Informatie voor deelnemers

Vanaf woensdag 13 februari 2019 om 09:00 uur kan men zich via Mijn KNAF (www.knaf.nl) registreren voor het Eurol Nederlands Kampioenschap Autocross 2019. Registreren is mogelijk tot 20 februari 2019. Daarna is registreren niet meer mogelijk.

Wie kan zich inschrijven voor het Eurol NK Autocross?
Alleen coureurs met:
- een geldige 2019 KNAF-licentie, of
- een geldige door de FIA erkende buitenlandse 2019 ASN licentie kunnen aan het NK autocross deelnemen.
Deelname met een evenementen registratiebewijs is niet toegestaan.

Via onderstaand overzicht ziet u hoe laat welke klasse open gaat via mijn KNAF op 13 februari 2019. Voor alle klassen geldt dat men zich kan registreren tot 20 februari 2019.

NK AUTOCROSS

Hoe registreer ik?
Via de site www.knaf.nl en dan kies je voor het onderdeel “Mijn KNAF”. Dit gedeelte van de site is uitsluitend bedoeld voor mensen die in het bezit zijn van een KNAF licentie.
BELANGRIJK!
- De KNAF heeft geïnvesteerd in een nieuwe Mijn KNAF omgeving en om daar op in te loggen vragen zij u éénmalig om uw account te activeren. Dit doet u door in het beginscherm op TOESTUREN te klikken.
- Vervolgens maakt u een nieuw wachtwoord aan en kunt u in de nieuwe mijn KNAF omgeving uw licentie verlengen.
- Het systeem wijst voor zich, mocht u echter toch tegen zaken aanlopen, dan kunt u via de volgende link de handleiding downloaden. Natuurlijk kunt u bij vragen (tijdens kantooruren) ook bij het federatiebureau terecht, via 088-0047888 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Hoe kunnen buitenlandse rijders zich registreren?
Buitenlandse rijders die voor de allereerste keer gaan registreren, dit graag via een e-mail kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor 13 februari 2019.

Buitenlandse rijders die zich in 2018 geregistreerd hebben voor het NK, kunnen op dezelfde wijze inloggen als Nederlandse rijders.

Welke gegevens moet ik bij de hand hebben voor het registreren?
• Licentienummer;
• Inlogcode “Mijn KNAF”;
• Startnummer vorig jaar;
• Transpondernummer;
• Bankpas i.v.m. betaling via iDEAL

Indien je als Equipe gaat rijden:
• Licentienummer(s) 2e en/of 3e equipe deelnemer;
• Adresgegevens 2e en/of 3e equipe deelnemer;
• e-Mailadres(sen) 2e en/of 3e equipe deelnemer;
• Transpondernummer 2e en/of 3e equipe deelnemer.

Hoe weet ik dat ik ben geregistreerd?
Heb je de registratie en betaling afgerond, dan kun je in de “Mijn KNAF” omgeving, onder ‘Mijn inschrijvingen” controleren of de registratie goed is gegaan. Zie onderstaand waar u “Mijn inschrijvingen” vindt:
Registreren

Staat uw registratie hier niet tussen, probeer het dan opnieuw.

U ontvangt pas een bevestigingsmail van de registratie als de betaling volledig afgerond is!

Klik hier voor de registratie handleiding

Wat gaat er wijzigen in 2019?
Ten opzichte van 2019 is er niks gewijzigd in de registratie procedure.

Hoe krijg ik toegang tot “Mijn KNAF”?
Om toegang te krijgen tot “Mijn KNAF” dien je in te loggen met je licentienummer. In het veld daaronder typ je je inlogcode. Het is dan ook handig om vóór de registratie te testen of je inlogcode nog steeds werkt. Dit voorkomt ergernis als je op het punt staat te registreren voor het NK als het niet blijkt te werken.

Hoeveel klassen zijn er en hoeveel rijders kunnen er maximaal per klasse deelnemen?
Het kampioenschap wordt gehouden voor 8 verschillende klassen waarbij het totaal aantal deelnemers per klasse per wedstrijd op 30 is vastgesteld.

In 2018 waren er wachtlijsten, nu weer?
Ja, bij overschrijding van het maximum aantal deelnemers van een klasse met 4 registraties of minder wordt een zogenaamde wachtlijst voor deze klasse gehanteerd. Bij meer dan 4 registraties boven het maximum aantal deelnemers, moeten selectie wedstrijden uitwijzen wie zich uiteindelijk rechtstreeks plaatsen voor NK deelname in die klasse.

Als het maximum aantal deelnemers met meer dan 4 registraties wordt overschreden wat dan?
In dit geval zullen voor de klassen waar dit in speelt, in het voorseizoen dus voorafgaand aan de eerste NK wedstrijd, 2 selectiewedstrijden plaatsvinden. In deze selectiewedstrijden zorgt een puntensysteem ervoor dat je je definitief kunt plaatsen voor het Eurol NK Autocross 2019. Heb je na deze wedstrijden niet voldoende punten behaald om je te plaatsen is de keuze aan jezelf om vrijwillig op de wachtlijst plaats te nemen. Hiermee heb je dan nog steeds kans om aan het NK deel te kunnen nemen zonder hiervoor geplaatst te zijn. In het geval van deze vrijwillige keuze kan het dus voorkomen dat er meer dan 4 deelnemers op de wachtlijst staan voor die klasse.

Zijn de data voor de selectiewedstrijden al bekend?
Ja. De SONAK heeft drie data vastgesteld voor de selectiewedstrijden:
13 of 14 april 2019
4 of 5 mei 2019
11 mei (reserve)

Als het maximum aantal deelnemers met maximaal 4 registraties wordt overschreden wat dan?? (dus GEEN selectiewedstrijden)?
De volgende regels zijn door de SONAK opgesteld als het gaat om het overschrijden van het maximaal aantal registraties met 4. In dit geval worden de laatste 4 registraties op de wachtlijst geplaatst en zijn er GEEN selectie wedstrijden. De plaatsing van de rijders is als volgt verdeeld:
1. Nummers 1 t/m 10 van de einduitslag van het kampioenschap van het voorgaande jaar zijn automatisch geplaatst voor dezelfde klasse, automatische plaatsing geldt voor maximaal 1 registratie, mits tijdig geregistreerd;
2. Nummer 1 t/m 3 van de einduitslag van het kampioenschap van het voorgaande jaar zijn automatisch geplaatst als ze overstappen naar een andere klasse, automatische plaatsing geldt voor maximaal 1 registratie (punt 1 van artikel 4.3 komt dan te vervallen), mits tijdig geregistreerd.
3. Nummer 11 t/m 15 van de einduitslag van het kampioenschap van het voorgaande jaar is automatisch geplaatst voor dezelfde klasse, automatische plaatsing geldt voor maximaal 1 registratie, mits tijdig geregistreerd en men minimaal 2 wedstrijden kampioenschapspunten heeft behaald. Er wordt niet opgeschoven.
4. Rijders die vorig seizoen op de wachtlijst stonden en in dat seizoen minimaal 4 keer hun loopbriefje hebben ingeleverd, mits tijdig geregistreerd;
5. Rijder in bezit van een “wildcard” voor een klasse.
6. Registratie a.d.h.v. datum en tijdstip.
Note: Voor equiperijders die opnieuw inschrijven in een andere samenstelling dan in het voorgaande seizoen, geldt dat alleen die equiperijder die kampioenschapspunten heeft behaald zich kan registreren volgens de eerste 3 punten zoals hierboven beschreven. Bij een gelijk aantal punten van beide equiperijders geldt dat de rijder die de eerste wedstrijdpunten behaald heeft zich kan registreren volgens de eerste 3 punten zoals hierboven beschreven.

Hoe kom ik aan een wildcard?
De SONAK kan per seizoen maximaal twee “wildcards” verstrekken. Een rijder die een “wildcard” toegewezen heeft gekregen is automatisch geplaatst voor het NK. De beslissing of een rijder in aanmerking komt voor een wildcard ligt bij de SONAK. Een verzoek tot aanvraag van een wildcard kan alleen door een geregistreerde rijder gebeuren voordat de registratieperiode is afgelopen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin een uitleg waarom u in aanmerking zou moeten komen voor een wildcard.

Ik heb geen inlogcode of ben mijn inlogcode kwijt?
Klik op wachtwoord vergeten en vul dan je licentienummer en e-mailadres in. Je ontvangt dan via de e-mail je inlogcode. Zorg er wel voor dat uw juiste e-mailadres bij de KNAF bekend is, anders krijgt u een foutmelding.

Kan ik mijn inlogcode ook via de post krijgen?
Nee, in het kader van de wet op de privacy is dit niet mogelijk. Zorg er dus voor dat je bij het verlengen of aanvragen van een KNAF licentie je e-mailadres doorgeeft/noteert.

Kan ik mij ook via de post registreren voor het Eurol NK Autocross?
Nee, registreren is alleen mogelijk via “Mijn KNAF”.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor deelname aan het gehele kampioenschap zijn € 400,00.
Voor de juniorklasse en Juniorbuggy geldt een aangepast tarief, te weten € 200,00.
Mochten er selectiewedstrijden komen, dan zijn hiervoor de kosten € 75,00, (reeds verwerkt in de totale kosten) dus mocht je je tijdens de selectiewedstrijden niet plaatsen voor het Eurol NK Autocross 2019 dan krijg je € 325,00 retour gestort van de SONAK.

Hoe gaat de betaling?
Na het registreren ontvangt u direct een link om het inschrijfgeld te betalen middels iDEAL. Let op!! De tijd van betaling is bepalend.

Kan ik mij ook registreren zonder te betalen?
Dat is helaas niet mogelijk, aan de registratie zit een betalingsverplichting.
Als mijn registratie niet geaccepteerd wordt door de SONAK, krijg ik het inschrijfgeld dan terug?
Ja, het inschrijfgeld wordt dan z.s.m. naar je teruggestort.
Ik heb me geregistreerd en betaald maar besluit om toch niet mee te gaan doen, krijg ik dan het inschrijfgeld terug?
Tot 15 dagen voor de 1e oorspronkelijke geplande (selectie)-wedstrijd van het NK Autocross is afmelden voor het kampioenschap mogelijk. Het inschrijfgeld minus € 75,00 administratiekosten wordt dan teruggestort. Na deze datum wordt er geen inschrijfgeld meer teruggestort.

Welk startnummer krijg ik?
In de schriftelijke bevestiging die je ontvangt zodra de registratieperiode gesloten is ontvang je ook je startnummer. Voor de 1e NK ontvang je via de post je startnummerstickers.

Kan ik me ook op een andere manier registreren?
Helaas is dit niet mogelijk.

Vragen?
Heb je problemen met inloggen en/of registreren dan kun je op werkdagen bellen met de medewerkers van het Federatiebureau van de KNAF, bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur op tel. 088-0047 888.

Heb je een algemene vraag over het Eurol NK Autocross kun je op werkdagen tussen 19:00 en 21:00 uur contact opnemen met Arnoldina Heeres (0514-523006 / 06-25291538) of via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.