Download de KNAF app

Veel autosport bij DTM weekend op Circuit Park Zandvoort

Persbericht - DTM 2015-pre3-1-HochZwei
Racefans kunnen uitkijken naar drie rijkelijk gevulde autosport-dagen in het weekend van 10 tot en met 12 juli. Dan komt op Circuit Park Zandvoort het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie. Maar liefst 24 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, zullen strijden om elke centimeter van het Zandvoortse asfalt. Het tijdschema wordt verder gesierd door wedstrijden van het FIA Formula 3 European Championship, Porsche Carrera Cup Deutschland en de Supercar Challenge.

Tekst en foto's: P.R.

DTM vaak in actie
De stoere DTM bolides, zoals de Audi RS 5 DTM, BMW M4 DTM en Mercedes-AMG C63 DTM, aangedreven door 500 pk-krachtige vierliter V8-motoren, zullen alle drie de dagen in actie komen. Op vrijdag, om 11.45 uur, krijgen de coureurs een eerste kennismaking met het circuit tijdens de Roll-Out. De eerste wagenafstellingen zullen getest worden tijdens de vrije training die start om 15.45 uur, gevolgd door de oefenstarts met de DTM bolides. Zaterdag is om 11.30 uur nog een tweede vrije training, terwijl om 14.55 uur de kwalificatie begint. Die kwalificatie is bepalend voor de startopstelling van de eerste race, die om 18.00 uur van start zal gaan. Op zondag worden de fans getrakteerd op een warm-up (9.45 uur), een tweede kwalificatie (11.35 uur) en de tweede wedstrijd (omstreeks 14.10 uur).

Drie Formule 3 races
Naast het DTM-geweld kan het publiek genieten van de races van het FIA Formula 3 European Championship. De serie, waarin ook vorig jaar. Max Verstappen schitterde, brengt een startveld van meer dan dertig F3 bolides naar Zandvoort. Op vrijdag worden in de ochtend twee vrije trainingen verreden, gevolgd door de kwalificaties om 15.05 uur en 18.10 uur. Op zaterdag hebben de jonge talenten twee wedstrijden op het programma. De ochtendrace start om 10.35 uur, de tweede manche start ongeveer vijf uur later. Op zondag krijgen de coureurs een derde kans om te strijden om de zege. Deze race gaat van start om 10.30 uur.

Persbericht - DTM 2015-pre3-2-HochZwei-Suer

Porsche actief met eigen raceserie
Ook de snelste merkencup uit Duitsland zal niet ontbreken: de Porsche Carrera Cup Deutschland. De ruim twintig gelijkwaardige Cup-Porsches hebben twee wedstrijden op het programma staan. De eerste race wordt op zaterdag verreden om 14.10 uur, gevolgd door de tweede wedstrijd op zondagochtend (8.50 uur).

Persbericht - DTM 2015-pre3-3-Porsche

Bulderende GT's
Interessant worden zeker de twee wedstrijden van de Supercar Challenge. Een rijkelijk gevulde grid met verschillende krachtige GT's en supercars zal te zien zijn op Circuit Park Zandvoort. Zo gaat de strijd bij de Super GT-klasse verder tussen krachtpatsers als de Dodge Viper GT3-R, Mosler MT900R en de Corvette ZR1 GT1. Ook de GTB-klasse kent de nodige aandachtstrekkers, waaronder de Lamborghini Gallardo, Mercedes C63 en BMW M4 Silhouette. De Supercar Challenge racet zaterdag om 12.45 uur. Op zondag mogen de brute GT's het raceweekend afsluiten met de laatste race om 15.55 uur.

Persbericht - DTM 2015-pre3-4-HochZwei
Tijdschema
Het volledige tijdschema van het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort is vanaf nu online te raadplegen op www.circuit-zandvoort.nl.

Toegangsbewijzen
Kaarten voor het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort zijn te bestellen via de website van de DTM (www.dtm.com). Toegangsbewijzen die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Ook kunnen via www.circuit-zandvoort.nl de allerlaatste VIP-arrangementen (op=op) geboekt worden, waardoor bezoekers de kans krijgen om op zeer luxe wijze te genieten van het DTM-spektakel.