Kart examen

Om aan kartevenementen deel te nemen, georganiseerd onder auspiciën van de KNAF, dient u in het bezit te zijn van een KNAF kartlicentie. Om een licentie aan te kunnen vragen moet u met goed gevolg een theorie- en praktijkexamen afleggen. Dit theorie- en praktijkexamen kunt u doen bij een KNAF erkende kartschool. De contactgegevens van de scholen vindt u hier.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen de benodigde kennis en ervaring aantonen door het succesvol afleggen van het kartingexamen bij een van de KNAF erkende kartscholen, waarna de aanvrager de eerste licentie tegen een eenmalig gereduceert tarief van €25,- van de KNAF ontvangt.

Heeft uw kind al ervaring? Dan kunt u ervoor kiezen om uw kind het praktijkexamen te laten doen tijdens een wedstrijd. De wedstrijdleider zal dan beoordelen of uw kind voldoende ervaring heeft voor het behalen van de KNAF licentie.

Met deze Club/nationale licentie kunt u deelnemen aan alle nationale evenementen (Nederlands kampioenschap en clubwedstrijden), welke onder auspiciën van de KNAF worden georganiseerd. Kinderen mogen tot het bereiken van de 7-jarige leeftijd enkel deelnemen aan clubwedstrijden (en nog niet aan NK wedstrijden).

GELDIGHEID EXAMEN
Het theorie- en praktijkexamen zijn geldig voor één kalenderjaar, wij adviseren u om uw licentie binnen die termijn aan te vragen anders verloopt uw examen.

HET KART-EXAMEN
Het examen wordt verzorgd door de kartschool waar u examen doet.
Met vragen kunt u terecht bij Maarten van Wesenbeeck, 088-0047801.

CURSUSDATA 2019

Datum Kartschool Locatie
11 november
25 november
09 december
06 januari
20 januari
03 februari
10 februari (examen)
SHW Kartbaan Strijen
24 maart
31 maart 
14 april
19 mei
16 juni
30 juni
25 augustus
15 september
29 september
Dutch Karting School Circuit de Landsard
Circuit Park Berghem
Circuit de Landsard
Circuit Park Berghem
Circuit Park Berghem
Circuit Park Berghem
Circuit Park Berghem
Circuit de Landsard
Circuit Park Berghem
8 september
29 september
13 oktober
27 oktober
10 november
23 november
24 november EXAMEN
Kartcentrum Lelystad Kartcentrum Lelystad