Ovalracing

Ovalracing vertoont sterke verwantschap met de Amerikaanse manier van autoracen waarbij gereden wordt op ovale banen. In ons land gebeurt dat in Ter Apel in het autosportstadion "de Polderputten".

Het ovalracing-circuit in Ter Apel is helemaal verhard en is ongeveer 600 meter lang. Per race worden maximaal 20 auto's tegelijk gestart en dit in een aantal verschillende klasses. De diverse klasses bieden voor elk wat wils. Zo zijn er diverse, betaalbare instap-klasses, maar ook klasses waarbij de techneuten zich helemaal uit kunnen leven en de vele pk's dan ook de overhand hebben.

Wie denkt dat 't rondjes rijden op zo'n ovale baan eentonig is, vergist zich. Bovendien is er een extra spanningselement: de snelste rijders starten niet zoals bij de meeste takken van autosport gebruikelijk is vóóraan, maar achteraan. Dit zorgt altijd voor veel actie, spanning, spektakel en sensatie. Het grote voordeel van het racen op een oval is dat het publiek de gehele race kan overzien en dan ook geen actie hoeft te missen. Er wordt in een serie van zes wedstrijddagen gestreden om het Internationale Nederland kampioenschap in de diverse klassen.

Headlines

Nieuws

24 maart 2015

Aanvulling/verduidelijking bevestiging en uitbreiding veiligheidskooi constructie Juniorenklasse ovalracing

In de reglementen ovalracing 2015 staan op pagina 15/16 de reglementen voor de ...

Lees verder

28 mei 2014

Aanpassing 'daglicentie reglement' Ovalracing

Het bestuur van de sectie ovalracing heeft (na overleg met het federatiebestuur) ...

Lees verder

Racekalender Ovalracing

Ovalracing

weblinks-640x120

Handige links

weblinks-640x480-officialracelicentie-640x480

Inloggen mijn KNAF