Download de KNAF app

Raceseizoen wordt spectaculair afgesloten bij Finaleraces op Circuit Park Zandvoort

Finaleraces-pre1-1
Van 9 tot en met 11 oktober worden de Finaleraces verreden op Circuit Park Zandvoort. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries, waaronder de grote finale van de spectaculaire Blancpain GT Sprint Series, met tot de verbeelding sprekende GT supercars. Ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, BMW Challenge en German TourenWagen Cup maken deel uit van het programma.

Tekst en foto's: PR

De hoofdrol tijdens de internationale Finaleraces is voor de spectaculaire Blancpain GT Sprint Series. Hierin verschijnt een ijzersterk startveld met brute GT3 bolides aan de start. De Blancpain Sprint Series wordt ook wel gezien als het officieuze WK voor sprintraces met GT bolides. Dat is ook terug te zien in de grid, met vrijwel alle top auto's uit de GT-racerij van de partij. Met krachtpatsers als de Lamborghini R-EX, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, BMW Z4 GT3, Ferrari 458 Italia, Audi R8 LMS Ultra en de snelle Bentley Continental GT3 kan het publiek zich opmaken voor twee bloedstollende wedstrijden van elk 60 minuten. Dat GT3 races op Zandvoort spannend en spectaculair zijn, bleek al tijdens het Zandvoort Masters Weekend, toen bleek dat beide ADAC GT Masters races rijkelijk gevuld waren met inhaalacties.

Finaleraces-pre1-2
Ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de serie die bekend staat als de snelste merkencup van de Benelux. Met snelle racers als Xavier Maassen, Max van Splunteren en Peter Hoevenaars zijn de wedstrijden spannend tot het vallen van de vlag. Strijdwapens zijn de Cup-versies van de Porsche 997 GT3 en Porsche 991 GT3. Met een vermogen van bijna 450 pk op de achterwielen zullen de coureurs alles uit de kast moeten halen om de brute kracht van de Porsches te temperen.

Finaleraces-pre1-4
Vanuit Duitsland is de DMV BMW Challenge aanwezig met een mooi en gevarieerd startveld. Twee wedstrijden staan op het menu voor de klasse die gekenmerkt wordt door de verschillende modellen en types met het merk BMW als gemeenschappelijk element. De startopstelling wordt gesierd door populaire racers als BMW 325i E30, Z4 M-Coupe, M3 E36 en BMW E30 V8.

Finaleraces-pre1-5
Net zo boeiend is de German TourenWagen Cup, de Duitse wedstrijdserie die naar Zandvoort afreist met verschillende bolides uit voormalige cup-series, waaronder de Renault Clio Sport, Donkervoort D8R en SEAT Leon Supercopa. De German TourenWagen Cup rijdt tijdens de Finaleraces samen met de DMV BMW Challenge.

Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar
Kaarten voor de Finaleraces zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) en via de 450 Primera winkels verspreid door Nederland. Racefans kunnen het spektakel op zondag 11 oktober aanschouwen voor slechts € 10,00. Niet alleen hebben zij dan toegang tot het volledige duinterrein aan de buitenzijde van het circuit, maar ook kunnen zij plaats nemen op de overdekte hoofdtribune (reserveren van stoelen is niet mogelijk).

Finaleraces-pre1-3
Bezoekers die de actie van dichtbij willen meemaken, kunnen een paddock kaart aanschaffen voor slechts € 20,00. Naast toegang tot de hoofdtribune omvat het ticket ook toegang tot de Paddock Hill Grandstand, toegang tot de paddocks waar de verschillende teams met hun auto's staan opgesteld en kan men ook een bezoek brengen aan de Pre-grid bij de Kumhobocht, waar de motoren gestart worden en de coureurs de laatste voorbereidingen treffen, voordat de racewagens in actie komen op het Zandvoortse asfalt. Tevens kunnen bezoekers op vertoon van hun paddockkaart voor zondag, gratis een bezoek brengen aan de kwalificaties en races op zaterdag 10 oktober.

Kinderen gratis de duinen in!
Kinderen tot 12 jaar ontvangen 50% korting op de paddockprijzen, mits onder begeleiding van een volwassene. Voor toegang tot de duinen hebben kinderen tot 12 geen ticket nodig. Zij mogen gratis het spektakel bijwonen, inclusief toegang tot de hoofdtribune.

Een volledig overzicht van toegangskaarten en prijzen, alsmede meer informatie, is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).