Download de KNAF app

British Race Festival biedt komend weekend ongekend programma op Circuit Zandvoort

Perbsericht British Race Festival 2017 pre Essay1
Het British Race Festival op Circuit Zandvoort duurt twee dagen. Dat is maar goed ook, want er is enorm veel te zien en te beleven. Op 8 en 9 juli komen vier raceklassen in actie, er zijn bijzondere pre-war sportscars, tot de verbeelding sprekende hedendaagse supercars en nog veel, veel meer. Don’t miss it!

Tekst: P.R.
Foto: Essay Productions

Op 8 en 9 juli vinden er drie evenementen tegelijk plaats, die toeschouwers met één toegangskaart kunnen bezoeken. Naast het British Race Festival zijn dat de bekende Vintage Revival Zandvoort en de Louwman Exclusive Fandagen. De Vintage Revival Zandvoort organiseert unieke demo’s van tientallen pre-war topmodellen van illustere merken zoals Bentley, Riley, MG, Alvis en Bugatti. De Louwman Exclusive Fandagen zijn een nieuw evenement rond de Louwman Exclusive-merken McLaren, Bentley, Rolls-Royce, Morgan en TVR, met een prominente hoofdrol voor de nieuwe McLaren 720S!

All-British raceprogramma
Het raceprogramma is even afwisselend als competitief. De Donald Healey Memorial Trophy Race is een race voor onder meer de Austin Healey 100/6 en 3000. De organisatie verwacht circa 25 Healeys, inclusief Nederlandse afvaardiging van de Dutch Healey Competitions. ‘Close racing’ is gegarandeerd bij de races van de Ginetta GT5 Challenge, met een startveld vol Ginetta’s G40 GT5. Owner Driver Mechanic is een raceserie voor pre-war sportscars. Dat wordt een uniek gezicht: een veld met merken als Frazer Nash, Lagonda en Talbot Lago door de Tarzanbocht! Het Jaguar Saloon & GT Championship kennen we nog van vorig jaar, met aan de start modellen zoals de XJS, XJR en XJ12 Coupe.
Perbsericht British Race Festival 2017 pre Ginetta UK

Enorm veel activiteiten
Zonder Britse merkenclubs geen British Race Festival! Elk jaar komen de leden van vele merkenclubs naar Circuit Zandvoort. Ze tonen hun veelal sportieve auto’s aan het publiek en doen mee aan de demo’s op het circuit. De Austin Healey Owners Club Nederland is natuurlijk ook van de partij. Zo rijden de Britse klassiekers tijdens de Austin Healey Parade door de straten van Zandvoort. Op zondagmiddag vindt er een parade door het dorp plaats voor ‘All British Cars’.

Zelf rijden óf meerijden
Last, but not least, laat het British Race Festival de droom van veel eigenaren van een Britse auto uitkomen: zelf rijden op het circuit! Het kan tijdens de vrij rijden sessies op zaterdag en zondag. Bezoekers kunnen zelfs een rit boeken om op zondag 9 juli als passagier mee te rijden over het circuit in één van de betoverende pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort. Voor € 50,00 is deze rit te boeken, waarbij alle opbrengsten van deze ritten aan het goede doel Fight Cancer worden geschonken. Deelnamekaarten voor de Fight Cancer Pre-war Laps zijn te boeken via www.britishracefestival.nl.

Mis het British Race Festival niet: koop nu kaarten!
De toegangskaarten zijn in de online voorverkoop én aan de dagkassa’s verkrijgbaar. Een dagkaart voor het British Race Festival, inclusief de Louwman Exclusive Fandays, kost slechts 15 euro in de voorverkoop. Voor 25 euro heeft u het hele weekend toegang. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting. Met het toegangsbewijs heeft men toegang tot duinen, tribunes én de paddocks waar de raceteams en merkenclubs staan. Tickets zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl en www.britishracefestival.nl.

Perbsericht British Race Festival 2017 pre Essay3

Proef op Circuit Zandvoort!
Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een ontbijt, lunch, diner of een lekker drankje met fingerfood. Beide locaties zijn open tijdens het British Race Festival! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/

Geniet van een compleet Brits weekend: het British Festival in Zandvoort!
Breng ook zeker eens een bezoek aan het gezellige centrum van Zandvoort en het strand. Ook hier vinden veel activiteiten plaats binnen het speciale “British Festival” in Zandvoort! Het beste uit de Britse keuken, Gin Tonics, Britse winkeletalages, Britse sporten en spellen op het strand, Britse feesten en optredens in het centrum. Waan je een weekend lang in Groot-Brittannië aan de Nederlandse kust: Keep Calm & Visit Britain in Zandvoort aan Zee! Meer info: http://popupzandvoort.nl/british-festival/