Licentie status

Waar blijft mijn licentie?

Heeft u uw licentie aangevraagd maar nog niet in huis? In Mijn KNAF kunt u de voortgang van uw licentie aanvraag in de gaten houden.

Via het overzicht van uw licenties kunt u de actuele status van uw licentie aanvraag zien. Ook kunt u zien of uw medische keuring is goedgekeurd en of uw betaling is verwerkt.

Waar vind ik mijn licentieaanvragen?

Waar vind ik mijn licentieaanvragen?

Dit is het overzicht van je licenties en lopende licentieaanvragen. Je vindt deze pagina door op het meest linker blauwe knopje rechtsbovenin het scherm te klikken.

In de meest rechter kolom van het overzicht is de status van je aanvraag of verlenging weergegeven.

Verschillende statussen

Speciale aanvraag

Speciale aanvraag

Als u uw eerste licentie (of sinds 2 jaar) of een ander niveau licentie dan voorheen, dan komt uw licentie bij ons binnen als een Speciale aanvraag. Deze status geeft aan dat de aanvraag bij ons binnen is, maar nog verwerkt moet worden door het KNAF Federatiebureau.

Indien verwerkt verandert deze status naar één van de volgende opties:

  • ''Wacht op betaling'' als er een factuur naar u is verstuurd.
  • ''Wacht op medische keuring'' als we nog geen medische keuring van u hebben ontvangen of als deze nog niet door de KNAF arts is beoordeeld.
  • ''Wacht op examen'' als er een examen voor deze licentie is vereist en u dit volgens onze gegevens nog niet gedaan hebt. Mocht dit wél het geval zijn, dan kunt u het certificaat sturen naar info@knaf.nl.
  • ''Wacht op licentiecommissie'' als uw ervaring/resultaten zijn voorgelegd aan de licentiecommissie en zij dit nog niet beoordeeld hebben.

Als alles in orde is, verandert de status naar ''Actief''.

Hieronder meer over deze statussen.

Wacht op betaling

Wacht op betaling

Als de status van uw licentie staat op ''wacht op betaling'', dan heeft een factuur ontvangen die nog niet is voldaan. Ook kan het zijn dat deze betaling wel al binnen is, maar dat deze nog verwerkt moet worden door de administratie.

Wacht op medische keuring

Wacht op medische keuring

Als uw licentieaanvraag de status ''wacht op medische keuring'' heeft, dan is uw medische keuring nog niet binnen of (nog) niet goedgekeurd door onze arts. Staat er onder ''Betaald'' een vinkje, dan is de betaling wel al afgerond, maar zo niet dan moet ook de betaling nog worden voldaan.

Wacht op licentiecommissie/examen

Wacht op licentiecommissie/examen

Als uw licentieaanvraag de status ''wacht op licentiecommissie'' of ''wacht op examen'' heeft, dan geldt het volgende.

  • Bij ''wacht op examen'' is een examen voor deze licentie vereist en u dit volgens onze gegevens nog niet gedaan heeft. Mocht dit wél het geval zijn, dan kunt u het certificaat sturen naar info@knaf.nl.
  • Bij ''wacht op licentiecommissie'' heeft u (als het goed is) ervaring/resultaten aangeleverd om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld een herintrede of ophoging van licentieniveau, en ligt deze ter beoordeling bij de licentiecommissie. Zo niet dan kunt u een korte beschrijving van uw ervaring en belangrijkste resultaten uit het verleden aanleveren door dit te mailen naar info@knaf.nl met vermelding van uw licentienummer

Actief

Actief

Als u de licentie heeft geopend en alles is in orde, dan ziet het overzicht er zo uit. U kunt dan bij ''Download pas'' op het pdf-bestand klikken om de digitale licentie op te slaan op uw apparaat.

Heeft u de fysieke pas aangevraagd? Dan is deze momenteel per post onderweg. Mocht u 5 werkdagen na het moment dat de pas te downloaden is de pas nog niet in huis hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Mocht u geen fysieke pas binnenkrijgen, dan kan het ook zijn dat u dit niet heeft aangevinkt bij het aanvraagproces. Stuur dan een e-mail naar info@knaf.nl als u alsnog een fysieke pas wenst.