Download de KNAF app

Nieuw asfalt, een nieuw logo en een nieuwe naam

circuit zandvoort logo
Er is de laatste weken veel gebeurd op Circuit Zandvoort. Ja, inderdaad, zonder 'Park', want dat woord is na 30 jaar uit de naam verdwenen waardoor de wereldberoemde omloop door de duinen voortaan weer als Circuit Zandvoort door het leven gaat. Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo met aangepaste kleuren, terwijl ook het circuit zelf met nieuw asfalt een flinke opfrisbeurt heeft gekregen.

Tekst: PR en Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties

Het was in maart volop actie op Circuit (Park) Zandvoort. Voor het eerst in ruim 15 jaar werd het circuit van een nieuwe laag asfalt voorzien. Bijna het gehele raceoppervlakte en de paddock krijgen dit jaar, in drie fasen, een nieuwe laag. Een monsteroperatie waarbij 14.500 ton (!) asfalt wordt uitgestreken over de 4.300 meter lange baan. Na het circuit en de pitstraat zelf, worden in oktober de werkzaamheden afgerond en ook Paddock 2 van een nieuwe laag voorzien.
Persbericht - Nieuw asfalt CPZ 2017-Essay 2
De investering past in de ambitieuze plannen die de nieuwe eigenaren hebben. Bernhard van Oranje: "Willen we met nieuw elan het circuit gereed maken voor de toekomst, dan is het erg belangrijk dat we sporttechnisch onze zaken op orde hebben. We ontvangen dit jaar vele honderdduizenden racefans en diverse topklassen op het circuit. We willen onze rijders en gasten onder de best mogelijke omstandigheden faciliteren en asfalt is een essentieel onderdeel daarin. We vonden het belangrijk om de baan voor het drukke raceseizoen weer in optimale conditie te hebben om klaar te zijn voor onze toonaangevende race evenementen als de Jumbo Familie Racedagen, ADAC GT Masters, DTM en de Historic Grand Prix."

Persbericht - Nieuw asfalt CPZ 2017-Essay 3
De oplettende kijker kon na het asfalteren al zien dat er met het gebruik van andere kleuren meer veranderingen zaten aan te komen op het duinencircuit. En deze mededeling kwam dan ook kort daarna. Circuit Park Zandvoort heet voortaan Circuit Zandvoort, terwijl er ook een nieuw eigentijds logo is geïntroduceerd. "Het 'Park' zal ons nog wel een tijdje blijven achtervolgen, maar we spreken nu officieel van 'Circuit Zandvoort'. Dat past ook meer bij de internationale naamgeving van andere circuits, en het is zoals veel mensen over de hele wereld ons circuit ook kennen", lichtte Erik Weijers, C.O.O. van het circuit, de wijziging tegenover René de Boer van AUTOSPORT.nl. toe. Ook de naam van de website is aangepast naar www.circuitzandvoort.nl, maar wie de oude naam gebruikt, wordt natuurlijk wel doorgestuurd.