoud tot 2000cc, zoals de Ford Focus Sport en de Renault Clio, terwijl de diesel-aangedreven auto's, die rijden volgens het Burando Production Open-reglement of de DNRT-reglementen, strijden in Divisie IV. Hier heeft Liesette Braams met haar BMW 132D de beste kaarten om voor de titel te gaan. Zij staat op dit moment tweede in het klassement en geeft slechts twee punten toe op de leiders. Bij de Final 4 is de zege in Divisie IV het enige wat voor Braams telt. Duncan Huisman zal tijdens de wedstrijd als teamgenoot fungeren. Andere auto's in Divisie IV zijn de SEAT Ibiza en de Volkswagen Golf.

De tussenstand in het Winter Endurance Kampioenschap.

Gratis toegang
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A, nabij de hoofdtribune parkeren. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00 uur.

wek-final4-2013  2  500x333


Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties