Download de KNAF app

Kart examen

Om aan kartevenementen deel te nemen, georganiseerd onder auspiciën van de KNAF, dient u in het bezit te zijn van een KNAF kartlicentie. Om een licentie aan te kunnen vragen moet u hebben deelgenomen aan een kartcursus/kartopleiding en aan het einde van de cursus/opleiding met goed gevolg slagen voor het KNAF theorie- en praktijkexamen. Dit theorie- en praktijkexamen kunt u doen bij een KNAF erkende kartschool. De contactgegevens van de scholen vindt u hier

Kinderen en volwassen kunnen na het succesvol afleggen van het kartexamen bij een van de KNAF erkende kartscholen, de eerste Club/Nationale licentie tegen een eenmalig gereduceerd tarief van €25,- van de KNAF ontvangen. 

Met de Club licentie kunt u deelnemen aan alle nationale clubwedstrijden, welke onder auspiciën van de KNAF worden georganiseerd. Met een Nationale/EU licentie kunt u deelnemen aan nationale/NK wedstrijden, welke onder auspiciën van de KNAF worden georganiseerd. Kinderen mogen tot het bereiken van de 7-jarige leeftijd enkel deelnemen aan clubwedstrijden (en nog niet aan NK wedstrijden).

HET KART-EXAMEN

Het examen wordt verzorgd door de kartschool waar u examen doet. Om examen te mogen doen moet u zich online voor dit examen aanmelden. Dit kan via de kalender in mijn KNAF. Uitleg over het maken van een mijn KNAF account vind u onder Eerste Licentieaanvraag. Het examen is geldig voor één kalenderjaar, wij adviseren u om uw licentie binnen die termijn aan te vragen anders verloopt uw examen.

Met vragen kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

E-LEARNING MODULES KARTING

Volg ter voorbereiding op het kartexamen voor rijders de een e-learningmodule. Omdat dit een jonge doelgroep betreft is er op speelse wijze gebruik gemaakt van animaties om te laten zien wat de vlaggen betekenen, hoe de startprocedure werkt en wat je moet doen als je op de baan spint. Daarnaast zijn er instructievideo’s op de Nederlandse kartcircuits met Rinus van Kalmthout en Richard Verschoor. Deze e-learningmodule is te volgen via Mijn KNAF.

EXAMENDATA

Wilt u graag deelnemen? Kijk dan snel naar de programma’s van een van onze aangesloten kart scholen.

Voor de onderstaande Data kunt u zich aanmelden via de agenda in mijn KNAF. Daarnaast dient u zich ook bij de school te melden, zij kunnen u verder over het examen informeren.

 

13 Januari 2024 - KWM Karting - Van der Ende Poeldijk - Voor Formula Karting rijders

20 Januari 2024 - Den Hartog Racing - The Maxx Veenendaal - Alleen Praktijk

21 Juli 2024 - Dutch Karting School - Circuit de Landsard