Download de KNAF app

Cross Country examen

Om aan Cross Country evenementen deel te nemen, georganiseerd onder auspiciën van de KNAF, dient u in het bezit te zijn van een KNAF cross countrylicentie. Om een Cross Country licentie aan te kunnen vragen moet een navigator met goed gevolg een theorie-examen afleggen. Een rijder moet met goed gevolg een theorie- en praktijkexamen afleggen.

Om een examenkandidaat zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen, geven de KNAF erkende terreinsportscholen theorie- en praktijkcursussen. De lengte en kosten van de cursus verschillen per school, voor meer informatie adviseren wij u dan ook om zelf contact op te nemen met de scholen.

HET CROSS COUNTRY-EXAMEN

Het cross country-examen wordt verzorgd door de terreinsportschool waar u examen doet. De licentiecommissie van de KNAF zal de examens beoordelen. Uitleg over het maken van een mijn KNAF account vind u onder Eerste Licentieaanvraag. Het examen is geldig voor één kalenderjaar, wij adviseren u om uw licentie binnen die termijn aan te vragen anders verloopt uw examen.

Met vragen kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

E-LEARNING MODULES CROSS COUNTRY

Op dit moment is er nog geen e-learning cross country beschikbaar. Zodra deze beschikbaar is, zal deze hier bekend gemaakt worden.

EXAMENDATA

Voor het theorie-examen cross country kunt u zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk voor de meest actuele examendata op de websites van de terreinsportscholen.