Download de KNAF app

Kalender Winter Endurance Kampioenschap definitief, inschrijving geopend

Persbericht - WEK-2015-pre1-Essay1
Na de afsluitende races van verschillende internationale en nationale series, breekt een bekende periode aan voor veel coureurs: de winterperiode met wedstrijden van het Winter Endurance Kampioenschap. Organisatoren Circuit Park Zandvoort en de Stichting DNRT hebben wederom een kalender met drie races in de wintermaanden opgesteld. Op zaterdag 21 november start de eerste krachtmeting met de Zandvoort 500.

Tekst: P.R.
Foto's: Chris Schotanus - Essay Produktions

Het Winter Endurance Kampioenschap (WEK), met races in november, januari en maart, is inmiddels een begrip geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de nationale kampioenschappen, als de DNRT, ACNN, DRDO en internationale raceseries, grijpen het Winter Endurance Kampioenschap dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen.

Kalender
Het Winter Endurance Kampioenschap kent voor de 2015-2016 editie een kalender die bestaat uit drie wedstrijden. Na de Zandvoort 500 op zaterdag 21 november, volgt de populaire Nieuwjaarsrace op zaterdag 9 januari, die een lengte van vier uur heeft en deels in het donker wordt verreden. Het WEK sluit op zaterdag 5 maart het winterseizoen af met de Final 4.

Strijd en punten in vier divisies
Deelname aan de spectaculaire winterserie is mogelijk in vier divisies, waarbij auto's op basis van hun technische specificaties worden gecategoriseerd. Dankzij het speciale puntensysteem komen alle deelnemers, ongeacht hun divisie, in aanmerking voor de titel in het Winter Endurance Kampioenschap. Het is daarbij wel van belang dat in alle drie de wedstrijden, veel punten worden gescoord in de eigen divisie. Het open karakter van het WEK biedt ook teams die alleen geselecteerde races willen rijden, de mogelijkheid om deel te nemen.

Inschrijving geopend
Teams en coureurs kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de wedstrijden van het Winter Endurance Kampioenschap. Er geldt een korting voor teams die zich voor alle drie de WEK-races inschrijven. Informatie over de divisie-indeling, alsmede de reglementen zijn te raadplegen via de website van Circuit Park Zandvoort: http://www.cpz.nl/nl/autosport/wek.