Rinus van Kalmthout met HitechGP in Formule 3 Asia Winter Series

RVeeKay.01
KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout gaat met het gerenommeerde Engelse HitechGP een gooi doen naar de titel in de F3 Asian Championship Certified by FIA Winter Series. Dit in januari en februari 2019 in Thailand en Maleisië te verrijden Formule 3 kampioenschap telt negen wedstrijden verdeeld over drie weekenden. De 18-jarige Hoofddorper kijkt nu al uit naar deze nieuwe uitdaging. “Het is een sterk bezet kampioenschap en een perfecte voorbereiding op mijn Indy Lights seizoen dat volgend jaar maart begint. Daarbij is HitechGP ook nog eens een geweldig team”, aldus een verheugde Van Kalmthout.


Met het behalen van de titel in het Amerikaanse Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires beleefde KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout dit jaar een absoluut topseizoen. De in september 18 jaar geworden Hoofddorper, inmiddels in racekringen beter bekend als Rinus VeeKay, maakt daarmee in 2019 de overstap naar de volgende klasse op de Mazda Road to Indy ladder, de Indy Lights. Voordat het Amerikaanse seizoen in maart aftrapt, is er plotseling nog een nieuwe uitdaging op het pad van Van Kalmthout gekomen. Het Engelse HitechGP heeft het Nederlandse racetalent benaderd om namens dit gerenommeerde team deel te nemen aan de F3 Asian Championship Certified by FIA Winter Series. De jonge Nederlander was bij HitechGP opgevallen tijdens de Formule 3 test die Van Kalmthout eerder dit jaar afwerkte met Fortec Motorsports op het Spaanse circuit van Jerez met een auto uit de Euroformula Open.

De F3 Asian Winter Series telt drie evenementen op twee Formule 1-waardige circuits. Per weekend worden drie wedstrijden verreden waardoor veel racekilometers kunnen worden gemaakt. De serie trapt af in het weekend van 12 en 13 januari op Buriram International Circuit in Thailand, gevolgd door twee evenementen op 19 en 20 januari en 23 en 24 februari op Sepang International Circuit in Maleisië. Daarmee sluit het kampioenschap naadloos aan op de Indy Lights titelstrijd die voor Van Kalmthout op 10 en 11 maart 2019 begint.

“Ik zie het als een ideale voorbereiding op het Amerikaanse seizoen. Veel rijden in een moderne Formule 3-auto bij een zeer professioneel team. Ik ben in de dichtbij Silverstone gelegen fabriek geweest en het is echt Formule 1-niveau waarop daar gewerkt wordt. Ik heb al kennis gemaakt met mijn engineer, een ervaren en kritische man die mij ook weer beter kan maken. Precies wat ik wil”, aldus Van Kalmthout. HitechGP wordt geleid door Oliver Oakes, een 30-jarige Brit die in 2005 de wereldtitel karting op zijn naam schreef en als rijder diverse formulewagenklassen, inclusief de Formule 3, doorliep. Phil Blow, teammanager van HitechGP F3 Asia over de keuze voor de jonge Nederlander: “We zijn heel erg blij om Rinus voor de Asian F3 Winter Series bij het team te mogen verwelkomen. De successen die hij de afgelopen jaren behaald heeft, zijn een bewijs dat hij een uitstekende coureur is. Na zo’n succesvol seizoen in het eerste Asian F3 kampioenschap zijn we ervan overtuigd dat we ook in de Winter Series goede resultaten kunnen behalen.”

F3 Asia HitechGP
In de F3 Asian Championship Certified by FIA Winter Series wordt gereden met een Tatuus Formule 3-chassis voorzien van een circa 270 pk sterke Alfa Romeo-motor. De titelstrijd volgt op het F3 Asian Championship waarvan de laatste ronde eind november op de kalender staat. Met Jake Hughes en Raoul Hyman worden de eerste twee plaatsen in de tussenstand van het kampioenschap ingenomen door rijders van HitechGP. HitechGP kwam afgelopen seizoen ook uit in het FIA Europees Formule 3 kampioenschap en behaalde daarin de derde plaats in het teamkampioenschap. HitechGP onderhoudt nauwe banden met Mercedes en bereikte met George Russell, volgend seizoen uitkomend voor het Williams Formule 1-team, in 2016 een derde plaats in het FIA EK F3.

Rinus van Kalmthout wordt dit seizoen gesteund door Jumbo, La Place en het KNAF Talent First programma.

Meer info: www.rinusvankalmthout.com
Facebook: FollowRVK

Handige links

Video

Maart 2018 startte de FIA in samenwerking met acht landen een zoektocht naar nieuw en jong vrouwelijk talent. De KNAF maakte deel uit van deze zoektocht. Aan de hand van twee selectiedagen waar meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 18 gratis mochten komen karten op het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad op 21 juli en op het TT Junior Track in Assen op 18 augustus. De jury vond het een lastige taak om aan de hand van deze twee selectiedagen een oordeel te vellen wie er in maart 2019 naar Le Mans mochten als ambassadrices van Nederland en daarom organiseerden wij een Nationale Finale op 23 oktober op het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad en het Kartcentrum in Lelystad. Van de 12 overgebleven kandidates mochten er in totaal drie door naar de driedaagse training in Le Mans georganiseerd door de FIA. In deze video kun je zien wat de meiden allemaal moesten doen tijdens de Nationale Finale en wie er uiteindelijk door zijn... Mijntje Koerts, Nina Pothof en Lisette Grinwis zijn de drie gelukkige dames die mee gaan in maart 2019 naar Le Mans! Wil je hun avontuur in Le Mans volgen? Volg ons dan op Social media! Facebook: @TheGirlsOnTrackNederland Instagram: thegirlsontracknetherlands Volg ons ook op Social Media! Heb jij jezelf al geabonneerd op ons YouTube kanaal? ➡ http://bit.ly/2OYsSpH Facebook: https://www.facebook.com/KNAFautosport/ Instagram: https://www.instagram.com/officialknaf/ Twitter: https://twitter.com/KNAF_autosport

Inloggen mijn KNAF