De KNAF  
 
   
 
 

KNAF - Knac Nationale Autosport Federatie

Welkom op de internetsite van de KNAF. Op deze website vindt u alle informatie over het aanvragen of verlengen van uw licentie, de race en rally examens, de verschillende wedstrijdkalenders en nog veel meer. Als u suggesties of opmerkingen heeft, neemt u dan contact op met het Federatiebureau.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 

Autocross - Informatie - Eurol/VEKA NK Autocross - Gendringen

10-09-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Ondanks dat de nachten alweer steeds wat langer worden in deze tijd van het jaar lijken de zenuwachtige kampioenskandidaten alleen maar kortere nachten te maken. Want wees eerlijk de spanning spat er vanaf komend weekeinde als we alweer toe zijn aan de laatste Eurol/VEKA NK Autocross wedstrijd van dit seizoen. In 2 van de 8 klassen is het niet meer spannend als het gaat om de titel. Toch zijn er in de overige 6 klassen maar liefst 21 kampioenskandidaten die er nog een keer goed voor gaan zitten. En wij als SONAK dan natuurlijk ook en heeft ASVG ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes verzorgd is en wordt om tot een mooie huldiging van de kampioenen te gaan komen. Dus tot zaterdag want dit wil je toch niet missen?
De KNAF - Ben jij de nieuwe Kevin Abbring, Timo van der Marel of Robin Frijns? Geef je dan op voor het FIA Institute Young Driver Excellence Academy!

11-09-14 - Nederland zal dit jaar van 28 tot en met 31 oktober één van de zes gastheren zijn voor de wereldwijde selectieprocedure van het FIA Institute Young Driver Excellence Academy. Wil jij deelnemen aan de voorronde van het Young Driver Excellence Academy en daarmee de KNAF en Nederland vertegenwoordigen? Kijk dan of je aan de voorwaarden voldoet en geef jezelf voor 29 september op
Talent First - Technisch probleem maakt voortijdig einde aan sterk optreden KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk in Omloop van Vlaanderen

09-09-14 - KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk heeft afgelopen weekend tijdens de Omloop van Vlaanderen weer eens kennis gemaakt met de aloude autosportwijsheid ‘to finish first, you first have to finish’. Na een uiterst sterk gereden serie klassementsproeven had de 22-jarige KTF-piloot met de Ford Fiesta R2 van Vacansoleil Rally Sport in deze sterk bezette Belgische rally brutaal de leiding genomen in de R2 klasse. Een technisch probleem maakte echter een voortijdig einde aan het fraaie optreden van Van der Eijk.
De KNAF - Stéphane Kox rijdt komend weekend met Seat Leon Cup Racer of Francorchamps.

04-09-14 - De 20-jarige Stéphane Kox zal het komende weekend op Spa-Francorchamps voor het eerst in actie komen met de (330 pk sterke Leon Cup Racer. Het is de bedoeling dat zij ook aan de resterende races van dit seizoen zal deelnemen. Daarmee is Stéphane de vierde vrouwelijke coureur die uitkomt in de SEATLeonEurocup 2014, met Amali aVinyes (Andorra).Marie Baus-Copens (Frankrijk) en Edina Bus (Hongarije).
Talent First - Pech ontneemt KTF-karttalent Martijn van Leeuwen uitzicht op topklassering bij laatste ronde CIK-FIA Europees Kampioenschap KF

02-09-14 - Met een zesde startplaats in de prefinale had KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen alle uitzicht op een topklassering bij de vierde ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF op het Engelse PF International circuit. Een volgelopen carburateur zorgde er echter voor dat het 15-jarige KTF-talent zijn fraaie positie op de startopstelling niet kon innemen. Een wereldstart gaf nog enige hoop, maar een aanrijding maakte de coureur van Keijzer Racing definitief kansloos, waardoor hij als 26ste werd geklasseerd.
Talent First - Sterke inhaalraces KTF-talent Larry ten Voorde mager beloond

02-09-14 - KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft op het Belgische Circuit Zolder zijn snelheid niet kunnen omzetten in podiumklasseringen. In de kwalificatie van de Formule Renault 1.6 NEC Junior had de 17-jarige KTF-rijder de poleposition voor zich opgeëist, maar moest na een technische onvolkomenheid aan zijn auto in beide wedstrijden van de laatste startpositie vertrekken. Fraaie inhaalraces en snelle rondetijden leverden uiteindelijk een zevende respectievelijk zesde plaats aan de finish op.
Autorensport - Meer dan 50.000 bezoekers genieten van Historic Grand Prix Zandvoort

03-09-14 - Na de succesvolle eerste twee edities in 2012 en 2013 was ook de derde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort een enorm succes. In totaal waren over de drie dagen 50.831 bezoekers getuige van een prachtig autosportfestijn, waarbij de rijke racehistorie van Zandvoort centraal stond. Wedstrijden met historische formulewagens, toerwagens en sportwagens uit de periode 1948-1985, de jaren waarin Formule 1-wedstrijden op Zandvoort plaatsvonden, vormden de hoofdmoot van het programma.
De KNAF - Aanmelding voorselectie FIA Institute Young Driver Excellence Academy gestart

05-09-14 - Zoals in de vorige editie van KNAF Fast News gemeld, heeft de FIA een van de zes voorselecties voor de FIA Institute Young Driver Excellence Academy 2015 toegewezen aan Nederland. Inmiddels hebben de 23 ASN’s die onder de regio Noord- en Oost-Europa vallen en waarvoor de KNAF de voorronde organiseert, een uitnodiging ontvangen om hun kandidaten voor 29 september aan te melden.
De KNAF - Week van de Official, jouw club doet toch ook mee?!

05-09-14 - Zonder officials geen evenementen en dus ook geen autosport. Daarom organiseert de KNAF ook dit jaar de Week van de Official van 4 t/m 12 oktober! In deze week staat het uitspreken van waardering naar de officials centraal. Maak ook een gebaar naar de officials in jouw tak van autosport tijdens de Week van de Official en laat zien dat je hun vrijwillige inzet waardeert!
Talent First - Max Verstappen imponeert met winst en inhaalrace op Nürburgring

26-08-14 - Max Verstappen heeft op de Nürburgring tijdens de negende ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 opnieuw zijn veelzijdige talenten op meesterlijke wijze getoond. Onder uiterst lastige omstandigheden wist de 16-jarige KNAF Talent First-rijder de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven.