Download de KNAF app

Tweede editie FIA Motorsport Games in de startblokken

Eind oktober van dit jaar wordt de tweede editie van de FIA Motorsport Games gehouden. Plaats van handeling is het Franse circuit van Paul Ricard en een aantal locaties rond de stad Marseille. Vertegenwoordig jij ons land als lid van Team Nederland en ga je voor een medaille bij de Olympische Spelen van de autosport?

Na de première in 2019 vielen de FIA Motorsport Games van zowel 2020 als 2021 ten prooi aan de gevolgen van de coronapandemie. Dit jaar zijn de FIA Motorsport Games dan toch eindelijk weer terug. Ten opzichte van de eerste editie is het aantal disciplines waarin om de medailles gestreden kan worden flink uitgebreid, van zes naar maar liefst zestien! Van circuit, karting en drifting, tot rally, slalom, autocross en digital, nagenoeg alle takken en vormen van de kart- en autosport komen bij de FIA Motorsport Games van 2022 ruimschoots aan bod. Met het circuit van Paul Ricard en de stad Marseille is voor de tweede editie weer een mooie en aansprekende locatie gevonden. De FIA Motorsport Games 2022 zullen worden gehouden van 28 tot en met 30 oktober.

Bij de eerste editie, die rond Rome werd gehouden, was Nederland actief in de categorieën Karting Slalom, Touring Car en Digital. Bij de Karting Slalom werd zelfs het Wilhelmus gespeeld nadat Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Team Nederland in deze discipline de gouden medaille veroverden. In de editie van dit jaar wil Nederland in zoveel mogelijk categorieën vertegenwoordigd zijn. In bijgaande FIA-sheet zijn alle categorieën overzichtelijk gerangschikt, inclusief voorwaarden, bijzonderheden en inschrijfgelden. In een aantal klassen wordt gestreden met identieke, door de organisatie ter beschikking gestelde voertuigen, waar uiteraard een kostenplaatje aan vastzit. Er zijn ook categorieën waarin de keuze is tussen een eigen dan wel gehuurd voertuig. Nederlandse rijders die geïnteresseerd zijn in deelname dienen er rekening mee te houden dat zij zelf in het benodigde budget moeten voorzien. Er zal zowel vanuit de FIA, als internationaal en nationaal in de media uitgebreid aandacht aan de Motorsport Games worden besteed.

Inschrijving voor de FIA Motorsport Games verloopt via de nationale ASN. Stichting KNAF Digital Motorsport zal een speciaal evenement organiseren om aan de hand daarvan een afgevaardigde richting Frankrijk te sturen. De Nederlandse delegatie zal worden begeleid door een nog aan te wijzen teamcaptain.

Voorwaarden en kosten overzicht (klik rechts op de verschillende disciplines voor meer informatie en reglementen):

Cost overview

Is je interesse gewekt en ga je voor een medaille bij de FIA Motorsport Games 2022, meld je dan uiterlijk 1 juli aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..