Download de KNAF app

Ruim 100.000 fans genieten van Familie Racedagen, driven by Max Verstappen

Persbericht - Familie Racedagen driven by Max Verstappen-Essay1
Ruim 100.000 enthousiaste bezoekers hebben tijdens de Familie Racedagen, driven by Max Verstappen volop kunnen genieten van een indrukwekkend autosportweekend op Circuit Park Zandvoort. Het is het grootste aantal bezoekers op Circuit Park Zandvoort sinds tien jaar. In de hoofdrol was het natuurlijk Max Verstappen, die de vele fans trakteerde op de nodige demonstratieronden en donuts met zijn Red Bull Racing F1 bolide en ook voor onvergetelijke momenten zorgde bij de signeersessies. Medeorganisator Jumbo Supermarkten bood veel bezoekers de kans om het familieweekend op Circuit Park Zandvoort mee te maken en organiseerde diverse activiteiten en muzikale optredens van Maan en Wolter Kroes op het Jumbo Familieplein. Red Bull liet ook van zich spreken, met de onthulling van de Max Verstappen Limited Edition blik en spectaculaire demonstraties van onder andere motor stuntrijder Aras Gubieza en een luchtshow van de Flying Bulls. Spannende races van het SMP F4 NEZ Championship, de Autowasbon Mazda MaX5 Cup en het NK GTTC maakten het programma compleet.

Tekst en foto's: PR

Zelden zal Max Verstappen zoveel minuten van een weekend hebben gespendeerd aan het uitdelen van handtekeningen en het "weggeven" van snelle demonstratieronden in zijn Red Bull Racing F1-bolide. In vijf demonstratieruns, verdeeld over twee dagen, gaf de 18-jarige Formule 1-coureur zijn racewagen flink de sporen. Ook de donuts mochten natuurlijk niet ontbreken. Maar er was meer Formule 1, want ook Jumbo Supermarkten bracht twee F1 2-seaters op de baan. In deze bolides, bestuurd door Jos Verstappen en Jan Lammers, maakten prijswinnaars en gasten een onvergetelijke "taxirit" mee.

Persbericht - Familie Racedagen driven by Max Verstappen-Essay4
Bezoekers die vanuit de duinen of vanaf de tribunes naar het circuit keken, zagen niet alleen de F1 demonstraties, ook konden zij genieten van enkele spannende races. Zo kwam het internationale SMP F4 NEZ Championship in actie met een startveld vol getalenteerde rijders in gelijkwaardige F4 bolides. Maar liefst driemaal klonk het Wilhelmus door de Zandvoortse duinen, tweemaal voor Jarno Opmeer en bij de derde race voor Richard Verschoor. Bij het NK GTTC werden de zeges verdeeld onder Lex Proper en Randall Lawson. Verreweg het grootste startveld, van meer dan vijftig auto's, werd gepresenteerd door de Autowasbon Mazda MaX5 Cup. Dit resulteerde in een geweldige autosportshow vol slipstreamgevechten en close racing. Rudy Schilders en Marcel Dekker pakten hier de winst.

Persbericht - Familie Racedagen driven by Max Verstappen-Essay3
Over de Familie Racedagen
De Familie Racedagen, driven by Max Verstappen werden georganiseerd door Verstappen Management en Circuit Park Zandvoort in samenwerking met Red Bull Nederland en Jumbo Supermarkten. Jumbo is één van de partners van de jonge Formule-1 ster Max Verstappen en gaf gratis entreetickets weg voor dit evenement. Alle organiserende partijen streefden naar een publieksvriendelijk en sfeervol "RaceFest" voor het hele gezin, waar autosport en entertainment samen kwamen, hetgeen goed gelukt is.

Persbericht - Familie Racedagen driven by Max Verstappen-Essay5