Download de KNAF app

Race examen

Om aan Autorensport evenementen deel te nemen, georganiseerd onder auspiciën van de KNAF, dient u in het bezit te zijn van een KNAF racelicentie. Om een Autorensport licentie aan te kunnen vragen moet u met goed gevolg een theorie- en praktijkexamen afleggen. Dit theorie- en praktijkexamen kunt u doen bij een KNAF erkende raceschool.

Om een examenkandidaat zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen, geven de KNAF erkende racescholen theorie- en praktijkcursussen. De lengte en kosten van de cursus verschillen per school, voor meer informatie adviseren wij u dan ook om zelf contact op te nemen met de scholen. De contactgegevens van de scholen vindt u hier.

HET RACE-EXAMEN

Het race-examen wordt verzorgd door de raceschool waar u examen doet. De licentiecommissie van de KNAF zal de examens beoordelen. Wilt u zich aanmelden voor een theorie en/of praktijkexamen? Dit kan via de kalender in mijn KNAF. Uitleg over het maken van een mijn KNAF account vind u onder Eerste Licentieaanvraag. Het examen is geldig voor één kalenderjaar, wij adviseren u om uw licentie binnen die termijn aan te vragen anders verloopt uw examen.

Met vragen kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

E-LEARNING MODULES RACES

Volg ter voorbereiding op de racecursus en het theorie examen de e-learningmodule "Autorensport Rijder". Onderwerpen zoals vlaggen, start en kwalificatie, neutralisatie en rijdersuitrusting komen allen aan bod. Daarnaast is het mogelijk om de e-learningmodule af te sluiten met een proefexamen. Deze is in dezelfde stijl als het officiële KNAF examen. Aan dit proefexamen kunnen geen rechten worden ontleend. Uiteraard kunnen bestaande licentiehouders deze module ook volgen om de (reglements)kennis up-to-date te houden.

E-learningmodule Autorensport Rijder

E-learning Racing Driver (English version)

EXAMENDATA

De actuele examendata zijn te vinden in mijn KNAF. Informeer daarnaast bij een aangesloten raceschool bij u in de buurt wat de mogelijkheden zijn.