Bestuur Sectie Autocross introduceert nieuwe klasse: de Minibuggy

Minibuggy
Vanaf dit seizoen mogen wij een nieuwe klasse verwelkomen in de autocross, namelijk de Minibuggy! De Minibuggy is de voorloper op de Juniorbuggy en er mag vanaf 6 jaar in deze buggy gereden gaan worden. De ontwerper van de eerste buggy, Wouter van Vugt, laat weten dat deze nieuwe klasse is ontstaan doordat hij iets veiligers voor zijn zoon wilde maken nadat hij diverse keren van een quad viel. Door de rolkooi en doordat de kinderen vast in de gordel zitten is een Minibuggy een stuk veiliger. 

Om te kunnen rijden in de Minibuggy heb je een KNAF-licentie nodig. Hiervoor moeten jeugdigen, net als de nieuwe rijders in de Juniorbuggy en Juniorklasse, examen doen. Inmiddels zijn er maar liefst 20 coureurs aangemeld voor het examen van aanstaande zondag (7 mei) Kerkdriel bij de wedstrijd van ACC Geffen. Na het examen zal een aantal coureurs met hun Minibuggy hun kunsten vertonen!

Kalender 2017
Zondag 7 mei  Kerkdriel 
Zaterdag 27 mei  Noardburgum 
Zaterdag 17 juni Hoogkerk
Zondag 16 juli Venhuizen
Zondag 13 augustus  Lochem
Zaterdag 2 september  Nederhorst den Berg
 

Sectie Autocross

NK Autocross

Video

Het RTL7 programma over de 1ste ronde van het Eurol VEKA Nederlands Kampioenschap Autocross in Haarle (Overijssel), 26 mei 2018.

Inloggen mijn KNAF