Download de KNAF app

Augustus topmaand voor Circuit Zandvoort

160215131850104
Diverse raceklassen hebben in augustus een zomerstop, maar dat geldt allerminst voor Circuit Zandvoort. Het circuit in de duinen heeft komende weken een op z’n zachtst gezegd overladen programma met voor elk wat wils, van het DNRT Super Race Weekend en de ACNN Races, tot de DTM en het klapstuk, de Historic Grand Prix Zandvoort.

Breedtesport gaat de komende weken op Circuit Zandvoort naadloos over in Europese topklassen en historische autosport van het hoogste niveau. Het begint komend weekend al met het DNRT Super Race Weekend, een drie dagen durend evenement waarin bijna alle DNRT-klassen aan de start verschijnen. Grote startvelden gegarandeerd! Een week later krijgt de breedtesport opnieuw alle ruimte als Circuit Zandvoort op zondag de poorten opent voor de ACNN Races. Deze onder de vlag van Autosport Competitie Noord Nederland verreden raceserie komt meestal op TT Circuit Assen in actie, maar maakt nu een uitstapje naar het duinencircuit.

160215131850103
Weer een week later zijn alle Europese ogen gericht op Circuit Zandvoort. Europa's meest indrukwekkende toerwagenkampioenschap, de DTM, brengt dat weekend een bezoek aan Zandvoort. Naast de op zichzelf al spectaculaire DTM-klasse, komen onder andere het FIA Europees Kampioenschap Formule 3, de GT4 European Series Northern Cup en de Audi Sport TT Cup in actie.

header hist gp zdt
Twee weken na dit moderne autosportspektakel reist Circuit Zandvoort terug in de tijd met de Historic Grand Prix Zandvoort, voor veel autosportfans misschien wel het hoogtepunt van het seizoen. Tijdens deze inmiddels alweer zesde editie komen toonaangevende historische raceklassen aan de start, afgewisseld met bijzondere demonstraties. Het raceprogramma wordt een mix van populaire ‘oude bekenden’, zoals het FIA Masters Historische Formule 1-kampioenschap, maar ook aansprekende raceseries die in 2017 voor het eerst hun opwachting maken.

lammers78

Een daarvan is de Classic Formula 3, de klasse voor Formule 3-auto’s uit de periode 1971-1984. De klasse brengt herinneringen boven van de prachtige Formule 3-races op het circuit van Zandvoort in die tijd, met onder meer Jan Lammers in de hoofdrol, maar ook andere Nederlandse rijders die daarna internationaal doorbraken, zoals Michael Bleekemolen, Arie Luyendyk en Huub Rothengatter.

Alle algemene informatie is te vinden op www.circuitzandvoort.nl, terwijl de website historicgrandprix.nl alle mogelijke informatie verschaft over de Historic Grand Prix Zandvoort.