Download de KNAF app

Circuit Park Zandvoort is in augustus van alle tijden

zandvoort masters 01
Binnen een tijdspanne van slechts twee weken heeft Circuit Park Zandvoort twee van haar grootste en mooiste evenementen binnen de poorten. Eerst is er het Zandvoort Masters Weekend waar de huidige generatie Formule 3 en GT3 bolides te bewonderen is, terwijl twee weken later met de Historic Grand Prix Zandvoort het duinencircuit en de badplaats in het teken staan van de historische autosport.

Het Zandvoort Masters Weekend staat op de kalender van 19 tot en met 21 augustus. Dit traditioneel altijd al goed gevulde race-evenement kent dit jaar een wel heel mooi programma. Uiteraard is er de Masters of Formula 3 met de beste Formule 3-coureurs van dit moment.

zandvoort masters 02

Daarnaast is er toerwagen en GT-spektakel met de ADAC TCR en ADAC GT Masters, om nog maar te zwijgen van het volle veld aanstormende formulewagentalenten in de ADAC Formula 4. De Clio Cup Benelux, Clio Cup Central Europe en Spezial Tourenwagen Trophy staan ook garant voor spannende races en maken het programma van het Zandvoort Masters Weekend compleet.

Historic Grand Prix 2016 01
Twee weken later, op 2, 3 en 4 september, is het tijd voor de vijfde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Het evenement heeft in korte tijd een internationale reputatie opgebouwd en is uitgegroeid tot een van de absolute hoogtepunten op de kalender van Circuit Park Zandvoort. Het raceprogramma is een mix van de meest uiteenlopende raceklassen, terwijl ook de rijdersparade door het Zandvoortse centrum altijd op veel belangstelling mag rekenen. Enkele hoogtepunten van de Historic Grand Prix Zandvoort zijn het FIA Masters Historic Formula One Championship (Formule 1-auto's uit de periode 1966-1985), het FIA Masters Historic Sports Car Championship ('Le Mans' sportscars uit de jaren 1962 – 1974), de historische Formule 3-series, Pre-War Sports Cars, FIA Lurani Trophy, Pre '66 Touring Cars en zo zouden we nog wel even door kunnen gaan. Net als het Zandvoort Masters Weekend is ook de Historic Grand Prix Zandvoort een bezoek aan Circuit park Zandvoort meer dan waard.

Alle informatie is te vinden op, dan wel via: www.cpz.nl.