Download de KNAF app

Going for gold bij FIA Motorsport Games 2021

Na de première in 2019 vielen de FIA Motorsport Games vorig jaar ten prooi aan de gevolgen van de coronapandemie. Dit jaar zijn de FIA Motorsport Games terug, en wel in een versie 2.0, dat wil zeggen, veel groter. Het aantal disciplines waarin om de medailles gestreden kan worden is uitgebreid van zes naar maar liefst achttien! Van circuit, karting en drifting tot rally, slalom, autocross en digital, nagenoeg alle takken en vormen van de kart- en autosport komen bij de FIA Motorsport Games van 2021 ruimschoots aan bod. Met het circuit van Paul Ricard en de stad Marseille is voor de tweede editie weer een mooie en aansprekende locatie gevonden. De officiële openingsceremonie zal worden gehouden op 27 oktober, terwijl de wedstrijden worden afgewerkt van 29 tot en met 31 oktober.

Bij de eerste editie, die rond Rome werd gehouden, was Nederland actief in de categorieën Karting Slalom, Touring Car en Digital. Bij de Karting Slalom werd zelfs het Wilhelmus gespeeld nadat Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Team Nederland in deze discipline de gouden medaille veroverden. In de editie van dit jaar wil Nederland in zoveel mogelijk categorieën vertegenwoordigd zijn. In bijgaande FIA-presentatie zijn alle categorieën overzichtelijk gerangschikt, inclusief voorwaarden, bijzonderheden en inschrijfgelden. In een aantal klassen wordt gestreden met identieke, door de organisatie ter beschikking gestelde voertuigen, waar uiteraard een kostenplaatje aan vastzit. Er zijn ook categorieën waarin de keuze is tussen een eigen dan wel gehuurd voertuig. Nederlandse rijders die geïnteresseerd zijn in deelname dienen er rekening mee te houden dat zij zelf in het benodigde budget moeten voorzien. Er zal zowel vanuit de FIA, als internationaal en nationaal in de media uitgebreid aandacht aan de Motorsport Games worden besteed.

Klik hier om de FIA presentatie te bekijken

Inschrijvingen voor de FIA Motorsport Games verloopt via de nationale ASN. In Nederland is voor de keuze wie ons land gaan vertegenwoordigen een belangrijke rol weggelegd voor de KNAF-secties. Zo zal voor de Karting Slalom een selectiedag worden georganiseerd, terwijl er in de overige karting-categorieën een open inschrijving is en het Bestuur Sectie Karting bij meerdere gegadigden een keuze zal maken. In het geval van de GT, GT Sprint, Touring Car, Endurance, Drifting en de rally-categorieën is er ook een open inschrijving en bepaalt het Bestuur Sectie Autorensport respectievelijk het Bestuur Sectie (Historische) Rally wie er naar Paul Ricard zullen afreizen. Ook in de Cross Car-categorieën geldt een open inschrijving waarna gekozen zal worden. Bij de Formule 4 wordt er in eerste instantie gekeken naar de best presterende Nederlander in het Spaans Formule 4 kampioenschap. Over de selectieprocedure voor de Auto Slalom zullen spoedig meer details bekend worden gemaakt. Tot slot zal Stichting KNAF Digital Motorsport een speciaal evenement organiseren om aan de hand daarvan een deelnemer richting Frankrijk te sturen. De Nederlandse delegatie zal worden begeleid door een nog aan te wijzen teamcaptain.

Is na het lezen van de FIA-presentatie je interesse gewekt en ga jij voor een medaille bij de FIA Motorsport Games 2021, meld je dan voor 7 juni aan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.