De KNAF  
 
   
 
 

KNAF - Knac Nationale Autosport Federatie

Welkom op de internetsite van de KNAF. Op deze website vindt u alle informatie over het aanvragen of verlengen van uw licentie, de race en rally examens, de verschillende wedstrijdkalenders en nog veel meer. Als u suggesties of opmerkingen heeft, neemt u dan contact op met het Federatiebureau.

 • Talent First - Magistrale inhaalrace brengt Max Verstappen in Macau plaats zeven

  17-11-14 - Max Verstappen heeft tijdens de Formule 3 Macau Grand Prix opnieuw laten zien waarom hij de revelatie van dit autosportseizoen is. Met een fenomenale inhaalrace wist de 17-jarige KNAF Talent First-rijder op het smalle stratencircuit van Macau vanaf een in principe kansloze 24ste startpositie op te rukken naar plaats zeven. V
 • Rally - Huldiging Rallykampioenen 2014

  11-11-14 - Huldiging der Kampioenen op 13 december 2014. Het Bestuur Sectie Rally's huldigt de rallykampioenen van 2014 op 13 december in Tilburg.
 • Autorensport - JR Motorsport wint openingsrace Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort

  10-11-14 - De Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door Pieter van Soelen en Koen Bogaerts met een door JR Motorsport geprepareerde BMW M4 Silhouette. De 500 kilometer tellende wedstrijd op Circuit Park Zandvoort werd gekenmerkt door een mooie strijd in de verschillende divisies.
 • De KNAF - Jordan King wint FIA Institute Young Drivers Excellence Academy-selectie Noord-Oost Europa

  04-11-14 - De Brit Jordan King is de winnaar geworden van de FIA Institute Young Driver Excellence Academy-selectie voor Noord-Oost Europa, die afgelopen week in Nederland plaatsvond. In totaal waren zestien jonge coureurs uit evenzoveel Europese landen in Nederland te gast voor het prestigieuze selectie-evenement, dat voor de eerste maal door de Nederlandse autosportfederatie KNAF werd georganiseerd.
 • De KNAF - Team The Netherlands steelt de show

  04-11-14 - Team The Netherlands gaat met een sterke equipe naar de Rotax Max Grand Finals. Deze worden gehouden van 25 - 29 november in Valencia. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid is Team The Netherlands in een nieuw racejasje gestoken. Zo krijgen de Nederlandse coureurs een flitsende raceoverall met een schitterend Nederlands design.
 • Talent First - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand domineert Ford Fiesta Sport Trophy in Euregio Rally

  03-11-14 - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft op meer dan overtuigende wijze laten zien wie er tijdens de Euregio Rally de snelste rijder in de Ford Fiesta Sport Trophy was. Van de tien klassementsproeven wist de KTF-rijder er negen op zijn naam te schrijven, pakte daarmee voor de vijfde keer de zege in de ‘Trophy’ en eindigde in het algemeen klassement zelfs op plaats zes! Toch hield Van den Brand aan de laatste rally van het seizoen een dubbel gevoel over. Op de proef die het KTF-rallytalent niet in winst wist om te zetten, eindigde hij op 0,1 seconde (!) van zijn naaste concurrent op plaats twee en daarmee miste Van den Brand met het kleinst mogelijke verschil de titel in de Fiesta Sport Trophy.
 • De KNAF - Week van de Official een succes!

  04-11-14 - In de week van 4 tot en met 12 oktober organiseerde de KNAF voor de tweede maal de ‘Week van de Official’. Dit is een initiatief van NOC*NSF om de arbitrage bij de diverse sportbonden in het zonnetje te zetten. Want zonder vrijwilligers geen sport.
 • De KNAF - Licenties verlengen en licentiedagen

  04-11-14 - Vanaf maandag 1 december kunnen alle rijders en officials hun licentie(s) weer verlengen!
 • De KNAF - Nederlanders in een FIA of CIK Europees of Wereldkampioenschap (oktober)

  04-11-14 - De kart- en autosport kent vele kampioenschappen, waarbij de officiële FIA en CIK Europese en Wereldkampioenschappen de top van de piramide vormen. In deze ‘top’ is Nederland gelukkig ook goed vertegenwoordigd. KNAF Fast News houdt de verrichtingen van onze landgenoten in de gaten. In deze editie Max Verstappen, Jules Szymkowiak, Dennis van de Laar, Ryan van der Burgt, Menno Paauwe, Dylan Davies, Richard Verschoor, Rinus van Kalmthout, Bas Lammers, Tom Coronel en Kevin Abbring.
 • Terreinsport - Kampioensfeest 2014

  03-11-14 - Het kampioensfeest voor 2014 zal gehouden worden op zaterdag 22 november 2014
 • De KNAF - Wat verandert er aan de helmnormen voor 2015?

  04-11-14 - Zo tegen het einde van het wedstrijdseizoen komt meestal de vraag op wat er gaat veranderen voor het nieuwe jaar, in dit geval dus 2015. Een van de zaken waar we vrijwel allemaal mee te maken hebben, is een valhelm. Voor die takken van autosport die moeten voldoen aan de veiligheidseisen van de FIA. Er zijn op dit moment drie technieklijsten voor valhelmen: technieklijst 25, technieklijst 33 en technieklijst 41.
 • Autorensport - Nyck de Vries oppermachtig naar twee titels

  04-11-14 - Nyck de Vries domineerde dit jaar de Formule Renault 2.0. Met vijf overwinningen pakte de 19-jarige Fries niet alleen de Eurocup, maar was met negen zeges nog dominanter in het ALPS kampioenschap. Als terechte en mooie beloning promoveert de McLaren-junior in 2015 naar de Formule Renault 3.5!
 • De KNAF - Jordan King wint FIA Institute Young Driver Excellence Academy-selectie Noord-Oost Europa

  03-11-14 - LELYSTAD (31 oktober 2014) – De Brit Jordan King is de winnaar van de FIA Institute Young Driver Excellence Academy-selectie voor Noord-Oost Europa, die deze week in Nederland plaatsvond.
 • De KNAF - Internationale autosporttalenten in Nederland voor selectie FIA Institute Academy

  31-10-14 - Deze week zijn jonge talentvolle coureurs uit 16 Europese landen in Nederland op uitnodiging van de Nederlandse autosportfederatie KNAF te gast voor de selectie van de FIA Institute Academy in de regio Noord-Oost Europa.
 • Talent First - Max Verstappen op de Hockenheimring naar tiende zege en plaats drie in het FIA Europees Kampioenschap Formule 3

  21-10-14 - Max Verstappen heeft tijdens het afsluitende weekend van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op de Hockenheimring zijn tiende zege in dit prestigieuze kampioenschap geboekt. Daarmee heeft de 17-jarige KNAF Talent First-rijder in zijn eerste seizoen zelfs meer wedstrijden op zijn naam geschreven dan kampioen Esteban Ocon. "Het is een super seizoen geweest. Vooraf had ik hier wel voor getekend. Ik heb de meeste overwinningen van iedereen behaald, daar mogen we heel trots op zijn", aldus Max Verstappen.
 • Autorensport - Mooie strijd om kampioenschapstitels tijdens Formido Finaleraces

  21-10-14 - Op Circuit Park Zandvoort is dit weekend het nationale autosportseizoen afgesloten met de Formido Finaleraces. Op beide dagen werden 7.191 racefans getrakteerd op mooie en spannende autosport met op zondag de huldiging van de autosportkampioenen in de verschillende series. Zoals altijd was de strijd om de laatste punten fel, waarbij de racefans volop konden genieten van spectaculaire races.
 • Autocross - NK Kalender 2015 bekend

  17-10-14 - Ook in 2015 zal het NK Autocross weer bestaan uit 6 wedstrijden. Uit het ruime aanbod van mede organisatoren heeft het BSAC in nauw overleg met de SONAK de volgende data en mede organisatoren uitgezocht.
 • Talent First - Winst en CIK-FIA Karting Academy Trophy-titel voor KTF-karttalent Richard Verschoor; derde plaats Rinus van Kalmthout

  13-10-14 - Een prachtig succes voor de KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout. In het Italiaanse Sarno reed de 13-jarige Verschoor in een zinderende finale naar de overwinning in de derde wedstrijd van de CIK-FIA Karting Academy Trophy en pakte daarmee tevens de titel. De 14-jarige Van Kalmthout maakte het Nederlandse succes compleet door na een serie fraaie inhaalraces in de finale beslag te leggen op plaats tien, goed voor een derde positie in de eindstand van het kampioenschap. “Een geweldig resultaat. Ze hebben het super gedaan”, was dan ook de terechte conclusie van KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau.
 • Talent First - Max Verstappen ook op Imola nauwelijks te stuiten

  13-10-14 - Max Verstappen was op Imola opnieuw de smaakmaker van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3. Met spectaculaire inhaalacties wist de net 17 jaar geworden KNAF Talent First-rijder in de tweede race van het weekend vanaf een elfde startplaats de tweede positie te veroveren. In de laatste wedstrijd van de tiende ronde van het kampioenschap toonde de rijder van Van Amersfoort Racing zijn pure snelheid door van het veld weg te rijden en met grote overmacht de winst voor zich op te eisen.
 • Autorensport - Specaculaire seizoensafsluiting bij Formido Finaleraces

  10-10-14 - In het weekend van 18 en 19 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Het evenement staat al jaren bekend om haar sensationele wedstrijden met spannende ontknopingen. In veel series wordt nog gevochten om de beslissende punten, dus spektakel lijkt verzekerd. Kaarten zijn vanaf € 10,00 in de voorverkoop verkrijgbaar.
 • Autorensport - Zandvoort 500 vormt openingsrace veertiende Winter Endurance Kampioenschap

  10-10-14 - Na de afsluitende races van de nationale autosportseries, de DNRT, ACNN, DRDO en internationale kampioenschappen, maken coureurs en monteurs zich gereed voor het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015. Het kampioenschap start op zaterdag 8 november met de Zandvoort 500.
 • De KNAF - Een vaste groep enthousiaste NK officials bij de SONAK

  07-10-14 - “Zeg je official, dan wordt er binnen de autocross al gauw gekeken naar onze baanposten, die min of meer de meest bekende officials blijken te zijn. Op zich niet vreemd, als je bedenkt dat in de ruim 20 jaar waarin we al onder de KNAF- vlag evenementen organiseren, deze officials voor iedereen die komt kijken, opvallen met hun prominente plaats langs de baan”, meldt Arnoldina Heeres namens de SONAK.
 • De KNAF - Officials vervullen een sleutelrol tussen coureur en wedstrijdleiding bij Rallyracing

  07-10-14 - Door hun aanwijzingen langs de baan hebben officials Dennis van Rijn veel schade doen voorkomen. “Uiteindelijk zorgen de officials ervoor dat wij als rijders ons kunnen focussen op datgene wat wij graag doen, het rijden. Maar ook na een crash staan ze als eerste naast je en helpen waar nodig. Zonder officials kunnen wij niet rijden! Maar ik hoop ook van harte dat de officials van hun werk genieten. Samen maken we een evenement.”
 • De KNAF - Officials zijn van een onschatbare waarde voor de rallysport

  08-10-14 - “Zonder officials is er geen rallysport mogelijk. Alles draait om de veiligheid voor zowel de toeschouwers als de rijders”, aldus Ruurd Ochse. “Als je helemaal gek van de sport bent en je hebt helaas niet de mogelijkheid om zelf te rijden, is het toch een geweldige uitdaging om samen met andere officials een mooie wedstrijd neer te zetten.”
 • De KNAF - Van de evenementen op Zandvoort naar de Formule 1

  07-10-14 - Flagmarshal Ron Visser is al zeven jaar lid van de OCA, maar al tientallen jaren verbonden aan de autosport. Na eerst monteur geweest te zijn, is hij marshal geworden op Zandvoort. Maar bij dat ene circuit is het niet gebleven, al gauw kreeg hij de vraag of hij als official een keer mee wilde naar een evenement in het buitenland. Maar bij één keer is het niet gebleven…
 • De KNAF - Chrono Karting staat met goede en enthousiaste officials

  07-10-14 - Chrono Karting is inmiddels al 12 jaar actief in de kartsport. Sinds 2008 is Chrono Karting aangesloten bij de KNAF en houdt zich bezig met het organiseren van wedstrijden op een professioneel, sportief, eerlijk en uitdagend niveau. Hierbij zijn officials een zeer belangrijke spin in het web. “Een organisatie staat met goede en enthousiaste officials, deze hebben we bij Chrono Karting zonder meer”, aldus Gaby van der Burgt.
 • De KNAF - Zonder officials geen autosport!

  07-10-14 - "Zonder officials geen evenement, zonder evenement geen autosport. Dat laat zien hoe belangrijk onze officials zijn voor de Nederlandse autosport, maar ook voor de autosport in het algemeen. In de Week van de Official wil de KNAF haar officials in het zonnetje zetten voor hun inzet bij alle autosportevenementen", benadrukt KNAF-voorzitter Huub Dubbelman het belang van de officials voor de autosport.
 • Autocross - Spannend slot voor Nederlands Kampioenschap Autocross 2014

  03-10-14 - Net voor het einde van de zomer was de strijd gestreden binnen de acht verschillende klassen van het Eurol/VEKA Nederlands Kampioenschap Autocross. Tijdens de een-na-laatste wedstrijd van dit onder auspiciën van de KNAF verreden en georganiseerde kampioenschap prolongeerde Haitze Idzenga de Nederlandse titel al in de Divisie A. Ook Peter Breederland werd in dezelfde wedstrijd kampioen in de Toerwagenklasse en deed dit voor de derde keer in zijn lange autocrosscarrière.
 • Autorensport - Finales in Zandvoort en Assen

  03-10-14 - Het nationale autosportseizoen loopt langzaam ten einde. De tijd van de beslissingen in de diverse kampioenschappen is aangebroken. Voor de autorensportliefhebbers is er in het weekend van 17 en 18 oktober op zowel TT Circuit Assen als Circuit Park Zandvoort van alles te beleven. Met een vol programma kan er op beide banen een mooie strijd tegemoet worden gezien. Helpers weg, de laatste ronde begint!
 • De KNAF - Tech Talk: Autocross Sprinters, technische hoogstandjes

  03-10-14 - Als echte 'asfaltman' keek ik in het verleden altijd een beetje neerbuigend naar autocross. Op een veld, twee of soms wel vier bochten en twee rechte stukken…. Herrie, modder en dat is het…Sinds ik me iets meer in deze tak van autosport heb verdiept, ben ik erachter gekomen dat deze sport veel meer eer verdient. Met name in de Sprinterklassen (zowel Europees als in het Nederlands kampioenschap) zie je nogal wat technische hoogstandjes die je in andere takken van autosport eigenlijk niet tegenkomt.
 • De KNAF - Voorselectie FIA Institute Young Driver Excellence Academy nadert

  03-10-14 - De KNAF organiseert eind oktober een van de zes voorselecties voor de FIA Institute Young Driver Excellence Academy 2015. Inmiddels hebben de 23 ASN’s die binnen de regio Noord- en Oost-Europa vallen hun selectieprocedure afgerond en duurt het niet lang meer of de namen van de kandidaten die het van 28 tot en met 31 oktober in Lelystad tegen elkaar gaan opnemen, zijn bekend.
 • De KNAF - Nederlanders in een FIA of CIK Europees of Wereldkampioenschap (september)

  03-10-14 - Over de gehele wereld bedraagt het aantal officiële FIA Europese en Wereldkampioenschappen zo’n dertig, terwijl er daarnaast ook nog voor de diverse CIK EK’s en WK’s wordt gestreden. In lang niet alle kampioenschappen komen Nederlanders in actie, maar gelukkig zijn er toch redelijk wat landgenoten op het hoogste niveau actief. KNAF Fast News houdt de verrichtingen van onze landgenoten die aan zo’n vooraanstaand kampioenschap meedoen in de gaten.
 • De KNAF - KNAF Licentiedagen 2015 in januari

  03-10-14 - Ook in 2015 houdt de KNAF weer haar traditionele licentiedagen. Alle licentiedagen staan dit keer in de maand januari gepland. Op diverse plaatsen in het land kunnen de licentiehouders de volledige licentieaanvraag/verlenging, inclusief medische keuring, doen. Inmiddels zijn de locaties, tijden en data van de licentiedagen 2015 bekend. In afwijking van andere jaren zal er slechts één licentiedag op zaterdag worden gehouden, de overige op woensdagavond.
 • Talent First - KNAF Talent First Mats van den Brand soeverein winnaar Fiesta Sport Trophy bij Hellendoorn Rally

  23-09-14 - Mist, regen, geannuleerde klassementsproeven; niets bracht KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand van de wijs tijdens de 33ste Hellendoorn Rally. Met grote overmacht schreef Van den Brand de Ford Fiesta Sport Trophy op zijn naam en legde in het algemeen klassement zelfs beslag op een elfde plaats. Voor de KTF-rijder was het al de derde keer op rij dat hij bij een rally in eigen land de overwinning greep in de Fiesta Sport Trophy en met nog één wedstrijd te gaan heeft Van den Brand volop uitzicht op de titel. Voor KTF-rallytalent Leo van der Eijk verliep de Hellendoorn Rally minder gelukkig. Op zaterdagochtend raakte Van der Eijk met zijn Fiesta R2 van de weg en moest opgeven.
 • Talent First - KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen verrast met vijfde plaats bij CIK-FIA Wereldkampioenschap KF

  23-09-14 - KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen heeft bij het CIK-FIA Wereldkampioenschap KF in het Franse Essay een prachtige vijfde plaats veroverd. Vooral de manier waarop het net 16 jaar geworden KTF-talent deze klassering behaalde, was indrukwekkend. In de finale moest Van Leeuwen namelijk van de zeventiende positie vertrekken, maar wist direct na de start zoveel plaatsen goed te maken, dat de coureur van Keijzer Racing als vijfde de finish passeerde.
 • Rally - Hellendoorn Rally belooft wederom hoogtepunt te worden van het seizoen

  16-09-14 - Komend weekeinde vindt het hoogtepunt van het Nederlandse rallyseizoen plaats in en rond Hellendoorn. Vrijdagavond 19 september staan er 70 equipes voor de rally aan de start en zaterdag voegen zich daar nog eens 32 equipes voor de short rally bij. De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally vormt al jaren het belangrijkste evenement op de kalender van het Nederlands Rallykampioenschap. Onder de deelnemers bevinden zich dit keer weer 8 equipes met een Nissan 350Z, die met hun 300 pk en achterwielaandrijving het ongetwijfeld talrijke publiek zullen vermaken.
 • De KNAF - Gevarieerd programma bij DTM op Circuit Park Zandvoort

  16-09-14 - In het weekend van 27 en 28 september komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Park Zandvoort. Niet minder dan 23 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komen beide weekenddagen op het Zandvoortse asfalt in actie. Ook het bijprogramma is meer dan de moeite waard, met wedstrijden van de Historic Monoposto Racing serie en sessies van de Vintage Revival Zandvoort. Het tijdschema toont dan ook een boeiend en gevarieerd programma voor het weekend.
 • Autocross - Informatie - Eurol/VEKA NK Autocross - Gendringen

  10-09-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Ondanks dat de nachten alweer steeds wat langer worden in deze tijd van het jaar lijken de zenuwachtige kampioenskandidaten alleen maar kortere nachten te maken. Want wees eerlijk de spanning spat er vanaf komend weekeinde als we alweer toe zijn aan de laatste Eurol/VEKA NK Autocross wedstrijd van dit seizoen. In 2 van de 8 klassen is het niet meer spannend als het gaat om de titel. Toch zijn er in de overige 6 klassen maar liefst 21 kampioenskandidaten die er nog een keer goed voor gaan zitten. En wij als SONAK dan natuurlijk ook en heeft ASVG ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes verzorgd is en wordt om tot een mooie huldiging van de kampioenen te gaan komen. Dus tot zaterdag want dit wil je toch niet missen?
 • De KNAF - Ben jij de nieuwe Kevin Abbring, Timo van der Marel of Robin Frijns? Geef je dan op voor het FIA Institute Young Driver Excellence Academy!

  11-09-14 - Nederland zal dit jaar van 28 tot en met 31 oktober één van de zes gastheren zijn voor de wereldwijde selectieprocedure van het FIA Institute Young Driver Excellence Academy. Wil jij deelnemen aan de voorronde van het Young Driver Excellence Academy en daarmee de KNAF en Nederland vertegenwoordigen? Kijk dan of je aan de voorwaarden voldoet en geef jezelf voor 29 september op
 • Talent First - Technisch probleem maakt voortijdig einde aan sterk optreden KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk in Omloop van Vlaanderen

  09-09-14 - KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk heeft afgelopen weekend tijdens de Omloop van Vlaanderen weer eens kennis gemaakt met de aloude autosportwijsheid ‘to finish first, you first have to finish’. Na een uiterst sterk gereden serie klassementsproeven had de 22-jarige KTF-piloot met de Ford Fiesta R2 van Vacansoleil Rally Sport in deze sterk bezette Belgische rally brutaal de leiding genomen in de R2 klasse. Een technisch probleem maakte echter een voortijdig einde aan het fraaie optreden van Van der Eijk.
 • De KNAF - Stéphane Kox rijdt komend weekend met Seat Leon Cup Racer of Francorchamps.

  04-09-14 - De 20-jarige Stéphane Kox zal het komende weekend op Spa-Francorchamps voor het eerst in actie komen met de (330 pk sterke Leon Cup Racer. Het is de bedoeling dat zij ook aan de resterende races van dit seizoen zal deelnemen. Daarmee is Stéphane de vierde vrouwelijke coureur die uitkomt in de SEATLeonEurocup 2014, met Amali aVinyes (Andorra).Marie Baus-Copens (Frankrijk) en Edina Bus (Hongarije).
 • Talent First - Pech ontneemt KTF-karttalent Martijn van Leeuwen uitzicht op topklassering bij laatste ronde CIK-FIA Europees Kampioenschap KF

  02-09-14 - Met een zesde startplaats in de prefinale had KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen alle uitzicht op een topklassering bij de vierde ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF op het Engelse PF International circuit. Een volgelopen carburateur zorgde er echter voor dat het 15-jarige KTF-talent zijn fraaie positie op de startopstelling niet kon innemen. Een wereldstart gaf nog enige hoop, maar een aanrijding maakte de coureur van Keijzer Racing definitief kansloos, waardoor hij als 26ste werd geklasseerd.
 • Talent First - Sterke inhaalraces KTF-talent Larry ten Voorde mager beloond

  02-09-14 - KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft op het Belgische Circuit Zolder zijn snelheid niet kunnen omzetten in podiumklasseringen. In de kwalificatie van de Formule Renault 1.6 NEC Junior had de 17-jarige KTF-rijder de poleposition voor zich opgeëist, maar moest na een technische onvolkomenheid aan zijn auto in beide wedstrijden van de laatste startpositie vertrekken. Fraaie inhaalraces en snelle rondetijden leverden uiteindelijk een zevende respectievelijk zesde plaats aan de finish op.
 • Autorensport - Meer dan 50.000 bezoekers genieten van Historic Grand Prix Zandvoort

  03-09-14 - Na de succesvolle eerste twee edities in 2012 en 2013 was ook de derde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort een enorm succes. In totaal waren over de drie dagen 50.831 bezoekers getuige van een prachtig autosportfestijn, waarbij de rijke racehistorie van Zandvoort centraal stond. Wedstrijden met historische formulewagens, toerwagens en sportwagens uit de periode 1948-1985, de jaren waarin Formule 1-wedstrijden op Zandvoort plaatsvonden, vormden de hoofdmoot van het programma.
 • De KNAF - Aanmelding voorselectie FIA Institute Young Driver Excellence Academy gestart

  05-09-14 - Zoals in de vorige editie van KNAF Fast News gemeld, heeft de FIA een van de zes voorselecties voor de FIA Institute Young Driver Excellence Academy 2015 toegewezen aan Nederland. Inmiddels hebben de 23 ASN’s die onder de regio Noord- en Oost-Europa vallen en waarvoor de KNAF de voorronde organiseert, een uitnodiging ontvangen om hun kandidaten voor 29 september aan te melden.
 • De KNAF - Week van de Official, jouw club doet toch ook mee?!

  02-10-14 - Zonder officials geen evenementen en dus ook geen autosport. Daarom organiseert de KNAF ook dit jaar de Week van de Official van 4 t/m 12 oktober! In deze week staat het uitspreken van waardering naar de officials centraal. Maak ook een gebaar naar de officials in jouw tak van autosport tijdens de Week van de Official en laat zien dat je hun vrijwillige inzet waardeert!
 • Talent First - Max Verstappen imponeert met winst en inhaalrace op Nürburgring

  26-08-14 - Max Verstappen heeft op de Nürburgring tijdens de negende ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 opnieuw zijn veelzijdige talenten op meesterlijke wijze getoond. Onder uiterst lastige omstandigheden wist de 16-jarige KNAF Talent First-rijder de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven.
 • Talent First - KTF-rallytalent Mats van den Brand bekroont WRC-debuut bij ADAC Rallye Deutschland met topklassering

  26-08-14 - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft zijn debuut in het FIA World Rally Championship opgeluisterd met een topklassering. In de VRS Ford Fiesta R2 liet Van den Brand rijders met veel meer WRC-ervaring ruim achter zich. “Een geweldig resultaat en een super mooie ervaring”, aldus een nog nagenietende Van den Brand na zijn WRC-debuut.
 • Autocross - Nieuwsbrief BSAC (Bestuur Sectie Auto Cross)

  13-08-14 - Klik hier voor de nieuwsbrief van het BSAC (Bestuur Sectie Auto Cross). Groet, Bestuur Sectie Auto Cross
 • Autocross - Informatie Eurol/VEKA NK Autocross - Loenen

  13-08-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Het wordt steeds spannender in de competitie om de Nederlandse Autocross titels en de een na laatste wedstrijd komend weekeinde in Loenen staat op voorhand dan ook al bol van de spanning. Er kunnen zelfs al rijders officieus een titel binnen halen en wees nu eerlijk dat is toch het mooie van onze autosport. LAT '77 onze medeorganisator heeft er dan ook alles aan gedaan om er een verzorgde locatie van te maken.
 • Karting - Official worden in de kartsport?

  12-08-14 - Kijk jij ook altijd uit naar het weekend, zit je niet te wachten op die saaie zondagen en wil je graag iets doen in de kartsport? Meld je dan nu aan als official bij het Euromarshal Team!
 • Autorensport - Kaartverkoop DTM Zandvoort van start

  05-08-14 - De kaartverkoop voor het DTM evenement op Circuit Park Zandvoort is vanaf dinsdag 5 augustus van start gegaan. Al vanaf € 17,00 kan op zondag 28 september de sensationele toerwagenstrijd tussen Audi, BMW en Mercedes-Benz bijgewoond worden. Zowel via de website www.circuit-zandvoort.nl, als via www.dtm.com zijn de kaarten te bestellen. Tevens zijn de toegangsbewijzen in de voorverkoop goedkoper dan aan de dag kassa’s.
 • Talent First - Geen loon naar werken voor KNAF Talent First-autorensport-talenten Max Verstappen en Larry ten Voorde

  05-08-14 - KNAF Talent First-autorensporttalenten Max Verstappen en Larry ten Voorde hebben een moeilijk raceweekend achter de rug. Verstappen reed in het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op de Oostenrijkse Red Bull Ring drie sterke wedstrijden en passeerde een keer als derde en twee keer als vierde de finish. Ten Voorde ondervond grote problemen bij zijn op TT Circuit Assen verreden wedstrijden van de Formule Renault 1.6 NEC Junior en zag tot twee keer toe de finish niet.
 • Karting - 25-jarig jubileum voor Kartcircuit Pottendijk

  08-08-14 - In het weekend van 19 en 20 juli vierde Kartcircuit Pottendijk haar 25-jarig jubileum. De hele week kon men tegen een jubileumtarief karten op het circuit. Ook riep de jubilaris iedereen op om een donatie te doen aan het goede doel, namelijk Racing Against Cancer. Bij de feestelijke gelegenheid werd nog eens teruggekeken op 25 jaar Pottendijk.
 • Karting - Kids City Tour: nieuw initiatief om kinderen in aanraking te laten komen met Karting

  08-08-14 - Kartcentrum Lelystad wil meer kinderen voor het eerst in aanraking laten komen met een kart en ontplooide daartoe een nieuw initiatief: de Kids City Tour! Met zes Parolin Dolphin karts en honderd X-Safety barriers gaat Kartcentrum Lelystad verschillende evenementen af om jonge kinderen te enthousiasmeren voor de kartsport en de karting te promoten onder een breder publiek.
 • Rallyracing - Rallycross Challenge Europe ronde 5, Eurocircuit Valkenswaard

  14-08-14 - Tijdens het 3e weekend van augustus staat het Eurocircuit in Valkenswaard in het teken van Rallycross Challenge Europe (RCE). Deze Europese rallycross competitie heeft dit jaar Circuits de Ducs (Frankrijk), Nyirad Motorsport Centre (Hongarije), Vilkyciai Race Complex (Litouwen) en Circuit de Kerlabo (Frankrijk) al aangedaan en treedt op 16 en 17 augustus aan op het Eurocircuit in Valkenswaard, waarna alleen de wedstrijd in september op het Tsjechische circuit Autodrom Ceska Lipa nog rest.
 • De KNAF - Nederlanders in een FIA of CIK Europees of Wereldkampioenschap maand juli

  08-08-14 - Over de gehele wereld bedraagt het aantal officiële FIA Europese en Wereldkampioenschappen zo’n dertig, terwijl er daarnaast ook nog voor de diverse CIK EK’s en WK’s wordt gestreden. In lang niet alle kampioenschappen komen Nederlanders in actie, maar gelukkig zijn er toch redelijk wat landgenoten op het hoogste niveau actief. KNAF Fast News houdt de verrichtingen van onze landgenoten die aan zo’n vooraanstaand kampioenschap meedoen in de gaten.
 • De KNAF - KNAF organiseert FIA Institute Young Driver Excellence Academy voorselectie

  08-08-14 - De FIA heeft een van de zes FIA Institute Young Driver Excellence Academy 2015 voorselecties toegewezen aan Nederland. Als overkoepelende autosportorganisatie van ons land kreeg de KNAF het verzoek om de voorselectieronde voor de regio Noord en Oost-Europa te willen verzorgen. Met Kevin Abbring als eerste winnaar van het programma en Robin Frijns en Timo van der Marel als succesvolle deelnemers heeft ons land al een mooie staat van dienst in deze talentenverkiezing van de FIA.
 • Autorensport - Historic Grand Prix Zandvoort met historisch droomprogramma

  08-08-14 - De organisatie van de Historic Grand Prix Zandvoort is er in geslaagd om een nog voller en spectaculairder programma samen te stellen dan voor de succesvolle editie van 2013. Met een totaal van 13 raceklassen, is er in het weekeinde van 29, 30 en 31 augustus 2014 dus drie dagen volop actie op Circuit Park Zandvoort!
 • Talent First - 13-jarige KNAF Talent First-karttalenten in de top vijf bij Duitse ronde CIK-FIA Karting Academy Trophy

  17-07-14 - KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout hebben met top vijf klasseringen bij de CIK-FIA Karting Academy Trophy in het Duitse Wackersdorf de Nederlandse eer meer dan hooggehouden. De 13-jarige Verschoor pakte in de finale de tweede positie terwijl de eveneens 13-jarige Van Kalmthout zelfs even aan de leiding lag maar enkele plaatsen moest prijsgeven en als vijfde de finish passeerde.
 • Talent First - Podiumplaatsen voor KNAF Talent First-autorensporttalenten Max Verstappen en Larry ten Voorde

  17-07-14 - KNAF Talent First-autorensporttalenten Max Verstappen en Larry ten Voorde hebben dit weekend weer de nodige podiumklasseringen in de wacht gesleept. Verstappen kende in het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op Moscow Raceway ups en downs, maar toch scoorde het 16-jarige KTF-talent uit drie races een uitstekende tweede en derde positie. Ten Voorde kwam in actie op de Nürburgring en mocht met een tweede en derde plaats in beide wedstrijden van de Formule Renault 1.6 NEC Junior op het ereschavot plaatsnemen.
 • Autocross - Informatie - Eurol/VEKA NK Autocross - Kerkdriel

  15-07-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Met de 4e wedstrijd op zaterdag 12 juli in het vooruitzicht kom je erachter dat dit het begin van de tweede seizoenshelft betekent van het Eurol/VEKA NK Autocross. En halverwege het seizoen is er in geen van de 8 klassen al duidelijk wie er aan het einde van het seizoen in Gendringen gekroond gaat worden tot kampioen van Nederland. Maar voor het zover is hebben we nog 3 wedstrijden op de kalender staan en zijn we op 12 juli te gast bij de ACCGeffen op de bekende baan in Kerkdriel die volgens kadastrale gegevens in Velddriel ligt.
 • Talent First - Winst en derde plaats bij GTC Rally in Fiesta Sport Trophy voor KNAF Talent First-rijders Mats van den Brand en Leo van der Eijk

  09-07-14 - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft tijdens de loodzware GTC Rally op overtuigende wijze de overwinning voor zich opgeëist in de Ford Fiesta Sport Trophy. Een uiterst sterke wedstrijd reed ook KTF-rallytalent Leo van der Eijk. In de Fiesta R2 van Vacansoleil Rally Sport pakte Van der Eijk in eerste instantie de leiding, viel door een technisch probleem terug naar plaats vijf, maar vocht zich terug naar een sterke derde plaats in zijn klasse en de Fiesta Sport Trophy.
 • Talent First - Max Verstappen magistraal naar Zandvoort Masters-titel

  09-07-14 - Max Verstappen heeft op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters volledig gedomineerd. Vanaf poleposition pakte de pas 16-jarige KNAF Talent First-rijder meteen de kop om vervolgens weg te rijden bij de concurrentie en met een voorsprong van ruim zes seconden als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door te rijden. Voor het oog van bijna 15.000 enthousiaste fans schreef het KTF-talent geschiedenis door 21 jaar na de Masters-overwinning van zijn vader Jos Verstappen, de 24ste editie van deze prestigieuze Formule 3-wedstrijd op zijn naam te schrijven.
 • De KNAF - Mitsubishi Outlander PHEV nieuwe KNAF safetycar

  03-07-14 - De KNAF heeft recent een nieuwe safetycar in gebruik genomen. De keuze is daarbij gevallen op de Mitsubishi Outlander PHEV. In zijn opvallende uitmonstering was de safetycar voor het eerst te bewonderen tijdens de ELE Rally.
 • Talent First - KNAF Talent First-rijders grossieren in topklasseringen

  09-07-14 - Een korte samenvatting van de gereden resultaten van de KNAF Talent First-talenten in de maand juni.
 • De KNAF - Nederlanders in een FIA of CIK Europees of Wereldkampioenschap (juni)

  03-07-14 - De kart- en autosport kent vele kampioenschappen, waarbij de officiële FIA en CIK Europese en Wereldkampioenschappen de top van de piramide vormen. In deze 'top' is Nederland gelukkig ook goed vertegenwoordigd. KNAF Fast News houdt de verrichtingen van onze landgenoten in de gaten.
 • Autorensport - Zandvoort Masters met internationaal topprogramma

  03-07-14 - Van 4 tot en met 6 juli staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de Zandvoort Masters. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries. De hoofdrol is daarbij voor de Zandvoort Masters-wedstrijd, waarbij Formule 3-coureurs uit verschillende kampioenschappen tegen elkaar strijden.
 • De KNAF - Tweede FIA Sport Conference Week in München

  03-07-14 - Het succes van de eerste, door de FIA georganiseerde Sport Conference Week, was voor de FIA aanleiding om ook dit jaar een Sport Conference Week te houden, ditmaal in samenwerking met de AVD, ADAC en de DMSB en dus in het hoofdkantoor van de ADAC in München.
 • De KNAF - Keuring nationale licentie via Regelzorg

  03-07-14 - Licentiehouders die voor hun nationale licentie medisch moeten worden gekeurd, kunnen daarvoor sinds kort terecht bij Regelzorg. Deze landelijke organisatie verzorgt verschillende soorten (automobilisten)keuringen door het gehele land.
 • De KNAF - KNAF enquete voorbeeld voor wereldwijde ASNs

  03-07-14 - De enquête gehouden onder vrouwelijke licentiehouders van de KNAF is goed ontvangen bij de Women in Motorsport Commission (WIMC). De enquête was een initiatief van de nationale vertegenwoordiger Henny Hemmes, met als doel om inzicht te krijgen in eventuele problemen die vrouwen ondervinden bij het uitoefenen van sport, of tijdens het functioneren als official/marshal. De bevindingen zijn voorgelegd aan de WIMC tijdens de laatste vergadering van eind mei.
 • Karting - Gouden jubileum voor SHW

  03-07-14 - Dit jaar bestaat Kartbaan Strijen 50 jaar terwijl Skelterclub Hoekse Waard deze mijlpaal eigenlijk vorig jaar al passeerde. In het pinksterweekend werd uitgebreid bij dit gouden jubileum stilgestaan. Maar er werd niet alleen teruggekeken naar de rijke historie van de club en het circuit, met de GP Strijen werd er ook volop geracet.
 • Talent First - Max Verstappen domineert met drie zeges op de Norisring

  02-07-14 - Max Verstappen heeft op de Norisring alle drie de wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 op meer dan overtuigende wijze op zijn naam geschreven. Op het Duitse stratencircuit liet de 16-jarige KNAF Talent First-rijder zich door niets en niemand van de wijs brengen en heeft nu inclusief zijn drie zeges van Spa-Francorchamps de laatste zes wedstrijden in winst omgezet, een nog niet eerder vertoonde prestatie in de historie van het FIA EK.
 • Talent First - Unieke hattrick voor Max Verstappen op Spa-Francorshamps

  03-07-14 - Max Verstappen heeft met drie overwinningen uit drie wedstrijden de vijfde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 volledig naar zijn hand gezet. Vooral de manier waarop de pas 16-jarige KNAF Talent First-rijder op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps naar deze unieke hattrick reed, maakte grote indruk. D
 • Autorensport - Nederlanders strijden om Blancpain GT zege bij Zandvoort Masters

  24-06-14 - Van 4 tot en met 6 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters plaats. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries. Naast de spannende Zandvoort Masters-wedstrijd, waarbij Formule 3-coureurs uit verschillende kampioenschappen tegen elkaar strijden, is er ook een prominente rol weggelegd voor de Blancpain GT Sprint Series, met tot de verbeelding sprekende GT supercars.
 • Autorensport - Italia a Zandvoort: Al het moois uit Italië verzameld op één locatie

  24-06-14 - Italia a Zandvoort, hét Italiaanse evenement van Nederland, vindt dit jaar plaats op zondag 29 juni. Circuit Park Zandvoort staat deze zondag volledig in het teken van alles dat met Italië te maken heeft. Italia a Zandvoort is daarmee het grootse Italiaanse auto- en lifestyle-event voor het hele gezin. Diverse clubritten en demonstraties op het circuit worden afgewisseld met het nodige entertainment op de paddocks. Het Italiaanse temperament wordt ditmaal gedemonstreerd door Jos Verstappen en Jan Lammers, die ieder achter het stuur kruipen van een Minardi F1 bolide.
 • Autocross - Informatie - Eurol/VEKA NK Autocross 2014 - Lochem

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Het begin van de zomer, 21 juni, luidt de derde wedstrijd van het Eurol/VEKA NK Autocross welke plaats vindt in het Gelderse Lochem en georganiseerd wordt door ACCLaren. Qua tijd is het de langste dag van het jaar, gemeten aan de hand van de tijd tussen zonsopkomst en zonsondergang, maar wij hopen dat dit geen reden is om er de langste NK autocross dag van te maken. Gezien de weersvoorspellingen lijken we daar niet op af te stevenen.
 • Talent First - Imponerend optreden van KNAF Talent First-karttalenten bij CIK-FIA Europees Kampioenschap in Genk

  24-06-14 - KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen heeft bij de derde wedstrijd van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF in het Belgische Genk een uitstekende vijfde plaats behaald. Succes was er ook in de CIK-FIA Karting Academy Trophy waar de 13-jarige KTF-rijder Rinus van Kalmthout een prachtige tweede plaats voor zich opeiste. In deze titelstrijd zag de eveneens 13-jarige KTF-rijder Richard Verschoor zijn snelheid niet beloond met een topklassering door motorische problemen in de prefinale.
 • Talent First - KNAF Talent First-rijder Mats van den Brand wint Ford Fiesta Sport Trophy bij 50ste ELE Rally

  24-06-14 - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft in de 50ste editie van de vermaarde ELE Rally met een fraaie overwinning in zijn klasse de Ford Fiesta Sport Trophy op zijn naam geschreven. Op de wegen rond Helmond en Eindhoven nam Van den Brand in zijn VRS Ford Fiesta R2 afstand van de concurrentie en passeerde op een negende plaats algemeen de finish. KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk reed in de ELE Rally zijn eerste wedstrijdkilometers met een Fiesta R2.
 • Autorensport - Boeiende line-up van raceklassen bij Zandvoort Masters

  24-06-14 - Van 4 tot en met 6 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters plaats. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries. De hoofdrol is daarbij voor de Zandvoort Masters-wedstrijd, waarbij Formule 3-coureurs uit verschillende kampioenschappen tegen elkaar strijden.
 • Autorensport - Kaartverkoop Zandvoort Masters van start

  24-06-14 - Van 4 tot en met 6 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters plaats. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries. De hoofdrol is daarbij voor de Zandvoort Masters Formule 3 wedstrijd, waarbij Formule 3-coureurs uit verschillende kampioenschappen tegen elkaar strijden. De wedstrijd op Circuit Park Zandvoort is wereldberoemd en heeft grote autosportnamen geholpen door te groeien naar de Formule 1.
 • Autorensport - Kinderen krijgen gratis toegang bij Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - Op 7 en 9 juni worden op Circuit Park Zandvoort de Pinksterraces verreden. Het traditionele raceweekend verwelkomt een diversiteit aan Nederlandse raceseries, aangevuld met een flink aantal internationale raceklassen. De Pinksterraces worden voor de jongste racefans extra leuk, omdat zij gratis toegang hebben tot de duinen en de overdekte hoofdtribune.
 • Talent First - KTF-karttalent Martijn van Leeuwen ziet fraaie inhaalraces in Spaanse ronde CIK-FIA Europees Kampioenschap niet beloond

  24-06-14 - NAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen heeft bij de tweede ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF bepaald geen loon naar werken gekregen. In het Spaanse Zuera wist het 15-jarige KTF-talent zich na een mislukte kwalificatie vanaf een 41ste plaats via een aantal fenomenale inhaalraces op te werken naar een zesde startplaats voor de finale. Juist op het beslissende moment werkte de techniek niet mee en viel de eerstejaars KF-rijder terug naar plaats zestien. “Al in de eerste ronde voelde ik dat de motor niet zo goed was als daarvoor. Ik probeerde nog aan te haken, maar de snelheid was er gewoon niet”, aldus een teleurgestelde Van Leeuwen.
 • Ovalracing - Aanpassing 'daglicentie reglement' Ovalracing

  24-06-14 - Het bestuur van de sectie ovalracing heeft (na overleg met het federatiebestuur) besloten dat m.i.v. het seizoen 2014 het rijden met een zgn “daglicentie” niet meer een heel seizoen mogelijk is.
 • Autocross - Informatie - Eurol/VEKA NK Autocross - 25 mei Veulen

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Wat dichtbij is voor de één is ver voor de ander. En dat zal ook nu weer het geval zijn aangezien we van de meest noordelijke NK wedstrijd afreizen naar de meest zuidelijke NK wedstrijd. Van Pieterzijl naar Veulen lijkt een kleine stap maar er zit toch een 250-tal kilometer tussen. Toch hopen we na de eerste geslaagde NK wedstrijd, die toch altijd voor ons als SONAK net wat spannender is als de tweede, dat ook jullie er weer allemaal klaar voor zijn.
 • De KNAF - KNAF Federatiebureau gesloten op Hemelvaartsdag

  24-06-14 - Het Federatiebureau van de KNAF is gesloten op Hemelvaartsdag en vrijdag 30 mei. Ook op Tweede Pinksterdag zal het Federatiebureau gesloten zijn.
 • Talent First - Mats van den Brand tweede in RC4-klasse bij Belgische Sezoensrally

  24-06-14 - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand is het seizoen uitstekend begonnen. In België wist Van den Brand in de Sezoensrally bij zijn eerste optreden met de VRS Ford Fiesta R2 beslag te leggen op een tweede plaats in zijn klasse en stond na 159 kilometer aan verraderlijke klassementsproeven op een keurige veertiende plaats in het totaalklassement.
 • Rally - Publicatie bulletin 05-2014

  08-07-14 - Het Bestuur Sectie Rally's heeft besloten tot het uitgeven van Bulletin 05-2014.
 • Rally - 32e RallyPro Amsterdam Short Rally gaat NIET door

  24-06-14 - De Stichting Auto Sportief laat weten dat de 32e RallyPro Short Rally niet doorgaat.
 • Talent First - Fraaie zesde plaats voor KTF-karttalent Martijn van Leeuwen bij eerste wedstrijd CIK-FIA Europees Kampioenschap KF in Italië

  24-06-14 - NAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen heeft bij zijn eerste optreden in het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF een uitstekende zesde plaats behaald. In het uit maar liefst 67 aanstormende talenten bestaande veld maakte de pas 15-jarige eerstejaars KF-rijder indruk door in de prefinale van een 17de startplaats op te klimmen naar plaats vier!
 • De KNAF - FIA haalt ZEAL overall uit de homologatie

  24-06-14 - Vanwege veiligheidsredenen haalt de FIA per direct de ZEAL overall uit de homologatie. Bekijk hier welke veiligheidskleding gehomologeerd zijn.
 • Autorensport - ADAC GT Masters met belangrijke Nederlandse inbreng

  24-06-14 - Van 9 tot en met 11 mei 2014 is de ADAC GT Masters wederom te gast op Circuit Park Zandvoort. Het Duitse evenement biedt een gevarieerd raceprogramma met wedstrijden voor sportwagens, formulewagens en toerwagens in de klassen ADAC GT Masters, de Formule ADAC en de meer dan 50 auto's tellende (!) Kampf der Zwerge (Strijd der Dwergen). Dat belooft een weekend met interessante startvelden en spectaculaire races.
 • Autocross - Aanvullende informatie - Eurol/VEKA NK Autocross - Pieterzijl

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Zijn jullie klaar voor de start van het nieuwe Eurol/VEKA Nederlands kampioenschap Autocross 2014? Wij als SONAK al wel aangezien we afgelopen weekeinde een gedegen test hebben gedaan met het transponder systeem en het nieuwe startopstelling programma.
 • Autocross - Informatie - Eurol/VEKA NK Autocross 2014 - PIETERZIJL

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Aanstaande zaterdag 3 mei staat de 1e wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross op het programma. Klik hier voor het Bijzonder Reglement.
 • Autocross - Uitleg wachtlijst - Eurol/VEKA NK Autocross 2014

  24-06-14 - Nu het autocross seizoen al goed op gang gekomen is, willen we als het gaat om het Eurol/VEKA Nederlands Kampioenschap 2014 graag nog even de werking van de wachtlijsten uitleggen. Dit omdat we in de wandelgangen allerlei verhalen horen die niet op juistheid gebaseerd zijn.
 • Talent First - KTF-talent Larry ten Voorde start seizoen met dubbel podium

  24-06-14 - KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde is het seizoen uitstekend begonnen. In het eerste raceweekend van de Formule Renault 1.6 NEC Junior mocht de 17-jarige rijder van MB Motorsport met een tweede en een derde plaats na beide wedstrijden op het podium plaatsnemen. “Dit was vandaag het hoogst haalbare. Helaas maakte ik zelf een paar foutjes . Voor de volgende races hebben we nog wat huiswerk te doen”, aldus Ten Voorde na afloop op Circuit Park Zandvoort.
 • Autorensport - Autosportkampioenschappen beleven sportieve seizoensstart bij paasraces op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - Met acht spannende wedstrijden op maandag, kenden de Paasraces niet alleen maar race-winnaars op het legendarische asfalt van Circuit Park Zandvoort. Ook 8.214 enthousiaste racefans genoten, ondanks de tegenvallende weersvoorspelling, met veel plezier van de fantastische wedstrijden met GT’s, toerwagens, sportscars en formulewagens in de Zandvoortse duinen.
 • Autocross - Reglementswijzigingen 2014 (1)

  24-06-14 - Al onze inspanningen ten spijt zijn er toch wat puntjes niet goed in het reglement terecht gekomen zoals dit op 9 december 2013 is gepubliceerd.
 • Autorensport - Nationale autorensportseizoen van start met Paasraces

  24-06-14 - Op maandag 21 april worden op Circuit Park Zandvoort de Paasraces verreden. Traditioneel beleven de diverse nationale en internationale series hun openingsrace tijdens het paasweekeinde. Het gezellige familie evenement kent dan ook een boeiend raceprogramma. Tijdens het paasweekeinde verschijnen maar liefst zes verschillende startvelden voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt.
 • De KNAF - Federatiebureau gesloten op Goede Vrijdag en 2e Paasdag

  24-06-14 - Het Federatiebureau van de KNAF is gesloten op Goede Vrijdag en 2e paasdag. Officials en rijders die een aanvraag voor hun licentie hebben gedaan kunnen op de KNAF website zien of hun licentie reeds is afgegeven. Op dinsdag 22 april is het Federatiebureau weer geopend.
 • De KNAF - KNAF Fast News TV: Afl.2

  24-06-14 - De nieuwste aflevering van KNAF Fast News TV is NU online! In deze uitgave van het maandelijkse videojournaal zien we de KNAF Talent First-talenten in actie bij SimDelft, doorlopen ze een mediatraining en vertellen ze hoe ze zich voorbereiden op het snel naderende seizoen. Klik op het KNAF Fast News TV-logo en kijk snel!
 • Autocross - Registratielijst Eurol/VEKA NK Autocross 2014

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Klik hier voor de definitieve registratielijst voor het Eurol/VEKA NK Autocross 2014. Registreren is niet meer mogelijk.
 • Hist. Rally - Reglement Touring Events historische rally's gepubliceerd

  24-06-14 - Het bestuur Sectie Historische Rally's heeft vandaag het reglement Touring Events gepubliceerd!
 • Hist. Rally - De tussenstand van het Nederlands Historisch Rallykampioenschap na de Horneland Rally

  24-06-14 - De tussenstand van het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap na de Horneland Rally. Van 3 tot en met 6 april zal de Coppa d'Europa verreden worden.
 • Rallyracing - Reglementswijziging RST Junior Cup

  24-06-14 - Reglementswijzigingen met ingang van 22-03-2014 zoals gepubliceerd op de KNAF website
 • Autorensport - Veel autosportplezier in derde seizoen Burando Production Open

  24-06-14 - Met een mooi en spannend tweede raceseizoen nog vers in het geheugen, zijn veel teams begonnen met de voorbereidingen op het derde racejaar van het Burando Production Open. Vaste waardes als sportiviteit, competitie, spanning, een ‘open reglement’ en de hoge fun-factor zullen ook in het derde seizoen van het Burando Production Open weer vertegenwoordigd zijn. De inschrijving voor de deelnemers is inmiddels geopend.
 • Rally - Inschrijvingen Rallykampioenschappen gesloten.

  24-06-14 - De inschrijvingen voor de verschillende rallykampioenschappen zijn gesloten. De deelnemers in de diverse kampioenschappen zijn gepubliceerd.
 • De KNAF - Luc en Max Braams pakken titel bij zinderende SYNTIX Final 4

  24-06-14 - De Syntix Final 4, de finalerace van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort, is gewonnen door Luc en Max Braams. Met de fraaie Renault Mégane Trophy, geprepareerd door het Las Moras Racing Team, wist het duo de zege naar zich toe te slepen en daarmee tevens de wintertitel te pakken. In een spannende finale vocht de equipe zich in de laatste minuten naar de eerste plek. Onder een stralende voorjaarszon sloot het duo het winterseizoen dan ook in stijl af.
 • Autocross - Juniorexamens 2014

  24-06-14 - De data voor het juniorexamen 2014 zijn:
 • Autocross - Voorlopige Registratielijst - Eurol/VEKA NK Autocross 2014

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Klik hier voor de voorlopige registratielijst van het Eurol/VEKA NK Autocross 2014. Registreren is niet meer mogelijk. Deelnemers hebben schriftelijk een brief ontvangen m.b.t. het betalen van het inschrijfgeld. Wij vertrouwen erop jullie hiermee voorlopig voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Met vriendelijke groet. SONAK
 • Autorensport - Circuit Park Zandvoort presenteert testdagenkalender 2014

  24-06-14 - Circuit Park Zandvoort biedt in 2014 diverse testmogelijkheden op dé nummer 1 autosportlocatie van Nederland. Op diverse dagen kunnen teams en coureurs hun racebolide afstellen of nieuwe modificaties testen. De testdagen zijn toegankelijk voor coureurs met een autorensportlicentie en een racewagen die voldoet aan de KNAF- en/of FIA veiligheidseisen.
 • De KNAF - Spannende finale Syntix Winter Endurance Kampioenschap

  24-06-14 - Op zaterdag 8 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Syntix Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap 2013-2014. De strijd om de titel ligt nog geheel open en het aantal titelkandidaten is groot.
 • Talent First - Verstappen debuteert met Van Amersfoort Racing in Europees F3

  24-06-14 - Max Verstappen zal in 2014 voor Van Amersfoort Racing uitkomen in het FIA Formula 3 European Championship. De zestienjarige debutant in de autosport heeft gekozen voor het ervaren en historierijke Nederlandse team om in het prestigieuze Europese Formule 3 kampioenschap aan de start te verschijnen. Verstappen junior treedt daarmee in de voetsporen van vader Jos, die in 1992 met Van Amersfoort Racing furore maakte door het Formule Opel Lotus Benelux kampioenschap op zijn naam te schrijven.
 • Autocross - Registratie Eurol/VEKA NK Autocross 2014

  24-06-14 - De registratie voor het Eurol/VEKA NK Autocross 2014 is vorige week gesloten. De brieven voor de geregistreerde deelnemers zijn vandaag verstuurd. Eind deze week zal er een voorlopige lijst gepubliceerd gaan worden (lijst wordt pas definitief na het verwerken van de betalingen). Wij vertrouwen erop jullie hiermee voorlopig voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Met vriendelijke groet. SONAK
 • De KNAF - De eerste KNAF Fast News TV is online

  24-06-14 - De allereerste aflevering van KNAF Fast News TV is online. In dit nieuwe, voortaan maandelijks te verschijnen videojournaal, worden KNAF Talent First en KNAF gerelateerde onderwerpen in korte filmpjes behandeld. In deze eerste aflevering maken we kennis met de KNAF Talent First-talenten en zien we ze zweten bij een fysieke test. Verder natuurlijk veel actiebeelden en last but not least stelt de vaste presentator van KNAF Fast News TV zich voor.
 • Rally - Publicatie bulletin 04 - 2014

  24-06-14 - Op 10 februari 2014 heeft de FIA bekend gemaakt dat LED-verlichting in rally's onder bepaalde omstandigheden wordt toegestaan.
 • Autocross - Voorlopige Registratielijst

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Klik hier voor de voorlopige registratielijst van het Eurol/VEKA NK Autocross 2014. Registreren is nog mogelijk tot 26 februari ’14.
 • Rally - Publicatie bulletin 03-2014

  24-06-14 - Het Bestuur Setie Rally's heeft besloten tot het uitgeven van Bulletin 03-2014.
 • Autorensport - Fantastische evenementenkalender voor Circuit Park Zandvoort in 2014

  24-06-14 - Circuit Park Zandvoort kent voor 2014 een zeer uitgebreide en gevarieerde kalender. De Zandvoortse racepiste presenteert, naast traditionele evenementen als de Paasraces, Pinksterraces en Formido Finaleraces, een van de boeiendste evenementenkalenders in haar rijke geschiedenis. Favoriete internationale hoogtepunten als het Masters-weekend en de Historic Grand Prix maken wederom deel uit van de kalender.
 • Rally - Mededeling Groep S i.v.m. publicatie bulletin 01-2014

  24-06-14 - Na aanleiding van de publicatie van bulletin 01-2014 / Bijlage XII . Groep S revisie 01 ontvingen wij vele vragen.
 • Rally - Kampioenschappen Sectie Rally's 2014

  24-06-14 - De Rally Kampioenschap kalender 2014 is gepubliceerd. Zoals mogelijk reeds bekend is besloten opzet van de kampioenschappen te wijzigingen.
 • Rally - Belangrijke mededeling Rally kampioenschappen 2014

  24-06-14 - Het bestuur Sectie Rally's heeft besloten tot aanpassing van bijlage XIII: Reglement Kampioenschappen Rally-Kampioenen-Titels
 • Autocross - Reglementswijzigingen 2014

  24-06-14 - Al onze inspanningen ten spijt zijn er toch wat puntjes niet goed in het reglement terecht gekomen zoals dit op 9 december 2013 is gepubliceerd. Het gaat dan met name om de nummering van een artikel, of doorverwijzing in en naar een ander artikel.
 • Rally - Belangrijke mededeling Groep S - SRR 2014

  24-06-14 - Het Bestuur Sectie Rally's heeft besloten tot aanpassing van bijlage XII: Groep S : Algemene en technische bepalingen zoals vermeld in het SRR 2014.
 • Autorensport - 10 & 11 januari: Dunlop 24H Dubai!

  24-06-14 - Dit weekeinde vindt de negende aflevering van de race voor GT’s, sportwagens en 24H-Specials plaats op het Dubai Autodrome. De Dunlop 24H DUBAI, ooit in 2006 ontstaan als een gezamenlijk initiatief van het DNRT en het bureau CREVENTIC uit het Noord-Limburgse Gennep, is inmiddels uitgegroeid tot de meest internationale lange-afstandsrace ter wereld met een totaal van zo’n 80 deelnemende teams en rond de 360 rijders uit niet minder dan 40 verschillende landen.
 • Autocross - Reglement 2014

  24-06-14 - Besten, Het sectiebestuur (BSAC) wil u laten weten wat er de laatste 2 maanden rondom het vaststellen van het veiligheidsreglement 2014 gebeurd is. Wat is er aan de hand? De laatste 2 maanden is het sectiebestuur meer dan alle jaren hiervoor, bezig geweest om het veiligheidsreglement 2014 gereed te krijgen.
 • Talent First - Karttalent Max Verstappen sluit recordseizoen af met derde plaats in CIK-FIA Wereldkampioenschap KF

  24-06-14 - Met al twee Europese en een wereldtitel op zak leek Max Verstappen in Bahrein regelrecht op weg naar zijn vierde hoofdprijs van dit seizoen, het CIK-FIA Wereldkampioenschap in de KF-klasse. Een aanrijding in de finale maakte echter een voortijdig einde aan de wedstrijd van het Nederlands karttalent.
 • Hist. Rally - 2013 Eindstand Nederlands Kampioenschap

  24-06-14 - Eindstand Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap 2013
 • De KNAF - Federatiebureau gesloten tijdens Kerst en Oud en Nieuw

  24-06-14 - Tijdens de Kerstdagen en op vrijdag 27 december is het Federatiebureau gesloten. Op 24 december is het Federatiebureau bereikbaar tot 13:00. Op 30 december is het Federatiebureau alleen bereikbaar voor spoedgevallen tussen 09:00 – 13:00. Op Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag zal het Federatiebureau eveneens gesloten zijn.
 • Terreinsport - ORR Reglements wijziging 2014

  24-06-14 - De meest belangrijke reglement wijziging voor het ORR 2014
 • Autorensport - BAS Koeten Racing wint Syntix Zandvoort 500

  24-06-14 - De Syntix Zandvoort 500, de openingsrace van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door Stefano de Val, Nicola de Val en Henk Haane, met een door Bas Koeten Racing geprepareerde Wolf GB08 Sportscar. De 500 kilometer tellende wedstrijd werd gekenmerkt door een spannende strijd in de verschillende divisies.
 • Autorensport - Winter Endurance Kampioenschap van start met Zandvoort 500

  24-06-14 - Na de afsluitende races in het Dutch Power Pack, de DNRT en andere (inter)nationale kampioenschappen, maken veel coureurs en monteurs zich gereed voor het Syntix Winter Endurance Kampioenschap 2013-2014. Het kampioenschap start op zaterdag 9 november met de Syntix Zandvoort 500.
 • Talent First - Overtuigende overwinning voor Van der Eijk in Nissan 350Z Challenge bij Euregio Rally

  24-06-14 - Voor de tweede opeenvolgende keer heeft KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk de overwinning voor zich opgeëist in de Nissan 350Z Challenge. Op de soms spekgladde wegen rond Hengelo was de KTF-rijder tijdens de Euregio Rally niet alleen winnaar van zijn klasse, maar ook nog eens de snelste rijder in de volledige Divisie 3.
 • Rally - Sectie Rally's : publicatie bulletin 03-2013

  24-06-14 - Het Bestuur Sectie Rally's heeft besloten tot het uitgeven van Bulletin 03-2013.
 • Talent First - Twee keer podium voor Ten Voorde in seizoensafsluiter

  24-06-14 - KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft op TT Circuit Assen bij de afsluitende wedstrijden van de Formule Renault 1.6 NEC Junior zijn sterke serie uitslagen met twee podiumposities een passend vervolg gegeven.
 • Terreinsport - Kampioensfeest 2013

  24-06-14 - Het kampioensfeest voor 2013 zal gehouden worden op zaterdag 30 november 2013
 • Talent First - Wilhelmus klinkt voor Ten Voorde op Zandvoort

  24-06-14 - Voor het eerst in zijn nog jonge autosportcarrière mocht KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde op de hoogste trede van het podium naar het Wilhelmus luisteren.
 • Karting - Nederlandse Rotax Max kampioen zijn bekend!

  24-06-14 - De karting kampioenen in de Rotax-max klassen zijn bekend! Na een mooi en sportief verlopen seizoen zijn er 6 rijders die zich een seizoen lang Nederlands Kampioen mogen noemen. Over 12 wedstrijden gezien bleek het gat tussen de nummers 1 en 2 in ieder klasse 8 punten of meer te zijn.
 • De KNAF - 5-13 oktober Week van de Official!

  24-06-14 - Van 5 tot en met 13 oktober is het de Week van de Scheidsrechter, een initiatief vanuit NOC*NSF en de diverse sportbonden om in deze week extra aandacht op scheidsrechters te vestigen. Maak ook een gebaar naar de officials in jouw tak van autosport!
 • Talent First - Twee maal Top 5 voor Larry ten Voorde in Formule Renault 1.6

  24-06-14 - Een week na zijn eerste podium in de Formule Renault 1.6 NEC Junior heeft KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde met twee top vijf klasseringen opnieuw goed gescoord.
 • De KNAF - Licentiedagen 2014 met primeur in Assen

  24-06-14 - Ook in 2014 houdt de KNAF haar inmiddels traditionele licentiedagen waarbij op diverse plaatsen in het land de volledige licentieaanvraag/verlenging, inclusief medische keuring, kan worden afgehandeld. Hoewel het huidige raceseizoen nog niet is afgerond, zijn de locaties, data en tijden van de licentiedagen 2014 nu al bekend. Nieuw is de licentiedag op het TT Circuit Assen, waarbij het Drentse circuit op 18 januari ook nog eens een primeur heeft.
 • De KNAF - 5 t/m 13 oktober Week van de Official

  24-06-14 - Van 5 tot en met 13 oktober is het de Week van de Scheidsrechter, een initiatief vanuit NOC*NSF en de diverse sportbonden om in deze week extra aandacht op scheidsrechters te vestigen. De KNAF ondersteunt dit initiatief en zal deze week omdopen tot de “Week van de Official”. Maak ook een gebaar naar de officials in jouw tak van autosport!
 • Autocross - NK data 2014

  24-06-14 - De data voor het NK Autocross 2014:
 • Talent First - Dubbel succes voor KTF-rallytalenten Leo van der Eijk en Mats van den Brand in 32ste Hellendoorn Rally

  24-06-14 - Hellendoorn, 23 september 2013 – De KNAF Talent First-rallytalenten Leo van der Eijk en Mats van den Brand hebben tijdens de 32ste Hellendoorn Rally op imponerende wijze de Nissan 350Z Challenge gedomineerd. KTF-rallytalent 2013 Mike Veldhuisen reed in Hellendoorn zijn eerste grote rally en wist zijn Chevrolet Kalos foutloos op een 47ste plaats algemeen over het finishpodium te brengen.
 • Talent First - Eerste podium voor Larry ten Voorde!

  24-06-14 - KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft zijn eerste podium binnen. Op het Belgische Circuit Zolder legde het pas 16-jarige KTF-talent in de eerste wedstrijd van de Formule Renault 1.6 NEC Junior beslag op een keurige derde plaats.
 • Talent First - Verstappen Wereld Kampioen karting in KZ klasse!

  24-06-14 - Het pas 15-jarige karttalent Max Verstappen heeft op het Franse circuit van Varennes het CIK-FIA Wereldkampioenschap KZ1 gewonnen. Deze snelste klasse van de schakelkarts wordt algemeen beschouwd als de koningsklasse van de kartsport.
 • Autocross - Informatie 6e wedstrijd Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Aanstaand weekend staat de zesde en laatste wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross op het programma. Ditmaal zijn we te gast bij Superklasse Noord in Koudum. Het terrein is gelegen aan de Poel 1 te Koudum.
 • Talent First - Mats van den Brand in een Fiesta R2!

  24-06-14 - De Ford Fiesta Sport Trophy begint steeds meer voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse rallysport. De 22-jarige KNAF Talent First rijder, Mats van den Brand, zal, op uitnodiging van Tonnie van Deijne tijdens de aankomende East Belgian Rally (27 en 28 September) deelnemen in de potente Ford Fiesta R2.
 • Talent First - Verstappen oppermachtig in eerste wedstrijd Wereldkampioenschap KF-klasse

  24-06-14 - Max Verstappen heeft op soevereine wijze de eerste wedstrijd van het Wereldkampioenschap karting in de KF-klasse op zijn naam geschreven. Op het Engelse PF International circuit in Brandon was de 15-jarige Nederlander zelfs zo dominant, dat de CRG-rijder in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken zette, alle kwalificatieheats als eerste afsloot en vervolgens ook in de prefinale en finale als winnaar werd afgevlagd.
 • Rally - Bulletin 02-13

  24-06-14 - Het Bestuur Sectie Rally heeft besloten tot het uitgeven van Bulletin 02-13
 • Autocross - Informatie - 5e wedstrijd Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Herkansing voor Holterhoek dit weekend…..helaas hebben we eerder dit jaar de wedstrijd gepland in Holterhoek af moeten lassen in verband met het weer. Gelukkig hadden we een reservedatum en staat voor aanstaand weekend de vijfde wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross op het programma. Ditmaal zijn we te gast bij de KACC in Holterhoek. Het kampioenschap nadert het einde en in veel klasse is het nog super spannend wie Nederlands Kampioen van 2013 gaat worden. Klik hier voor het Bijzonder Reglement.
 • Autocross - Informatie - 4e wedstrijd Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Aanstaand weekend staat de vierde wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross op het programma. Ditmaal zijn we te gast bij ACC Geffen in Kerkdriel (Velddriel).
 • Talent First - Ten Voorde vierde tijdens Gamma Racing Day 2013

  24-06-14 - Het pas 16-jarige KTF-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft op het TT Circuit Assen voor het oog van ruim 80.000 toeschouwers een keurige vierde plaats behaald in de Formule Renault 1.6 NEC Junior. De KNAF Talent First-coureur reed in pas zijn tweede raceweekend constant snelle rondetijden en zag zijn sterke optreden bijna met een podium beloond.
 • Autocross - Informatie - 3e wedstrijd Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Terwolde hebben we nog maar net achter de rug of de derde wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross staat op het programma. Ditmaal zijn we te gast bij LAT’77 in Loenen.
 • Talent First - Tweede EK-titel Verstappen, van Leeuwen op podium!

  24-06-14 - Prachtige successen voor twee Nederlandse karttalenten bij de tweede ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF en KF-Junioren in het Italiaanse Ortona. Met een tweede plaats in het dagklassement veroverde Max Verstappen de titel in de KF-klasse, terwijl Martijn van Leeuwen bij de KF-Junioren als zevende de finish passeerde en met evenveel punten als de kampioen derde werd in het eindklassement.
 • Talent First - Van den Brand wint 350Z Challenge in GTC Rally rond Etten-Leur

  24-06-14 - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft in de loodzware GTC Rally op overtuigende wijze de Nissan 350Z Challenge op zijn naam geschreven. “Het ging echt super goed. We waren er al een paar keer dichtbij, maar nu viel alles op zijn plek”, kon een dolblije KTF-rijder na afloop tevreden vaststellen.
 • Autocross - Informatie - 2e wedstrijd Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Na een veel te lange pauze staat voor aanstaande zaterdag de tweede wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross op het programma. Ditmaal zijn we te gast bij de TACO in Terwolde
 • De KNAF - Meer weten over 'techniek & reglementen'? Vraag het KNAF Fast News!

  24-06-14 - Met ingang van de volgende editie van KNAF Fast News gaat er iedere maand aandacht worden besteed aan het onderwerp ‘techniek en reglementen’. Er is er al een lijstje met onderwerpen, maar nog veel belangrijker natuurlijk, waar wil de lezer van KNAF Fast News meer over weten? Heeft u als lezer een vraag, of wilt u meer weten over een specifiek onderwerp betreffende techniek of reglementen, mail dan nu!
 • De KNAF - Officialonderzoek afgerond!

  24-06-14 - Afgelopen voorjaar is er een enquête gestuurd naar alle bij de KNAF aangesloten officials. Hierop hebben 647 officials gereageerd! Een respons van maar liefst 40%! Onderstaand de belangrijkste uitkomsten van de enquête en de vervolgstappen die de KNAF naar aanleiding van deze uitkomsten gaat ondernemen.
 • Talent First - Max Verstappen pakt EK-titel in Genk, Kremers 18e in finale

  24-06-14 - KTF-karttalent Marijn Kremers is bij de tweede ronde van het Europees Kampioenschap KZ2 in het Belgische Genk uit een veld van maar liefst 84 deelnemers als 18de geëindigd.
 • Talent First - Uiterst succesvolle Vechtdalrally voor KTF-rallytalenten

  24-06-14 - Met een tweede plaats voor Leo van der Eijk en een derde positie voor Mats van den Brand hebben beide KNAF Talent First-rallytalenten tijdens de Vechtdalrally een topklassering in de Nissan 350Z Challenge gescoord. KTF-rallytalent 2013 Mike Veldhuisen maakte op de wegen rond Hardenberg zijn rallydebuut en deed dat uitstekend door niet alleen foutloos naar de finish te rijden, maar ook nog zijn klasse te winnen.
 • Talent First - Nederlandse karttalenten op EK-podium in Spanje

  24-06-14 - Met een derde plaats voor KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen in de KF-Junior klasse en eenzelfde podiumpositie voor Max Verstappen in de klasse KF, hebben twee jonge Nederlandse karttalenten van zich doen spreken bij de eerste ronde van het Europees Kampioenschap in het Spaanse Alcaniz.
 • Rally - Tekort aan officials in Vechtdalrally!

  24-06-14 - Zaterdag 22 juni a.s. wordt de Autosoft Vechtdalrally weer verreden. Deze wedstrijd in de omgeving van Hardenberg, die meetelt voor het Nationaal Nederland Rallykampioenschap en het Nationaal Short Rallykampioenschap, trekt traditiegetrouw altijd veel deelnemers en toeschouwers. Op dit moment zijn er voor enkele klassementsproeven nog niet voldoende officials om alle baanposten te kunnen bemannen!
 • Autocross - Reservedatum / TV Uitzending Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials, bestuursleden en andere autocrossliefhebbers, Helaas kon de tweede wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross 2013 niet doorgaan. In onze kalender hebben wij rekening gehouden met een reservedatum. De Kottense Auto Cross Club wil en kan gebruik maken van deze datum. De wedstrijd van Holterhoek zal dan ook verreden gaan worden op 1 september 2013 in Holterhoek.
 • Autorensport - RTL GP en Circuit Park Zandvoort bundelen krachten voor Masters of Formula 3

  24-06-14 - RTL GP en Circuit Park Zandvoort bundelen opnieuw hun krachten voor het grootste autosportevenement in Nederland, de RTL GP Masters of Formula 3. Op 7 juli komen in Zandvoort de sterkste Formule 3-coureurs uit de verschillende kampioenschappen tegen elkaar uit in de 23ste editie van deze beroemde race.
 • Talent First - Videoverslag Formule Renault 1.6 Pinksterraces online

  24-06-14 - Bekijk hier het videoverslag van de eerste Formule Renault 1.6 raceweekend tijdens de Pinksterraces op Zandvoort. In deze klasse maakte KTF talenten Joël Affolter en Larry ten Voorde hun debuut.
 • De KNAF - KNAF zoekt adjunct sportcommissarissen

  24-06-14 - Ter versterking van het huidige korps sportcommissarissen is de KNAF op zoek naar nieuwe kandidaten voor de functie van adjunct sportcommissarissen. Een adjuct heeft de mogelijkheid om, na een opleidingsperiode van 2 jaar onder begeleiding van ervaren collega’s, door te groeien naar de functie van sportcommissaris.
 • Rally - Divisie 5 keuring op 15 juni a.s. vervalt.

  24-06-14 - Daar we geen aanmeldingen hebben mogen ontvangen voor deze datum zal de keuring voor Divisie 5 op 15 juni a.s. geen doorgang vinden.
 • Talent First - KNAF Talent First-rijder Mats van den Brand scoort fraaie achtste plaats in zware ELE Rally

  24-06-14 - KTF-rallytalent Mats van den Brand heeft zich tijdens de 49ste ELE Rally in de kijker gereden door met zijn Nissan 350Z de achtste plaats in het algemeen klassement voor zich op te eisen. Daarmee pakte de KNAF Talent First-rijder bij zijn thuiswedstrijd rond Helmond en Eindhoven de overwinning in zijn klasse. KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk maakte in de zware ELE Rally zijn debuut in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam.
 • De KNAF - Derde editie FIA Institute Excellence Program van start

  24-06-14 - Het FIA Institute organiseert voor de derde maal haar Young Driver Excellence program. De deelname aan het programma gaat via een selectie evenement van 21 - 24 juli in Oostenrijk. KNAF licentiehouders in de leeftijd van 17 - 23 jaar kunnen zich tot en met 21 juni aanmelden via het Federatiebureau van de KNAF.
 • Karting - Voortgang Baaninspectie Pottendijk

  24-06-14 - Donderdagavond 30 mei heeft er opnieuw een inspectie plaatsgevonden van de Kartbaan Pottendijk. De KNAF is blij dat de baaneigenaar heeft ingezien dat hij door het weghalen van het hek langs het rechte eind, een onverantwoorde situatie had gecreëerd.
 • Autorensport - Dutch GT Balance of Performance 2013 bekend

  24-06-14 - De Balance of Performance voor het Dutch GT 2013 is bekend. In dit bericht kunt u de goedgekeurde tabellen bekijken.
 • Autorensport - Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende beste Nederlanders in 3-uursrace European GT4 Trophy

  24-06-14 - Twee weken voordat het HDI-Gerling Dutch GT Championship op TT Circuit Assen van start gaat, waren Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje op het Britse Grand Prix-circuit van Silverstone wel heel dichtbij de overwinning in de European GT4 Trophy. Na drie uur racen, finishten zij dicht op de achtervleugel van de winnende Porsche 911 GT4 van Adam Christodoulou en Jörg Viebahn.
 • Karting - Chrono gedwongen tot lastig besluit

  24-06-14 - Twee maanden geleden werd de kartbaan Pottendijk opnieuw gekeurd voor de verlenging van haar KNAF baanlicentie. Op zich hoefden er weinig schokkende zaken op veiligheidsgebied aangepast te worden. Een maand geleden heeft de KNAF nog contact gezocht met de baaneigenaar of alle aanpassingen tijdig, dat wil zeggen voor 1 juni gereed zouden zijn. Dat werd door de baaneigenaar zonder enig verder commentaar bevestigd.
 • Autocross - AFGELASTING - Eurol/VEKA NK Autocross - Holterhoek - 26 mei 2013

  24-06-14 - Beste deelnemers, officials en andere autocrossliefhebbers, Tot onze spijt is vandaag het besluit genomen om de Eurol/VEKA NK Autocross op zondag 26 mei a.s. in Holterhoek NIET door te laten gaan.
 • Autocross - Informatie 2e wedstrijd Eurol/VEKA NK Autocross 2013 - 26 mei Holterhoek

  24-06-14 - Aanstaande zondag staat de tweede wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross op het programma.
 • Talent First - KNAF Talent First-rijders doen internationale ervaring op

  24-06-14 - Een druk pinksterweekend voor de diverse talenten uit het KNAF Talent First programma. Op Circuit Park Zandvoort kwamen Larry ten Voorde en Joël Affolter in actie en deden daar hun eerste waardevolle circuitervaring op. In België reed Mats van den Brand in de Sezoensrally naar een uitstekende tweede plaats in de Nissan 350Z Challenge, terwijl Marijn Kremers in het Duitse Wackersdorf zijn snelheid toonde in de eerste ronde van het Europees Kampioenschap KZ2.
 • Autorensport - Fraaie Autosport bij Pinksterraces

  24-06-14 - Bij de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort zijn 8.520 bezoekers getrakteerd op een fraai autosportspektakel. Hoewel de weersomstandigheden niet ideaal waren, bleek de spanning er niet minder om. In totaal kwamen er op vrijdag, zaterdag en maandag niet minder dan zeven raceklassen aan de start, die volop voor actie zorgden.
 • Autorensport - Belgisch én Nederlands succes in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - De eerste Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-races op Nederlandse bodem hebben drie mooie races onder zeer wisselende weersomstandigheden opgeleverd. Tijdens de hoofdrace waren de hemelpoorten volledig opengedraaid en moesten de teams kort voor de race regenbanden monteren.
 • Hist. Rally - De tussenstand van het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap na de Limburgia Trophaeum

  24-06-14 - De tussenstand van het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap na de Limburgia Tropheum. Op 23 november start het volgende evenement : STAR Rally
 • Autorensport - Rijkelijk gevuld programma Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - Op zaterdag 18 en maandag 20 mei vinden op Circuit Park Zandvoort de Pinksterraces plaats. Op beide dagen komen bijna alle raceklassen uit het Dutch Power Pack in actie. Daarnaast krijgt het publiek een racemenu voorgeschoteld met maar liefst vier gastklassen. De boeiende line-up maakt een bezoek aan Zandvoort aan Zee meer dan de moeite waard.
 • Autorensport - Een sterk begin van een nieuw tijdperk

  24-06-14 - De Formule Renault 1.6 NEC Junior rijdt tijdens de Pinksterraces haar allereerste races ooit! Een nieuw begin voor een nieuwe opstapklasse, die het gat vult tussen Karting en de Formule Renault 2.0. Veertien gloednieuwe auto's verdeeld over zeven teams verzekeren een sterk begin van de nieuwe categorie.
 • Autorensport - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux klaar voor eerste bezoek aan Nederland

  24-06-14 - Goed twee weken na de première van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is de nagelnieuwe Benelux-competitie aan zijn tweede weekend toe. Plaats van bestemming is het circuit aan de Noordzee: Circuit Park Zandvoort. Tijdens de Pinksterraces, een traditionele publiekstrekker, kan ook Nederland kennis maken met de enige merkencompetitie die de Benelux rijk is.
 • Rally - Nederlandse Peugeot-coureur Kevin Abbring wint weer in Frankrijk

  24-06-14 - Het scenario voor de eerste asfaltrally in de 208 Rally Cup kon geschreven zijn door Alfred Hitchock. De weersomstandigheden, de bandenkeuze en het talent van 15 coureurs bepaalden het verloop van de strijd met onze talentvolle landgenoot Kevin Abbring als uiteindelijke en overtuigende winnaar. De tijden die de diverse Peugeot-coureurs in de R2-klasse op de klokken zetten verbaasden vriend en vijand en toonden het wedstrijdpotentieel van de Peugeot 208 overduidelijk aan.
 • Autorensport - Formule 3 coureur Dennis van de Laar krijgt F3-Top in vizier

  24-06-14 - Van Amersfoort Racing F3 coureur Dennis van de Laar, de enige Nederlandse deelnemer aan het FIA Europees Kampioenschap Formule 3, heeft dit weekeinde zijn beste seizoensprestatie tot nu toe behaald. Zandvoorter Dennis van de Laar finishte afgelopen zaterdag op de Hockenheimring als zesde in een loodzwaar startveld met 32 deelnemers. "Zesde, wat geweldig", jubelde Dennis van de Laar na als achtste te zijn gestart.
 • Autorensport - STATE of ART Historische Zandvoort Trophy

  24-06-14 - De Historische Zandvoort Trophy (11 en 12 mei) opent traditioneel het raceseizoen van de HARC. Het programma en de deelnemers worden gepubliceerd op de website van de HARC welke het evenement ook organiseert. Lees verder welke klassen er deelnemen aan het evenement en neem een kijkje op de website van de organisatie. In Nederland is de HARC de oudste organisatie die officiële races voor historische auto's mag organiseren.
 • Talent First - Van der Eijk ziet foutloos optreden in Rallye Sulinger Land niet beloond

  24-06-14 - KTF-rallytalent Leo van der Eijk kan terugkijken op een uitstekend buitenlands rallydebuut. In de zware en afwisselende Rallye Sulinger Land zette Van der Eijk scherpe tijden op de klokken en stuurde zijn Chevrolet Kalos foutloos over de veertien lastige proeven.
 • De KNAF - Federatiebureau gesloten op 9 en 10 mei

  24-06-14 - Op Hemelvaartsdag 9 mei en vrijdag 10 mei is het Federatiebureau gesloten. Ook op Tweede Pinksterdag (20 mei) is het Federatiebureau in Zoeterwoude-Rijndijk gesloten.
 • Hist. Rally - De tussenstand van het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap na de Betuwe Classic

  24-06-14 - De tussenstand van het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap na de Betuwe Classic. Op 4 mei start het volgende evenement : De Historic Tulpenrallye 2013.
 • Karting - Extra ticket CIK-FIA Academy Trophy voor Nederland beschikbaar

  24-06-14 - Het CIK-FIA heeft via een persbericht laten weten de wedstrijden voor de CIK-FIA Talent Trophy voor 2013 te cancelen. De 3 wedstrijden om de CIK-FIA Academy Trophy gaan wel gewoon door, echter worden nu gecombineerd met reeds geplande CIK-FIA wedstrijden in 2013.
 • Autorensport - Spa: debuut van een nieuw tijdperk !

  24-06-14 - Vrijdag 3 mei, 11u15: op dat ogenblik komen de motoren van de 20ste Porsche Cup in de wereld tot leven. Tijdens de Belgische manche van het Wereldkampioenschap Endurance, het FIA WEC, op de mythische omloop van Spa-Francorchamps, start voor het eerst de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
 • Autorensport - Las Moras Ladies zetten Hongarije op z’n kop

  24-06-14 - De cameraploegen waren niet weg te slaan bij Liesette Braams en Sheila Verschuur. De Nederlandse dames bewezen tijdens het allereerste raceweekeinde van de Hongaarse Lotus Ladies Cup glitter & glamour moeiteloos te kunnen combineren met onversneden racetalent. Op de Hongaroring scoorde Sheila twee overwinningen en Liesette een derde en vierde plaats, waardoor het Las Moras Ladies team het teamkampioenschap leidt.
 • Autorensport - De Volvo 360 Geen Modena Klasse

  24-06-14 - Dat is de belangrijkste klasse van DNRT. Nou…… het lijkt juist de onbelangrijkste klasse. Klopt, op de schaal van Fiat Panda tot F1 is dat ook zo. Maar heb je die keus, om naar F1 te gaan, doe dat dan vooral wel.
 • Autorensport - Overtuigende zege voor Tom Coronel tijdens WTCC race Slowakije

  24-06-14 - Na afloop van de tweede FIA WTCC race op de Slovakia Ring in Bratislava klonk het Wilhelmus voor Tom Coronel ! Na een sterke vijfde plaats in de eerste race op het bijna 6 kilometer lange Slowaakse circuit vertrok de 41-jarige coureur uit Eemnes zijn tweede race vanaf pole position. Een prachtstart leidde tot een mooie voorsprong en de uiteindelijke zege.
 • De KNAF - KNAF rijders licentie

  24-06-14 - De KNAF geeft middels onderstaand overzicht een nadere toelichting op de geldigheid en autorisatie van uw licentie. Het CIK heeft afwijkende regels opgesteld voor deelname aan Nationale kartevenementen van andere ASN's : Indien u buiten Nederland gaat karten is een Internationale licentie verplicht. Voor deze en meer informatie kijkt u ook links in het menu bij de optie 'International Information'
 • Autocross - TV uitzendingen van het Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Ook dit jaar zullen de TV uitzendingen van het Eurol/VEKA NK Autocross 2013 worden verzorgd door SBS in het programma SBS Autosport en dan binnen het Dutch Supercar Challenge gedeelte. Er komen dit jaar 6 uitzendingen met iedere 24 minuten zendtijd. Het tijdstip waarop SBS uitzendt is elke zondag rond de klok van 12:00 uur.
 • Rally - Keuringsdata Divisie 5

  24-06-14 - Divisie 5 keuring data Wij hebben gemeend om een drietal keuringsdata vast te leggen voor een divisie 5 keuring. Dit zijn : zaterdag 25/5, zaterdag 15 juni en zaterdag 14 september 2013. Voor nadere informatie kunt altijd kontact opnemen met het BSR secretariaat, secretariaat-dbsr@kpnmail.nl
 • Autocross - Uitslagen Eurol/VEKA NK Pieterzijl 2013

  24-06-14 - Afgelopen zaterdag vond de eerste wedstrijd voor het Eurol/VEKA Nederlands Kampioenschap plaats in Pieterzijl. De volledige uitslagen vindt u terug in de bijlage. De uitslagen van Divisie V worden geplaatst zodra deze definitief zijn. De winnaars van de dag zijn : Roy Luitjes, John Lantinga, Ton van Leeuwen, John Verberk, Marcel Schoo, Patrick Cleys en Patrick Mommen.
 • Autocross - Informatie 1e wedstrijd Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Aanstaande zaterdag staat de 1e wedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross op het programma in Pieterzijl. Wij raden u aan om de informatie goed door te nemen, ook hebben we vernomen dat er tijdens de NK Pieterzijl verschillende wegen zijn afgesloten. Hierdoor geven we advies om het laatste gedeelte de Tom Tom uit te zetten en de advies route te volgen !
 • De KNAF - Instructies Frontal Head Restraint (FHR) systeem

  24-06-14 - De KNAF heeft onlangs een folder uitgegeven met instructies hoe men optimaal gebruik dient te maken van het Frontal Head Restraint (FHR) systeem. Vorig jaar introduceerde de FIA ​nieuwe richtlijnen en er zijn nu verschillende systemen op de markt. In de folder verklaart de Commissie Veiligheid en TPU van de KNAF de montage van de veiligheidsgordels nader en wijst op het belang van een goed gebruik van deze veiligheidsmaatregelen.
 • Karting - International Handikart Trophy

  24-06-14 - De CIK-FIA in samenwerking met de Franse ASN FFSA organiseren de eerste editie van de International Handikart Trophy. Voor meer informatie zie het volledige bericht.
 • Rally - Verslag van de derde ronde van het Account Software Short Rally Kampioenschap

  24-06-14 - Videoverslag van het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap en het Account Software Short Rally Kampioenschap in en rond Hellendoorn.
 • Hist. Rally - De tussenstand van het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap na de Rally van de Kempen

  24-06-14 - De tussenstand van het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap na de Rally van de Kempen. Op 20 april zal de volgende wedstrijd van het ONHRK worden verreden, de Betuwe Classic.
 • Terreinsport - Handboek Officials Terreinsport Online

  24-06-14 - Dit handboek is geschreven om u, als Terreinsport official, een naslagwerk te geven waarin de voor u van toepassing zijnde regelgeving, situaties en andere handvatten omschreven staan. Tijdens terreinautosportevenementen heeft u als official vele verantwoordelijkheden, de belangrijkste hiervan is en blijft de veiligheid van uzelf, uw collega’s en de coureurs, maar ook de omstanders.
 • Autorensport - Eerste race van de Formule Renault 1.6 NEC Junior op Zandvoort

  24-06-14 - De Formule Renault 1.6 NEC Junior zal haar eerste race rijden tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, gehouden op 18 en 20 mei aanstaande. De oorspronkelijke start van het seizoen op Hockenheim bleek een brug te ver wat betreft de levering van de auto's. Mick de Haas (CEO): 'Op dit moment zijn nog niet alle auto's uitgeleverd aan de teams. Omdat we graag een solide start willen maken met iedereen op de grid, hebben we besloten om voor de Pinksterraces als seizoenstart te gaan.
 • Autorensport - Koude Paasraces geeft KNAF meer zichtbaarheid

  24-06-14 - Onder zeer koude weersomstandigheden en met 19.104 raceliefhebbers op de tribunes ging op 2e Paasdag het nieuwe raceseizoen van start met de spectaculaire Kruidvat Gillette Paasraces. Voor de KNAF vormden de Paasraces de aftrap van een vernieuwde samenwerking met de organisator en met de grootste sectie van de autosportfederatie, de sectie Autorensport. De KNAF krijgt daardoor meer zichtbaarheid voor alle betrokkenen.
 • Autorensport - Toeschouwers genieten van boeiende Kruidvat Gilette Paasraces

  24-06-14 - Een gemiddelde temperatuur van negen graden Celsius heeft in totaal 19.104 raceliefhebbers er niet van weerhouden een bezoek te brengen aan Circuit Park Zandvoort. Immers werden de spectaculaire Kruidvat Gillette Paasraces verreden, met een gevarieerd en aantrekkelijk raceprogramma.
 • De KNAF - Plannen voor autosportbeurs & kampioensgala

  24-06-14 - Binnen de KNAF wordt voorzichtig nagedacht over het organiseren van een nationale autosportbeurs in combinatie met een huldigingsdiner van alle kampioenen. In het verleden vond er jaarlijks de beurs Speed & Design plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en er waren verschillende edities van een Autosport Award Gala. De KNAF denkt dat het goed voor de algemene promotie van de autosport kan zijn om deze twee evenementen terug op de kalender te krijgen.
 • De KNAF - Positieve uitkomst enquête Fast News

  24-06-14 - De KNAF is verheugd met de hoge respons op het verzoek om de enquête over Fast News in te vullen. Niet minder dan 1.480 lezers (licentiehouders, officials, etc.) namen de moeite om feedback te geven. Natuurlijk stemt de positieve terugkoppeling tot tevredenheid, maar juist ook de tips om de nieuwsbrief verder te verbeteren zijn meer dan welkom.
 • Autorensport - De jaarlijks terugkerende praktijkoefendag van de OCA op zondag 10 maart

  24-06-14 - Voor deze dag hadden de officials zich in grote getale opgegeven. Helaas viel de opkomst van de Rescuemarshals en de Medische Dienst een beetje tegen. In tegenstelling tot voorgaande edities, waarbij in het verleden de instructeurs de taak van Race Control deden, was dit keer Race Control wel bemand. Wat de oefeningen toch levensechter maakte.
 • Autorensport - ACNN introduceert in samenwerking met MB Motorsport de nieuwe raceklasse “AVENGER JUNIOR CUP”

  24-06-14 - ACNN introduceert de nieuwe raceklasse “AVENGER JUNIOR CUP”. Deze budget vriendelijke en zeer competitieve klasse zal deelnemen aan alle wedstrijden van ACNN in 2013. De “AVENGER JUNIOR” auto is ontwikkeld om met een beperkt budget toch optimaal te kunnen racen.
 • Autorensport - FIA F3 coureur Dennis van de Laar behaalt doelstellingen in Monza.

  24-06-14 - Tijdens het 1e raceweekeinde in Monza (23-24 maart) heeft Dennis van de Laar zijn ambities waargemaakt. In het door de FIA opgewaardeerde kampioenschap, wat weer de officiële entree naar de F1 moet worden, was het in een kletsnat Monza voor de 32 deelnemers een enorme uitdaging om met elkaar de strijd aan te gaan.
 • Autorensport - Hongaars race- én TV-avontuur voor Liesette Braams

  24-06-14 - Ze had zich alleen ingeschreven voor de Zandvoortse ronde van Lotus Ladies Cup, maar Liesette Braams racet heel 2013 in deze bijzondere Hongaarse raceklasse. Bovendien vertolkt de goedlachse blondine de hoofdrol in een race documentaire. "Word ik er ook nog even 'soapie' bij”, klinkt het met gezonde zelfspot.
 • De KNAF - Mike Veldhuisen KNAF Talent First Rally 2013

  24-06-14 - Fürstenau (Duitsland), 22 maart 2013 – Mike Veldhuisen (20 jaar) is het nieuwe KNAF Talent First rallytalent van 2013 en zal als zodanig nog dit jaar zijn debuut maken in het Nederlands Rallykampioenschap. Het talent van Veldhuizen was al opgevallen bij de eerste selectiedag in februari op Circuit Park Zandvoort en werd alleen maar onderstreept tijdens de twee dagen durende intensieve rallycursus in het Duitse Fürstenau.
 • De KNAF - WADA waarschuwt voor GW501516

  24-06-14 - Het Wereld Anti-Doping Agentschap ( WADA ) waarschuwt tegen het gebruik van GW501516. GW501516 is een middel dat op de zwarte markt wordt aangeboden om sportprestaties te verbeteren maar zeer giftig is. GW501516 is een middel dat niet geregistreerd is. De fabrikant hoopte het middel geregistreerd te krijgen als medicijn, maar vanwege ernstige bijwerkingen is dat stopgezet.
 • Autorensport - Gratis fiets try-out op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - In het weekend van 25 en 26 mei staat Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van Cycling Zandvoort. Fietsplezier staat tijdens dit milieuvriendelijke weekend hoog in het vaandel. Als voorproefje op het gezellige fietsevenement, wordt op woensdag 3 april, vanaf 19.00 uur, een testsessie georganiseerd. Iedereen met een fiets, ongeacht het type tweewieler, kan dan zelf ervaren hoe het is om bij schemering op Circuit Park Zandvoort te rijden. De inschrijving geschiedt ter plekke bij de pits en is gratis.
 • Terreinsport - Bernard ten Brinke zet alle kaarten op Dakar 2014

  24-06-14 - De Dakar Rally 2014 is nog negen maanden weg, maar voor Bernhard ten Brinke is de voorbereiding op de zwaarste rally ter wereld al begonnen. De coureur uit Zeddam, achtste bij zijn Dakar-debuut in 2012, rijdt dit jaar uitsluitend woestijnrally’s om zo optimaal mogelijk voorbereid aan de start van de Dakar Rally te verschijnen. Dit voorbereidingstraject is vergelijkbaar met dat van de fabrieksteams
 • Autorensport - Racetrucks in actie op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - Op maandag 1 april worden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces verreden. Naast wedstrijden van de Historische Monoposto’s en bijna alle Dutch Power Pack series, is er een prominente rol weggelegd voor The Truckrace Battle. Na vele jaren van afwezigheid, zijn de krachtige racetrucks terug op Circuit Park Zandvoort.
 • Autorensport - Kruidvat Gilette Paasraces toneel voor seizoensstart Nationale Kampioenschappen

  24-06-14 - Op maandag 1 april worden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces verreden. De diverse nationale kampioenschappen uit het Dutch Power Pack zullen tijdens het paasweekeinde hun eerste races van het nieuwe seizoen rijden. Het populaire autosportevenement wordt daarnaast omlijst door een aantal spectaculaire demonstraties.
 • Talent First - Sterke seizoensstart voor KNAF Talent First-rijder van der Eijk

  24-06-14 - KTF-rallytalent Leo van der Eijk is het Nederlands Rallykampioenschap uitstekend begonnen. Bijgestaan door navigator Annemieke Hulzebos stuurde Van der Eijk afgelopen zaterdag zijn Chevrolet Kalos in de Tank S Rally foutloos over de verraderlijk gladde proeven rond Emmeloord en deed zo waardevolle ervaring op.
 • Autorensport - Volop actie tijdens GT4-test op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - Afgelopen woensdag en donderdag stond Circuit Park Zandvoort in het teken van de Balance of Performance-test. Tijdens de twee testdagen bleek eens te meer wat een veelzijdig assortiment er aan GT4-auto's voor het HDI-Gerling Dutch GT Championship beschikbaar is. Nico Verdonck, testcoureur van de GT4-raceorganisatie, voelde de tien verschillende raceauto's aan de tand.
 • Autocross - Update - Registratielijst Eurol/VEKA NK Autocross 2013

  24-06-14 - Via onderstaande link vindt u de voorlopige registratielijst van het Eurol/VEKA NK autocross 2013. De definitieve lijst kan pas begin april 2013 geplaatst worden als de betalingen van de rijders gedaan en verwerkt is.
 • Talent First - KNAF Talent first Winnaar Larry ten Voorde stapt in Formule Renault 1.6 NEC Junior met Van Amersfoort Racing

  24-06-14 - Karttalent Larry ten Voorde maakt dit jaar de overstap naar de autosport en heeft daarbij gekozen voor de Formule Renault 1.6. Hij brengt zijn auto onder bij het vermaarde Van Amersfoort Racing, dat eerder al kampioenen zoals Renger van der Zande en Christijan Albers voortbracht.
 • Autorensport - Burando Production open klaar voor tweede seizoen

  24-06-14 - Na een mooi en spannend debuutjaar, maken veel teams zich gereed voor het nieuwe Burando Production Open raceseizoen. Vaste waardes als sportiviteit, competitie, spanning, een 'open reglement' en de hoge fun-factor zullen ook in het tweede seizoen van het Burando Production Open weer vertegenwoordigd zijn. De inschrijving voor de gezelligste Dutch Power Pack-serie is inmiddels geopend.
 • Autocross - Officialcursus Autocross Voorjaar

  24-06-14 - Ook in het voorjaar hebben de officials van de sectie Autocross mogelijkheid gehad om de Veiligheids- en Reglemententraining te volgen. Op zaterdag 23 februari werd de cursus gehouden in Oudehaske, waaraan 50 enthousiaste officials deelnamen! Afgelopen zaterdag, 2 maart, werd de cursus in Ede gehouden met 30 officials. Met dank aan de sectie Autocross, Klaas Postma, Wilmer Drenth, Erwin Sukkel en Tino van den Heuvel !.
 • Karting - Homologatie proces CIK-FIA

  24-06-14 - Overalls may be homologated at any time during the year. The homologation will be official when the information is published on the CIK-FIA website. The duration of the validity of the homologation will be 5 years but a mandatory intermediary test shall be carried out in the 3rd year. Overalls may only be used for a 5-year period after their manufacturing date.
 • Autocross - Nieuws van het Sectiebestuur - Bericht voor de Keverklasse

  24-06-14 - In december jl. is er een werkbaar Keverreglement tot stand gekomen (verplicht vanaf 2014). Echter naar nu blijkt is er in de tekening een onvolkomenheid geslopen. Bij twee buizen is de maatvoering niet correct weergegeven en dat is nu aangepast in de tekening. Ook in de tekst is een verduidelijking gedaan.
 • Autorensport - Verheul en van de Ven pakken wintertitel op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - De Final 4, de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort, is gewonnen door Kees Bouhuys, Michael Bleekemolen, Sebastiaan Bleekemolen en Jeroen Bleekemolen. Met de fraaie Porsche 997 GT3 Cup wist het kwartet de zege naar zich toe te slepen. Het kampioenschap werd gewonnen door Bas van de Ven en Jan Joris Verheul. Mede dankzij de hulp van teamgenoot Tom Coronel, kwamen de winterkampioenen als eerste over de eindstreep in Divisie II.
 • Rally - Bulletin 01-2013 geplaatst.

  24-06-14 - Het Bestuur Sectie Rally heeft besloten tot het uitgeven van Bulletin 01-13. Het bevat enige aanvullingen / verduidelingen / wijzigingen in het SRR 2013. Deze reglementswijziginge zijn met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 van kracht.
 • Hist. Rally - Nieuws van het Sectiebestuur - Informatiebulletin 2 /2013

  24-06-14 - De KNAF en BFOV zijn het eens geworden, de Nederlandse Historische Regularity Rallysport blijft welkom in België. Het Bestuur Sectie Historische Rally’s van de KNAF (BSHR) en de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV) hebben gedurende 2012 overlegd en afspraken gemaakt zodat de Historische Regularity Rallysport nu en in de toekomst mogelijk blijft.
 • Talent First - KTF-talent Leo van der Eijk vormt koppel met Annemieke Hulzebos

  24-06-14 - KNAF Talent First Rally 2012 Leo van der Eijk zal dit jaar op de rallypaden worden bijgestaan door Annemieke Hulzebos. Deze zeer ervaren navigator heeft de afgelopen tien jaar al diverse grote rallyrijders op nationaal, internationaal en zelfs World Rally Championship niveau bijgestaan.
 • Autorensport - Finale Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort

  24-06-14 - Op zondag 3 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013. Eddie den Dekker en Michel Schaap gaan aan de leiding in de stand om het kampioenschap. Zij delen deze leidende positie met Jan Joris Verheul en Bas van de Ven.
 • Talent First - Larry ten Voorde, Joël Affolter, Stéphane Kox, Mike Veldhuisen en David Verzijlbergen winnaars KNAF Talent First selectie

  24-06-14 - Larry ten Voorde (16 jaar), Joël Affolter (16 jaar) en Stéphane Kox (19 jaar) zijn de winnaars geworden van de KNAF Talent First selectie voor nieuw autorensporttalent, terwijl Mike Veldhuisen (20 jaar) en David Verzijlbergen (21 jaar) de eerste twee plaatsen voor zich opeisten in de KNAF Talent First selectie voor rallytalenten.
 • Talent First - Vincent van der Valk, Gerard Grouve en Marco du Pau benoemd tot bondscoach KNAF Talent First

  24-06-14 - Vincent van der Valk, Gerard Grouve en Marco du Pau zijn de nieuwe bondscoaches van de Stichting KNAF Talent First. Van der Valk neemt de autorensporttalenten van KNAF Talent First onder zijn hoede, Grouve gaat de KTF-rallytalenten begeleiden, terwijl Du Pau dit gaat doen bij de KTF-karttalenten. Met dit drietal heeft KNAF Talent First drie uiterst ervaren autosporters in huis gehaald.
 • Autorensport - Circuit Park Zandvoort presenteert boeiende evenementenkalender voor 2013

  24-06-14 - Ook in 2013 worden autosportliefhebbers getrakteerd op een rijkelijk gevulde en gevarieerde evenementenkalender op Circuit Park Zandvoort. Op de kalender prijken traditionele evenementen, zoals de Kruidvat Gillette Paasraces, de Pinksterraces, de Trophy of the Dunes en de Formido Finaleraces. Tevens maakt het spectaculaire DTM-weekend weer onderdeel uit van het jaarprogramma, evenals de tweede editie van de bijzonder populaire Historic Grand Prix Zandvoort.
 • Rally - Spectaculaire opening Rally seizoen 2013

  24-06-14 - Zaterdag 23 februari 2013 is de 3e RallyPro Circuit Short Rally op het Circuit Park Zandvoort verreden. Onder zeer koude weersomstandigheden hebben 58 equipes de strijd tegen de klok en elkaar opgenomen. Het door een ieder als zeer geslaagd ervaren evenement verliep goed met als winnaars de equipe Jasper en Martine van den Heuvel met hun Mitsubishi Lancer Evo 10.
 • De KNAF - Deelname niet KNAF geauthoriseerde evenementen

  24-06-14 - De laatste tijd krijgen wij met enige regelmaat vragen van onze licentiehouders over de deelname aan niet- KNAF of (CIK-) FIA geautoriseerde wedstrijden.
 • Autorensport - Gewijzigde formule HDI-Gerling Dutch GT belooft aansprekend seizoen

  24-06-14 - Het HDI-Gerling Dutch GT Championship gaat aankomend seizoen in gewijzigde vorm van start. Door een compacte kalender van vijf aansprekende evenementen worden de kosten voor een seizoen beperkt. Daarnaast wordt er een samenwerking aangegaan met de European GT4 Trophy en het British GT Championship.
 • Rally - Belangrijke mededeling voor deelnemers ASSRK 2013

  24-06-14 - Hartelijk dank voor uw inschrijving aan het ASSRK voor 2013. Voor de goede orde willen wij u op een paar kleine punten wijzen inzake uw deelname. Allereerst hebben we vorige week noodgedwongen de kalender iets moeten aanpassen.
 • Rally - Rallyspektakel keert terug op circuit park Zandvoort

  24-06-14 - Op zaterdag 23 februari zal op Circuit Park Zandvoort de derde editie van de RallyPro Circuit Short Rally plaats vinden. Het gratis toegankelijke rallyevenement op het Zandvoortse racecircuit telt ook mee voor het Account Software Nederlands Short Rally Kampioenschap 2013.
 • Rally - Overzicht Inschrijvingen Rally kampioenschappen

  24-06-14 - Overzicht ontvangen inschrijvingen voor de diverse Rally kampioenschappen zijn op de site geplaatst
 • Terreinsport - Bulletin 01-2013 Wijziging reglement ORR

  24-06-14 - Het Bestuur Sectie Terreinsport heeft besloten tot wijziging van het ASJ - Reglement Sectie Terreinsport - ORR - NL-284 Er is een aanpassing gedaan op de afmeting van de diameters van de Air restrictor (luchtbegrenzer)
 • Autorensport - Tom Coronel gaat voor top drie in FIA WTCC 2013

  24-06-14 - Eemnes, 12 februari 2013 – Coureur Tom Coronel neemt in 2013 opnieuw deel aan het FIA World Touring Car Championship (WTCC). Na afronding van de sponsoronderhandelingen weet de 40-jarige coureur uit Eemnes dat hij ook komend seizoen de BMW 320 TC van het Italiaanse ROAL Motorsport bestuurt.
 • Talent First - Formule Renault 1.6 NEC Junior krijgt vorm met internationale invulling

  24-06-14 - Het Captain Racing Team onder leiding van Jorg Otto heeft deze week twee Formule Renault 1.6 besteld bij de fabriek van Signatech. De vroege instap van het Duitse team is een bevestiging van de buitenlandse interesse voor de Formule Renault 1.6 NEC Junior. Het overweldigende enthousiasme tijdens de aanwezigheid op de Duitse Motorshow Essen en IKA Kartbeurs bevestigde de interesse bij onze oosterburen.
 • Rally - Kampioenschapskalenders 2013 aangepast

  24-06-14 - Half januari werd het Bestuur Sectie Rally geconfronteerd met het niet georganiseerd worden van de 2e Veka Euro Altena Rally rondom Werkendam. Het BSR is blij inmiddels te kunnen mededelen dat zowel de organisatie van de GTC Rally als de organisatie van de Unica Schutte ICT rally besloten hebben om een Short Rally aan hun programma toe te voegen.
 • Autorensport - Giedo van der Garde in de Formule 1

  24-06-14 - Giedo van der Garde, KNAF Talent First winnaar in 2003, probeert al vele jaren om in de Formule 1 te komen. Zijn standvastigheid werd afgelopen week beloond toen hij zijn handtekening zette onder een contract dat hem vastlegt als vaste coureur bij het team van Caterham voor komend seizoen. Op zondag 17 maart gaat Van der Garde op het circuit van Albert Park in Melbourne als veertiende Nederlander in de geschiedenis debuteren als F1-coureur.
 • Talent First - Column Hans Weijs jr.

  24-06-14 - Volkswagen's debuut in het WRC: wel of geen verrassing ? Dat Sébastien Ogier vorige maand in de Rallye Monte Carlo de allereerste klassementsproef op zijn naam schreef was voor velen een verrassing. De Fransman, in 2008 nog mijn concurrent in het J-WRC, debuteerde met de Volkswagen Polo WRC en deed dat uitstekend.
 • Talent First - KNAF Talent First opnieuw op zoek naar rally & autorensport talent

  24-06-14 - De stichting KNAF Talent First gaat in 2013 opnieuw op zoek naar jong kart- en autosporttalent met de droom om professioneel coureur te worden. De inmiddels befaamde KTF selectiedag zal hierbij als scherprechter dienen. Nieuw hierbij is dat de selectiedagen rally en autorensport gecombineerd worden tot één gezamenlijke selectiedag voor beide programma's op dinsdag 26 februari 2013 te Circuit Park Zandvoort.
 • Terreinsport - De agenda voor de Sectie Terreinsport

  24-06-14 - Voor het seizoen 2013 heeft de Sectie Terreinsport de agenda bekend gemaakt. Voor de Nederlandse Kampioenschappen Challenge, Off Road Racing en Trial is er weer een uitdagend en gevarieerd programma samengesteld. Alle data en locaties zijn uiteraard onder voorbehoud van het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Op de sites van de organiserende verenigingen is altijd de laatste stand van zaken na te lezen.
 • Autorensport - Officials van de OCA op cursus levensreddende handelingen

  24-06-14 - Zaterdag 19 januari j.l. hebben de officials van CircuitPark Zandvoort (OCA) de kans gekregen om de cursus levensreddende handelingen te volgen. Van mensen die net begonnen zijn, tot aan mensen die al heel wat jaren mee lopen. Een super ontwikkeling, het laat zien dat er een duidelijke behoefte is aan dit soort informatie.
 • Autorensport - Team Bleekemolen pakt winst in 4 uur van Zandvoort

  24-06-14 - De 4 uur van Zandvoort, de derde wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013, is gewonnen door Team Bleekemolen. Met een Porsche 997 GT3 Cup werden Kees Bouhuys en Michael Bleekemolen, samen met teamgenoten Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen, als winnaars van de vier uur durende wedstrijd afgevlagd.
 • Autorensport - Giedo van der Garde rijdt het komende seizoen bij het Team van Caterham in de Formule 1

  24-06-14 - Vandaag werd officieel bekend dat Giedo van der Garde voor het komende seizoen een contract bij het Formule 1 Team van Caterham heeft getekend. Vandaag werd hij dan ook officieel gepresenteerd in Amsterdam. (later meer)
 • Autocross - Registratie Nederlands Kampioenschap Autocross 2013

  24-06-14 - Vanaf woensdag 13 februari 12:00 uur is het weer mogelijk om u te registreren voor het Eurol/VEKA Nederlands Kampioenschap Autocross 2013. De registratie verloopt via ‘Mijn KNAF’. Alle beschikbare informatie over de komende NK wedstrijden vindt u terug via het linker menu van de Sectie Autocross. Zorg ervoor dat u er tijdig bij bent voor uw registratie!
 • Autorensport - Winter Endurance Kampioenschap nadert beslissende fase

  24-06-14 - Op zondag 3 februari zal op Circuit Park Zandvoort de4 uur van Zandvoortworden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de derde ontmoeting voor de deelnemers uit het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013. Na twee verreden wedstrijden leiden drie coureurs de stand om het kampioenschap.
 • Hist. Rally - Nieuws van het Sectiebestuur - Informatiebulletin 1 /2013

  24-06-14 - KNAF en FEHAC werken samen. Voor het behoud van de regelmatigheids rally's/ritten en de recreatieve klassieker evenementen hebben het Bestuur Sectie Historische Rally's (BSHR) van de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) en het bestuur van de Federatie van Historische Auto en Motor Clubs (FEHAC) besloten om de wederzijde belangen op elkaar af te stemmen.
 • Rally - Eerste deelnemers ingeschreven voor rallykampioenschappen 2013.

  24-06-14 - De eerste deelnemers hebben zich aangemeld voor de rallykampioenschappen. De lijst van deelnemers aan de diverse kampioenschappen zal continu bijgewerkt worden en op deze site gepubliceerd worden.
 • Talent First - KNAF Talent First stapt in Formule Renault 1.6

  24-06-14 - Het talentenprogramma van de Nederlandse Autosportfederatie KNAF kiest in 2013 exclusief voor de Formule Renault 1.6 NEC Junior. De nieuwe opstapklasse zal het platform vormen voor alle KNAF Talent First coureurs, die onder professionele begeleiding van de bond hun eerste stappen in de autosport zullen zetten.
 • Autocross - Locatie 1e Eurol/VEKA NK Autocross 2013 GEWIJZIGD

  24-06-14 - PERSBERICHT Locatie 1e Eurol/VEKA NK Autocross 2013 GEWIJZIGD De locatie van de 1e Eurol/VEKA NK Autocross op 20 april 2013 is gewijzigd. Dit omdat de vertrouwde locatie Visvliet in een vogelrijk broedgebied ligt. Er mogen geen activiteiten in dat gebied plaatsvinden voor 10 juli.
 • Autorensport - DNRT / Seat Ibiza 2.0 TDI Endurance Cup

  24-06-14 - Het DNRT organiseert jaarlijks 7 endurance wedstrijden, die doorgaans op het circuit van Zandvoort, Assen en het Belgische Zolder worden verreden. Het betreft eendaagse evenementen die puur gericht zijn op racen. Deelname betekent dan ook 60 uur daadwerkelijke “track time”, waarvan 42 uur in competitie binnen een deelnemersveld van gemiddeld 50 auto’s. Komend seizoen is er de mogelijkheid om met de nieuwe Seat Ibiza Cupracer deel te nemen aan de langeafstandsraces van het DNRT.
 • Autorensport - Succesvolle Nieuwjaarsrace opent nieuwe seizoen

  24-06-14 - De traditionele Nieuwjaarsrace, de tweede wedstrijd in het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013, is gewonnen door Duncan Huisman en Luc Braams. Na vier uur racen werd het duo, rijdend met een Renault Mégane Trophy van Equipe Verschuur, als eerste afgevlagd. Voor de zesde maal in de historie werd het laatste deel van de Nieuwjaarsrace in het donker verreden.
 • De KNAF - Autosport Jaarboek 2013

  24-06-14 - Om te zorgen dat alle secties (Karting, Autorensport, Rally, Rallyracing, Autocross, Ovalracing, Terreinsport en Historische Rally's), deelnemers, rijders, organisatoren, officials en andere betrokkenen, kennis kunnen nemen van de reglementen, geeft de KNAF jaarlijks boeken uit, genaamd het Autosport Jaarboek (ASJ) en de Autosport Sectie Boeken.
 • Hist. Rally - Huldiging Kampioenen 2012 en Kalender 2013

  24-06-14 - De prijsuitreiking en de huldiging van de kampioenen van het Open Nederlands Historisch Rallykampioenschap zal op zaterdag 19 januari 2013 plaatsvinden. De prijsuitreiking zal aan de vooravond van de start van de 13e Winter Trial plaatsvinden in De Lutte in het oosten van Nederland. Ook is de kalender voor 2013 bekend.
 • Hist. Rally - Rijderslicentie voor deelnemers aan de International Historic Tulpenrallye

  24-06-14 - Het Bestuur Sectie Historische Rally’s (BSHR) heeft op 13 december 2012 besloten om de verplichte rijderslicentie voor de deelnemers in de Expert- en Sportklasse van de Tulpenrallye 2013, te laten vervallen.
 • De KNAF - Official en Rijders Licenties 2013

  24-06-14 - Vanaf maandag 3 december is het voor alle KNAF Officials en Rijders weer mogelijk om hun Licentie voor 2013 aan te vragen. Voor de Officials is het mogelijk om dit online te doen via 'Mijn KNAF' en op de reguliere manier per post. Rijders kunnen hun licentie alleen aanvragen op een KNAF Licentiedag en per post, zij zullen de aanvraagformulieren ook thuis ontvangen per post.
 • Hist. Rally - Eindstand Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap 2012

  24-06-14 - De eindstand van het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap 2012 is bekend. De prijsuitreiking en de huldiging van de kampioenen van het ONHRK 2012 zal op zaterdag 19 januari 2013 plaatsvinden. De prijsuitreiking zal aan de vooravond van de start van de 13e Winter Trial plaatsvinden in De Lutte in het oosten van Nederland.
 • Rally - Aanmelding keuring 2013 Groep S / Divisie 5

  24-06-14 - Zoals bekend gemaakt in eerdere publicaties dienen auto’s die vanaf 2012 wensen deel te nemen onder de reglementering van Groep S / Divisie 5 vooraf gekeurd te worden (zie ook SRR 2013, bijlage XIII) Tijdens deze keuring zal de auto worden “vastgelegd” in een Technisch Paspoort.
 • Karting - Voorlopige Agenda 2013

  24-06-14 - De voorlopige kalenders van de door de KNAF geautoriseerde karting organisatoren zijn bekend en deze treft u aan in de bijlage.
 • Talent First - CIK-FIA Karting Academy/U18 in Bahrein: Martijn van Leeuwen 3e

  24-06-14 - Afgelopen weekeinde vond in Bahrein de derde en laatste ronde van de CIK-FIA Karting Academy Trophy en het WK U18 plaats. Voor de 14-jarige KNAF Talent First coureur Martijn van Leeuwen werd het de bekroning van een goede tweede seizoenshelft: hij werd 5e in Race 1 en knap derde in de felbevochten Race 2 van de CIK-FIA Karting Academy Trophy.
 • Talent First - Goede dag voor Timo van der Marel en Hans Weijs in Spanje

  24-06-14 - Zaterdag was het decor van de Rally van Spanje heel verschillend van de eerste dag: vandaag waren twee rondes van 3 asfaltproeven te volbrengen en was het compleet droog, in tegenstelling tot de door de hevige regenval modderige gravelpaden van vrijdag. Beide KNAF Talent First coureurs Hans Weijs en Timo van der Marel kenden een goede dag, waarin ze aantoonden zeer competitief te zijn en tegelijkertijd hun verstand er bij te houden.
 • Talent First - Timo van der Marel en Hans Weijs junior gestart in Rally van Spanje

  24-06-14 - Gisteravond gingen in Barcelona twee talentvolle jonge Nederlandse rallyrijders van start in de laatste ronde van het wereldkampioenschap rally’s (WRC) van dit seizoen, de Rally van Spanje. Voor de KNAF en voor de Nederlandse rallysport staat de Spaanse rally vooral in het teken van het WRC debuut van Hans Weijs junior. Maar ook Timo van der Marel wil zich deze week in de kijker rijden in en rond Salou. Hij start met zijn Ford Fiesta R2 in de FIA WRC Academy.
 • Rally - Kampioenschappen en kalenders voor 2013 bekend

  24-06-14 - Het Dagelijks Bestuur Sektie Rally heeft na lang beraad en overleg het genoegen aan te kunnen kondigen dat de indeling van de kampioenschappen en de kalenders voor 2013 bekend zijn. Door het langere tijd onduidelijk zijn van data van wedstrijden, alsmede het vraagstuk over toe te laten auto’s zorgde er voor dat het BSR nu pas haar beslissingen kon nemen.
 • Talent First - Ups en downs voor het Deltion Rallyteam in Hengelo

  24-06-14 - Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met vier rallyauto’s aan de start van de CONRAD Euregio Rally en de CONRAD Twente Short-Rally. Deze rally’s vinden jaarlijks in en nabij Hengelo plaats. De rally’s verliepen anders dan verwacht, twee van de vier auto’s hebben uiteindelijk de finish bereikt. Het onderhoud van de rallyauto’s werd verzorgd door de studenten uit de Deltion Autosportklas.
 • Talent First - WRC debuut voor Hans Weijs jr in Rally van Spanje

  24-06-14 - Komend weekeinde staat de laatste rally van het wereldkampioenschap rally's op het programma. In en rond Salou wordt dan de WRC Rally van Spanje betwist. De wereldkampioen 2012 is al bekend - wie anders dan Sébastien Loeb behaalde de wereldtitel (zijn negende!) al vorige maand in Frankrijk. Voor de KNAF en voor de Nederlandse rallysport staat de Spaanse rally in het teken van het WRC debuut van Hans Weijs junior - hij krijgt de kans zich te bewijzen in een Citroën DS3 WRC - dezelfde auto waarmee Loeb zo succesvol is.
 • Talent First - Teleurstellend weekend voor het Deltion Rallyteam

  24-06-14 - Na een glansrijke overwinning in Hellendoorn en omstreken, was het even slikken voor de studenten uit de Autosportklas en de rijders en navigatoren van het Deltion Rallyteam, toen ze afgelopen weekend het wedstrijdveld vroegtijdig moesten verlaten. WRC-rijder Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis hebben het vaandel nog enigszins hoog weten te houden, door derde in de A8-klasse te eindigen.
 • Autocross - Data NK Autocross 2013

  24-06-14 - De data voor het NK Autocross 2013:
 • Talent First - Kevin Kooijman en Hans van Goor winnen Hellendoorn Rally en BioMCN 350Z Challenge

  24-06-14 - KNAF Talent First rijder Kevin Kooijman en navigator Hans van Goor hebben afgelopen weekend de eerste plaats in de C8-klasse en divisie 3 weten te bemachtigen tijdens de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Met deze overwinning hebben ze tevens het kampioenschap van de BioMCN 350Z Challenge 2012 in de wacht gesleept.
 • Talent First - Deltion Rallyteam op dreef in Amsterdam

  24-06-14 - De 30e editie van de Amsterdam Short Rally vond zondag 2 september jl. plaats in het westelijk havengebied van Amsterdam. KNAF Talent First 2012 Leo van der Eijk en zijn vaste navigator Fred Boer hebben de eerste plaats weten te bemachtigen in de A5 klasse met de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam.
 • Talent First - CIK-FIA Karting Academy en U18 in Angerville goede leerschool

  24-06-14 - Angerville, 26 augustus 2012 - Voor de KNAF Talent First karting coureurs was de tweede ronde van de CIK-FIA Karting Academy en het WK U18 op het kartcircuit in Angerville (Frankrijk) weer een unieke kans om zich te meten met de beste karters ter wereld. Weliswaar waren de resultaten in de finales nog niet waar men vooraf op gehoopt had, maar desondanks konden de KNAF Talent First coaches voldoende positieve punten in de evaluatie naar voren brengen.
 • Talent First - Welverdiende 4e plaats voor Timo van der Marel in Rally van Duitsland

  24-06-14 - Trier, 25 augustus 2012 - Uiteindelijk zag Timo van der Marel ook in dat hij tevreden kon zijn met zijn optreden in de ADAC-Rallye Deutschland, maar de welverdiende vierde plaats kreeg hij niet cadeau. Toch behoorde een podiumplaats ook nog tot de mogelijkheden, zeker toen de KNAF Talent First coureur een snelste en een tweede tijd op zaterdag liet noteren en daarmee aantoonde dat hij met de snelsten mee kan komen in de FIA WRC Academy, de opleidingsklasse voor jonge rallytalenten.
 • Talent First - Timo van der Marel gestrand in zicht van de finish in Finland !

  24-06-14 - Jyväskylä, 4 augustus 2012 - Op de allerlaatste klassementsproef van de Rally van Finland vond Timo van der Marel toch nog zijn Waterloo. Na een sterk optreden op de snelle gravelproeven leek Van der Marel nog een serieuze podiumkans te hebben, ondanks problemen met de intercom vanochtend. Timo van der Marel en zijn navigator Erwin Berkhof reden met hun Ford Fiesta R2 enkele snelle tijden en lagen afwisselend 3e of 4e in de WRC Academy klassering.
 • Talent First - Rally van Finland ligt Timo van der Marel goed

  24-06-14 - Jyväskylä, 3 augustus 2012 - Ook over de tweede dag van de WRC Rally van Finland was KNAF Talent First rijder Timo van der Marel te spreken, nadat hij de gehele dag zonder noemenswaardige problemen aansluiting wist te houden met de top van het klassement in de WRC Academy.
 • Talent First - Timo van der Marel goed van start in de Rally van Finland

  24-06-14 - Jyväskylä, 2 augustus 2012 - De Gravel Grand Prix, zo wordt de WRC Rally van Finland ook wel genoemd, ging vanmiddag in Jyväskylä van start met uiteraard KNAF Talent First rijder Timo van der Marel onder de 81 deelnemers met zijn Ford Fiesta R2.
 • Talent First - WRC Academy interview Timo van der Marel

  24-06-14 - Op donderdag 2 augustus gaat in Jyväskylä de 62e Rally van Finland van start. Timo van der Marel gaat daar zijn fantastische derde plaats van vorig jaar verdedigen! Vlak voor vertrek naar Finland voor de volgende ronde van de WRC Academy gaf Timo van der Marel een interview aan de organisatie achter deze unieke 'opstapklasse' naar het Wereldkampioenschap Rally's.
 • Talent First - Kooijman en vd Eijk imponeren in Etten-Leur

  24-06-14 - Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met twee KTF equipes aan de start van de Exotic Green Rally en R Sports-Cars Shortrally. Beiden rally’s vonden plaats in en nabij Etten-Leur. Kevin Kooijman en Hans van Goor zijn voor de derde keer op rij eerste geworden in de Nissan 350Z Challenge. Leo van der Eijk en navigator Fred Boer zijn eerste geworden in de A5 klasse.
 • Talent First - KNAF talenten tonen karakter in CIK-FIA Karting Academy en U18

  24-06-14 - Braga, 8 juli 2012 - De KNAF Talent First karting coureurs hebben dit weekeinde tijdens de eerste ronde van de CIK-FIA Karting Academy en het WK U18 op het kartcircuit in Braga (Portugal) karakter getoond. Helaas liet zich dat nog niet in alle gevallen vertalen in klinkende resultaten. Alleen Martijn van Leeuwen deed qua resultaat van zich spreken door in de finalerace heel sterk te rijden en zich vanaf de 20e plaats bij de start op te werken naar de 5e plaats aan de finish.
 • Talent First - Kooijman en vd Eijk aan start in Etten-Leur namens KTF/Deltion

  24-06-14 - KNAF Talent First en het Deltion Rallyteam verschijnen zaterdag 7 juli aan de start van de Exotic Green Rally en de R Sports-Cars Shortrally. Kevin Kooijman en Hans van Goor komen met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z in de C8 klasse. KNAF Talent First rijder Leo van der Eijk en navigator Fred Boer nemen voor het eerst plaats in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam. Zij verschijnen in tegenstelling tot de andere KTF equipe aan de start van de Shortrally.
 • Talent First - Leo van der Eijk KNAF Talent First 2012 en rijder Deltion Rallyteam

  24-06-14 - Na een intensieve tweedaagse rallytraining op en om Circuitpark Zandvoort, mag Leo van der Eijk zich KNAF Talent First Rally 2012 noemen én rijder van het Deltion Rallyteam.
 • Talent First - Winst voor Kooijman/van Goor tijdens ELE Rally

  24-06-14 - KNAF Talent First rijder Kevin Kooijman heeft zich afgelopen weekend samen met navigator Hans van Goor van zijn beste kant laten zien tijdens de ELE Rally. Tijdens de rally die jaarlijks in en nabij Helmond plaatsvindt zijn Kevin Kooijman en Hans van Goor eerste geworden in de C8-klasse, het klassement van de BIOMCN 350Z Challenge en divisie 3.
 • Talent First - Toch nog punten voor Timo van der Marel in Rally van Griekenland

  24-06-14 - Loutraki, 26 mei 2012 - Op de slotdag (voor de WRC Academy rijders) van de Acropolis Rally in Griekenland reed een verstandig koersende Timo van der Marel zich alsnog keurig in de punten, waardoor hij na twee evenementen de voorlopige vijfde plaats in het kampioenschap inneemt.
 • Talent First - Domme pech voor Timo van der Marel in de Rally van Griekenland

  24-06-14 - Loutraki, 25 mei - De tweede dag van de 59e Acropolis Rally had KNAF Talent First rijder Timo van der Marel zich heel anders voorgesteld. Na de wat voorzichtige start donderdagavond wilde Van der Marel zijn ritme herwinnen en minimaal twee plaatsen winst in het WRC Academy klassement boeken.
 • Talent First - Timo van der Marel voorzichtig van start in de Rally van Griekenland

  24-06-14 - Athene, 24 mei - Donderdagmiddag ging in Athene de 59e Acropolis Rally – de zesde ronde van het Wereldkampioenschap Rally’s – van start. KNAF Talent First rijder Timo van der Marel bevond zich onder de 54 deelnemers die na de drukbezochte ceremoniële start bij het mooie Zappion Palace in Athene al meteen een heel moeilijke klassementsproef stond te wachten.
 • Talent First - Timo van der Marel: tweede plaats met DMack-Nissan 350Z in Sulingen

  24-06-14 - Sulingen, 6 mei 2012 – Nadat Timo van der Marel en Rebecca Smart in maart de Tank S Rally op hun naam zetten, togen ze afgelopen weekend naar Duitsland voor de tweede ronde van de Nissan 305Z Challenge: de Rallye Sulingerland.
 • Talent First - Mats van den Brand en Leo van der Eijk winnaars KNAF Talent First rallyselectie 2012

  24-06-14 - De nationale autosportfederatie KNAF kondigt een nieuwe aanpak aan om de recente Nederlandse successen in de mondiale rallysport een vervolg te kunnen geven. Iedere ‘coureur in spé’ kon zich aanmelden voor de eerste selectieronde om kans te maken op een plaatsje in het KNAF Talent First Rally programma.
 • Talent First - Column Kevin Abbring - Spanning en dromen

  24-06-14 - Het is weer zover. De KNAF daagt opnieuw jong potentieel (rally) talent uit om mee te doen aan een van de twee selectiedagen om uiteindelijk in een Ford Fiesta R2 deel te mogen nemen aan het WRC !
 • Talent First - Prima resultaat voor Timo van der Marel in Rally van Portugal

  24-06-14 - Faro 31 maart - Ondanks een sterk ingekorte rally voor de deelnemers aan de FIA WRC Academy in Portugal was er sprake van een felle strijd om de ereplaatsen. De Nederlandse rallyrijder Timo van der Marel toonde zich zaterdagmiddag aan de finish tevreden over zijn prima vierde plaats.
 • Talent First - Moeilijke start in de Rally van Portugal

  24-06-14 - Faro 30 maart - Vandaag stonden 6 klassementsproeven op het programma in de vooraf als zwaar bestempelde WRC Rally van Portugal. Maar de omstandigheden vandaag waren zo slecht dat de organisatie halverwege de dag moest besluiten om de rally te onderbreken. Zaterdag hoopt men op betere weersomstandigheden, zodat de rally kan worden vervolgd.
 • Talent First - Timo van der Marel goed van start in de Rally van Portugal

  24-06-14 - Lissabon 29 maart - Vanmiddag ging in Lissabon de Vodafone Rally van Portugal van start. Helaas moest Kevin Abbring verstek laten gaan. De KNAF Talent First rijder crashte gisteren met zijn Skoda Fabia op de test voorafgaand aan de rally. Daarbij sloeg de auto over de kop en werd de rolkooi beschadigd. De FIA (internationale autosportfederatie) is in die gevallen onverbiddelijk: niet starten !
 • Talent First - Timo van der Marel klaar voor de start in de Rally van Portugal

  24-06-14 - Met niet minder dan vier Nederlandse rallytoppers onder de 57 ingeschreven equipes start komende week de Rally van Portugal, de vierde ronde van het WRC. Daarmee heeft Nederland – behalve ‘gastland’ Portugal – de meeste ijzers in het vuur.
 • Talent First - Inschrijving Selectiedagen KTF Rally geopend !

  24-06-14 - Na een jaar van afwezigheid is de KNAF weer helemaal klaar voor nieuw Rally talent. Daarom zij wij op zoek naar jou. Jij als potentieel talent maakt kans om opgenomen te worden in het KNAF Talent First programma, het programma waar Hans Weijs Jr. en Kevin Abbring beide succesvol aan hebben deelgenomen.
 • Talent First - KNAF Talent First talenten versterken Deltion Rallyteam

  24-06-14 - Het Deltion Rallyteam verschijnt vrijdag 16 maart met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car en de door KNAF Talent First rijder Kevin Kooijman bestuurde Nissan 350Z aan de start van de Tank S Rally, die jaarlijks in en nabij Emmeloord plaatsvindt. Daarnaast gaat het Deltion College de komende weken samen met KNAF Talent First op zoek naar een jonge en talentvolle rijder voor de Chevrolet Kalos van het team.
 • Talent First - Timo van der Marel opnieuw in FIA WRC Academy

  24-06-14 - Vlak voor de sluiting van de inschrijving bevestigde Timo van der Marel afgelopen week zijn deelname aan het tweede WRC Academy seizoen. Van der Marel zal opnieuw uitkomen onder de vleugels van het KNAF Talent First programma met steun van het NOC*NSF. “Ook dit jaar bleek het moeilijk om alles rond te krijgen, maar ik verheug me op mijn tweede seizoen in de WRC Academy en ik ga voor een top-3 klassering.”
 • Talent First - KNAF Talent First Autorensporttalenten

  24-06-14 - Op het Circuit Park Zandvoort vond afgelopen zaterdag de selectiedag plaats voor het KNAF Talent First Autorensport programma. Na een spannende finale werd de 16-jarige Tommy van Erp (Huizen) tot winnaar uitgeroepen door de jury. Hij gaat deelnemen aan het KNAF Talent First begeleidingstraject.
 • Talent First - Hans Weijs junior ook met VW

  24-06-14 - Na een lange periode van radiostilte wist Hans Weijs junior onlangs iedereen te verrassen met het nieuws dat ook hij in zee is gegaan met Volkswagen Motorsport. En zo zijn er twee KNAF Talent First rijders opgenomen in het rallyteam van het Duitse merk, dat volgend jaar debuteert in het WRC.
 • Talent First - Dennis van de Laar in Duitse F3 series

  24-06-14 - Dennis van de Laar, het 18-jarige KNAF Talent First talent, neemt aanstaand seizoen deel aan het Duits Formule 3-kampioenschap onder het motto “Discovering Formule 3”. De door Discovery Channel gesponsorde VWO-examenkandidaat rijdt opnieuw voor Van Amersfoort Racing, waar onder meer rijders als Jos Verstappen, Christijan Albers, Giedo van der Garde, Renger van der Zande en anderen hun race carrière een boost gaven.
 • Talent First - Introductie Kevin Abbring als Ambassadeur voor Stichting KNAF Talent First

  24-06-14 - Met trots presenteert de Stichting KNAF Talent First Kevin Abbring als haar ambassadeur en die van het FIA Road Safety-programma in Nederland. Binnen de mondiale rallysport behoeft Kevin Abbring inmiddels geen introductie meer, aangezien hij in vijf jaar is opgeklommen van KTF-talent tot fabriekscoureur bij Volkswagen Motorsport. In het volgende artikel gaat de pas 23-jarige Kevin Abbring nader in op deze verantwoordelijke, maar eervolle functie
 • Hist. Rally - Prijsuitreiking Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap

  24-06-14 - Prijsuitreiking Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap 2011 : Zaterdagavond 28 januari jl. zijn de prijswinnaars op een bijzondere, stijlvolle wijze gehuldigd in een bomvol Château St. Gerlach (Zuid Limburg) in aanwezigheid van veel rallysporters en met overhandiging van prijzen door een zeer speciale gast.
 • Talent First - Kevin Abbring wint S2000-Categorie in Rallye de Monte Carlo

  24-06-14 - Kevin Abbring en Lara Vanneste zijn met hun Škoda Fabia S2000 van het Volkswagen Motorsport-team de glorieuze winnaars geworden van de S2000-categorie in de Rallye de Monte Carlo.
 • Talent First - KNAF Talent First met brede kartselectie op jacht naar succes in 2012

  24-06-14 - In de aanloop naar het komende jaar komt de nationale autosportfederatie (KNAF) met een ambitieus plan om nieuwe Nederlandse successen in de mondiale kartsport binnen handbereik te brengen.
 • Talent First - Timo van der Marel naar FIA Institute Young Driver Excellence Academy

  24-06-14 - Nog geen drie weken nadat Kevin Abbring tot winnaar van de 2011 lichting van de FIA Institute Young Driver Excellence Academy werd uitgeroepen is een volgende Nederlandse rallyrijder toegelaten tot dit bijzondere opleidingsinstituut. KNAF Talent First rijder Timo van der Marel – dit seizoen actief in de WRC Academy – werd na een viertal spannende selectiedagen met 17 andere jonge autosporttalenten uit de hele wereld uitverkozen om de 2012 opleiding te gaan volgen.
 • Talent First - Timo van der Marel gestrand in het zicht van de finish !

  24-06-14 - Wales, zaterdag 12 november. Ook op de derde en laatste dag van de Wales Rally-GB voor de WRC Academy deelnemers deed KNAF Talent First rijder Timo van der Marel van zich spreken. In het WRC - waar nog een dag te gaan is - bleef de strijd aan de kop van het klassement onverminderd doorgaan tussen Sébastien Loeb (Citroën DS3) en Jari-Matti Latvala.
 • Talent First - Timo van der Marel rukt op in WRC Rally van Wales !

  24-06-14 - Wales, vrijdag 11 november. Regen, mist en modder, dat was het verhaal van de tweede dag van de Wales Rally-GB, hoewel de rally vanochtend nog met droog weer startte. Ook vandaag was er in het WRC weer volop drama, met het uitvallen van titelpretendent Mikko Hirvonen (Ford). Daardoor lijkt de achtste wereldtitel voor Sébastien Loeb (Citroën DS3) nog slechts een formaliteit.
 • Talent First - Priscilla Speelman niet succesvol bij VW Motorsport test

  24-06-14 - Ook dit jaar mocht Priscilla Speelman namens de KNAF en de Women Motor Sport Commission (WMC) deelnemen aan de jaarlijkse testdag van Volkswagen Motorsport in Oschersleben. Samen met 10 andere meisjes stonden rijtests met een Volkswagen Polo en een Volkswagen Scirocco op het programma. Mede door het slechte weer kon donderdag niet het gehele programma worden afgewerkt en daarom besloot de jury dat vier van de elf meisjes ook vrijdag 11 november nog in actie mochten komen. De overige 7 vielen dus helaas af en onder hen ook Priscilla Speelman.
 • Talent First - Timo van der Marel: domme pech op verbindingsetappe resulteert in desillusie

  24-06-14 - Donderdagmiddag ging in Llandudno de Rally van Wales van start voor de laatste ronde van het wereldkampioenschap rally’s. Voor vandaag stonden er 2 korte asfaltproeven en 1 langere gravelproef op het programma en de rally was nog maar nauwelijks begonnen of het eerste ‘slachtoffer’ viel al te noteren: WRC-rijder Sébastien Ogier vloog al na 1,6 km op de eerste proef met zijn Citroën DS3 van de weg en kon zijn weg niet meer vervolgen. En even later was het helaas KNAF Talent First rijder Timo van der Marel die op de verbindingsetappe van de tweede naar de derde proef plotseling zijn Ford Fiesta aan de kant van de weg moest zetten, waarschijnlijk met een kapotte V-snaar !
 • Talent First - Timo van der Marel gebrand op goede prestatie in loodzware gravelwedstrijd

  24-06-14 - Donderdagmiddag gaat in Llandudno de Rally van Wales van start voor de laatste ronde van het wereldkampioenschap rally’s. In het WRC en in de WRC Academy barst dan de strijd los voor de hoofdprijzen van het seizoen. Sébastien Loeb hoopt op zijn achtste (!) wereldtitel en in de inaugurele WRC Academy staat een geldprijs van niet minder dan €500.000 klaar, te besteden aan de volgende stap in de rallycarrière van de winnaar. KNAF Talent First rijder Timo van der Marel komt niet meer in aanmerking voor die prijs, maar toch wil de enige Nederlandse deelnemer in deze prestigieuze klasse zich in Wales van zijn beste kant laten zien.
 • Talent First - Marijn Kremers 4e in CIK-FIA Karting Academy

  24-06-14 - KNAF Talent First rijder Marijn Kremers heeft dit weekeinde ijzersterk gereden tijdens de derde ronde van de CIK-FIA Karting Academy op het circuit van Sarno in Italië. Ook Jordy Bens reed goed, vooral in de series, maar kwam niet verder dan de 19e plaats in de finale.
 • Talent First - Leerzame mediatraining voor KTF talenten in Zandvoort

  24-06-14 - Op woensdag 28 september werd in het Media Center van het Circuit Park Zandvoort een Media Training gegeven in het kader van het KNAF Talent First programma.
 • Talent First - Sterk slot van der Marel in Rally van Frankrijk

  24-06-14 - KNAF Talent First rijder Timo van der Marel was gebrand op revanche gedurende de slotdag van de WRC Rally van Frankrijk na de onfortuinlijke crash vrijdag – en zijn sterke optreden en doorzettingsvermogen werden beloond met een welverdiende zesde plaats in het WRC Academy klassement.
 • Talent First - Vroegtijdig einde aan dag 1 voor vd Marel

  24-06-14 - Timo van der Marel is tijdens de Rally van Frankrijk vroegtijdig uitgevallen op de eerste dag. Het 'Superrally' systeem maakt echter dat hij zaterdag opnieuw kan starten.
 • Talent First - Timo van der Marel: goed voorbereid aan de start voor Franse asfaltwedstrijd…

  24-06-14 - Op donderdagavond gingen de WRC Academy deelnemers als eersten over het podium in het mooie centrum van Straatsburg bij de ceremoniële start van de WRC Rally van Frankrijk. Ook KNAF Talent First rijder Timo van der Marel was uiteraard van de partij.
 • Talent First - Kim Oomen imponeert ook buiten kart tijdens Ondernemen = Topsport

  24-06-14 - Kim Oomen heeft tijdens het evenement Outdoor Brabant 2011 grote indruk gemaakt tijdens het congres Ondernemen = Topsport. Het jonge karttalent uit Sprundel wist de jury te overtuigen van haar ambities en werd hiervoor beloond met een prijzenpakket van Full Management Support.
 • Talent First - KNAF Talenten Bens en Kremers 24e en 13e in CIK-FIA Academy Trophy

  24-06-14 - KNAF Talent First rijders Jordy Bens en Marijn Kremers hebben dit weekeinde tijdens de tweede ronde van de CIK-FIA Karting Academy op het Franse Circuit du Grand Ouest in Aunay les Bois opnieuw veel ervaring op kunnen doen. Helaas vertaalde zich dat nog niet in goede resultaten: Jordy Bens werd in de finale 24e en Marijn Kremers 13e.
 • Talent First - Timo van der Marel: kans op goede klassering verkeken in 'thuisrally'

  24-06-14 - De tweede dag van de ADAC Rallye Deutschland begon goed voor de Nederlandse deelnemers, die deze rally als hun thuisrally beschouwen. Timo van der Marel klom dank zij twee sterk gereden proeven op naar de 5e plaats in de WRC Academy en had uitzicht op een podiumplaats toen het pechduiveltje toesloeg. Twee lekke banden (op proef 9 en 10) wierpen hem ver terug in het klassement. In de middagetappe hervond de KNAF Talent First rijder zich en wist hij zich uiteindelijk aan de finish alsnog als 10e te klasseren.
 • Talent First - Moeilijke bandenkeuze Van der Marel bij start Deutschland Rally

  24-06-14 - Toen vrijdagochtend de eerste equipes in Trier van start gingen voor de voor het wereldkampioenschap meetellende ADAC Rallye Deutschland zag de lucht er dreigend uit en vielen er ook nog wat regendruppels. Dat was voldoende voor een aantal teams om onzeker te zijn over de juiste bandenkeuze, ook bij de fabrieksteams! Timo van der Marel dacht het zekere voor het onzekere te nemen door achter met intermediates te gaan rijden en voor met slicks.
 • Talent First - Timo van der Marel: Duitse WRC Academy ronde thuiswedstrijd op asfalt…

  24-06-14 - Gisteravond ging in Trier de voor het wereldkampioenschap meetellende ADAC Rallye Deutschland van start bij de historische Porte Nigra. Onder de 80 deelnemende equipes bevinden zich weer vele Nederlandse teams, die dit als hun thuiswedstrijd beschouwen. KNAF Talent First rijder Timo van der Marel maakte vandaag zijn debuut bij een officiële FIA Persconferentie en liet daar weten – gesterkt door zijn derde plaats in de WRC Academy Rally van Finland – vol vertrouwen aan deze zware rally te beginnen.
 • Talent First - Timo van der Marel rukt op naar podiumplaats op slotdag !

  24-06-14 - Op de slotdag van de WRC Rally van Finland stonden de WRC Academy deelnemers 7 supersnelle klassementsproeven te wachten. En wat vooraf door menigeen als een mission impossible werd geacht gebeurd toch – dank zij een ijzersterk en volwassen optreden van de jonge KNAF Talent First rijder Timo van der Marel stond hij bij de finish op het derde treetje van het podium.
 • Talent First - Van der Marel sterk op tweede dag WRC Rally van Finland

  24-06-14 - Timo van der Marel maakt sterke opmars in WRC Rally van Finland! Vandaag stonden op de tweede dag van de WRC Rally van Finland 8 klassementsproeven op het programma, hetgeen fraaie rallysport opleverde, maar ook dramatische momenten. Voor KNAF Talent First rijder Timo van der Marel was het een geweldige tweede dag, die leidde tot een sterke vierde plaats in de WRC Academy tussenstand.
 • Talent First - Timo van der Marel goed van start in WRC Finland

  24-06-14 - Eerder vandaag ging in Jyväskylä de WRC Rally van Finland van start. De eerste dag telde slechts drie klassementsproeven (minder dan 40 wedstrijdkilometers), doch de eerste ‘slachtoffers’ vielen al vroeg in de wedstrijd. KNAF Talent First rijder Timo van der Marel bleef redelijk uit de problemen en klasseerde zich knap als achtste na de eerste dag.
 • Talent First - Timo van der Marel aan de start WRC Finland

  24-06-14 - Donderdag gaat in Jyväskylä de WRC Rally van Finland van start. De Rally van Finland staat bekend als een van de lastigste rally’s uit het wereldkampioenschap en vraagt om ervaring en veel terreinkennis om goed voor de dag te komen. Ook KNAF Talent First rijder Timo van der Marel staat weer aan de start in de WRC Academy.
 • Talent First - Intensieve tweedaagse trainingsstage KTF karttalenten in Veldhoven

  24-06-14 - Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli vond in Veldhoven het derde KNAF Talent First trainingskamp van 2011 plaats voor de jonge kartalenten uit de nationale selectie van bondscoach Randolph Bath. Na twee intensieve dagen keerden de 6 aanwezige talenten moe maar voldaan terug naar huis!
 • Talent First - Bens en Kremers maken goede indruk tijdens Academy Trophy

  24-06-14 - KNAF Talent First rijders Jordy Bens en Marijn Kremers hebben een uitstekende indruk achtergelaten tijdens de eerste manche van de CIK-FIA Karting Academy. Jordy Bens werd 17e en Marijn Kremers 28e.
 • Talent First - KTF vaardigt Bens en Kremers af naar Academy Trophy 2011

  24-06-14 - Jordy Bens en Marijn Kremers zijn de uitverkorenen die namens de KNAF in 2011 de Nederlandse eer mogen verdedigen in de CIK-FIA Academy Trophy. Zij volgen daarmee Max Koebolt op, die in 2010 tijdens de eerste editie van het kampioenschap een elfde plaats in de eindrankschikking wist te behalen.
 • Talent First - Timo van der Marel uitgevallen in WRC Rally van Italie

  24-06-14 - Zaterdagochtend bleek helaas dat de schade aan de motor van de Ford Fiesta van Timo van der Marel te ernstig was om op dag twee van de WRC Rally van Italie van start te gaan.
 • Talent First - Timo van der Marel 8e in Italie, maar desillusie door motorpech

  24-06-14 - Vandaag ging in Olbia (Sardinië) de WRC Rally van Italië van start. Er stonden 8 loodzware klassementsproeven op het programma en dat bleek voor de meeste deelnemers in de WRC Academy te veel van het goede te zijn, althans voor hun auto’s.
 • Talent First - KNAF Talent First karting selectie traint op Berghem

  24-06-14 - De jeugdige KNAF Talent First kartselectie trainde eerder deze week op de kartbaan van Berghem. Bondscoach Randolph Bath en KNAF Topsportcoördinator Maarten van Wesenbeeck hadden de selectie in twee groepen opgedeeld.
 • Talent First - Timo van der Marel van start in Italie

  24-06-14 - Donderdagavond vond in Olbia (Sardinië) de ceremoniële start van de Rally van Italië plaats. En vanaf vrijdagochtend staan de deelnemers aan deze vijfde ronde van het World Rally Championship (WRC) 8 klassementsproeven te wachten. In de tweede ronde van de nieuwe WRC Academy is KNAF Talent First rijder Timo van der Marel optimistisch gestemd.
 • Talent First - Van der Marel met steun van NOC*NSF in FIA WRC Academy

  24-06-14 - Aan het begin van het nieuwe rallyseizoen krijgt de Nederlandse rallysport een extra impuls. Naast Dennis Kuipers (Ford) en Peter van Merksteijn junior (Citroën) zal ook Timo van der Marel in het WRC van start gaan. Hij krijgt onder de vleugels van KNAF Talent First de kans om zich te bewijzen in de nieuwe FIA WRC Academy.
 • Talent First - Video KTF Karting trainingsdag Strijen 2010

  24-06-14 - Bekijk in dit artikel het door Arthur Dontje gemaakte filmpje over de KNAF Talent First Trainingsdag op het circuit van Strijen.
 • Talent First - Dramatische ontknopping Rally van Spanje voor Weijs Jr.

  24-06-14 - In Salou had Nederlandse rallygeschiedenis geschreven moeten worden door Hans Weijs junior, maar door domme pech miste hij bij de finish van de Rally van Spanje de wereldtitel op een haar na!
 • Talent First - KNAF voor derde jaar op rij winnaar FIA ASN klassement

  24-06-14 - De Nederlandse autosportfederatie KNAF heeft voor de derde achtereenvolgende keer de winst in het door de FIA (Féderation Internationale de l’Automobile) ingestelde ASN klassement in het Junior World Rally Championship (J-WRC) opgeëist.
 • Talent First - Tweede plaats Hans Weijs Jr. houdt titelkans levend.

  24-06-14 - Hans Weijs Jr. heeft met een tweede plaats in de Rally van Frankrijk zijn J-WRC titelkans levend gehouden. Kevin Abbring viel op dag 1 uit en sloot daarmee zijn J-WRC seizoen in mineur af.
 • Talent First - Trainingskamp KNAF Talent First Karting selectie succesvol verlopen

  24-06-14 - Begin september kwam de jonge KNAF Karting Selectie ‘Beloftes’ (8 – 13 jaar) twee dagen samen voor het eerste KNAF Talent First trainingskamp. Bondscoach Randolph Bath en zijn team van scouts (oud-kartkampioenen Michael Vacirca, Peter de Bruijn, WillemJan Keizer en Aad van Daalen) hadden een intensief trainingsprogramma voor de selectie samengesteld.
 • Talent First - Stephen van Welij: Titel in Colt Cup beloning voor goed en leerzaam seizoen

  24-06-14 - In zijn laatste optreden van dit seizoen in de Mitsubishi Colt CZT in KNAF kleuren behaalde de 22-jarige Stephen van Welij de titel in de Colt Cup. Met zijn navigator Hans van Goor reed Van Welij dit weekeinde in de Hellendoorn Rally, de bekendste rally van ons land.
 • Talent First - Van Welij stelt titel veilig in Amsterdam Rallysprint

  24-06-14 - Tijdens de RallyPro Amsterdamsprint kwam onverwacht ook het KNAF Talent First team Stephen van Welij/Hans van Goor in actie met de Mitsubishi Colt CZT, omdat de Nederland Rally (gepland voor 9 oktober) in de omgeving van Barneveld onlangs werd afgeblazen.
 • Talent First - Hans Weijs Jr. boekt J-WRC winst in Rally van Duitsland!

  24-06-14 - De Rally van Duitsland was er voor KNAF Talent First Team Holland één vol hoogte- en dieptepunten. Kevin Abbring viel al op de eerste proef uit, Hans Weijs Jr. domineerde een weekend lang en boekte er zijn tweede J-WRC winst ooit.
 • Talent First - Nationale Karting Selectie bekend en bondscoach aangesteld!

  24-06-14 - De KNAF heeft haar KNAF Talent First Karting Selectie 2010 bekend gemaakt en per 1 juni een Bondscoach Karting aangesteld. In dit artikel meer hierover.
 • Talent First - Van Welij zet progressie voort in Exotic Green Rally

  24-06-14 - Stephen van Welij heeft opnieuw een prima prestatie geleverd met de Mitsubishi Colt CZT tijdens de Exotic Green Rally. Met een eerste plaats in de Mitsubishi Colt Cup en een 24e plaats algemeen kan hij niet anders dan tevreden zijn.
 • Talent First - Tweede plaats Weijs Jr., Abbring alleen aan de leiding in J-WRC

  24-06-14 - In de allereerste Rally van Bulgarije meetelend voor het Wereldkampioenschap Rally, wist met name Hans Weijs Jr. resultaat te boeken. Hij werd tweede achter de Belg Thierry Neuville. De zevende plaats van Abbring was voldoende om alleen aan de leiding te komen in het J-WRC.
 • Talent First - Van Welij ziet uitstekende ELE Rally beloond worden

  24-06-14 - Aan de finish van de 46e Paradigit-ELE Rally was iedereen het er over eens dat de rallysport in Nederland leeft en dat er spannende wedstrijden zijn met mooie winnaars. Ook het KNAF Talent First team liet zich hierbij niet onbetuigd.
 • Talent First - Kevin Abbring wint J-WRC Rally van Portugal!

  24-06-14 - Kevin Abbring schreef in Portugal voor de tweede maal in zijn carriére een J-WRC wedstrijd op zijn naam. Voor Hans Weijs Jr. was de Rally van Portugal er een om snel te vergeten. Hij viel op vrijdag al uit met een vastgelopen motor.
 • Talent First - Stephen van Welij boekt progressie in Rally van Wallonië

  24-06-14 - In de onder stralende weersomstandigheden verreden Rallye de Wallonie in en rond Namen kwam het KNAF Talent First team in actie met de jonge Stephen van Welij en zijn ervaren navigator Hans van Goor met de Mitsubishi Colt.
 • Talent First - KTF Team Holland: Mooie podiumplaats Kevin Abbring

  24-06-14 - Kevin Abbring is zijn J-WRC seizoen 2010 begonnen met een derde plaats in de Rally van Turkije. Gemengde gevoelens bij Kevin: Een mooie podiumplaats, er had echter meer ingezeten.
 • Talent First - KNAF Talent First Team Holland opnieuw in J-WRC

  24-06-14 - Voor het derde achtereenvolgende jaar zet het KNAF Talent First Team Holland met de jonge rijders Hans Weijs junior en Kevin Abbring in op het FIA Junior World Rally Championship (J-WRC).

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 

Talent First - Magistrale inhaalrace brengt Max Verstappen in Macau plaats zeven

17-11-14 - Max Verstappen heeft tijdens de Formule 3 Macau Grand Prix opnieuw laten zien waarom hij de revelatie van dit autosportseizoen is. Met een fenomenale inhaalrace wist de 17-jarige KNAF Talent First-rijder op het smalle stratencircuit van Macau vanaf een in principe kansloze 24ste startpositie op te rukken naar plaats zeven. V
Rally - Huldiging Rallykampioenen 2014

11-11-14 - Huldiging der Kampioenen op 13 december 2014. Het Bestuur Sectie Rally's huldigt de rallykampioenen van 2014 op 13 december in Tilburg.
Autorensport - JR Motorsport wint openingsrace Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort

10-11-14 - De Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door Pieter van Soelen en Koen Bogaerts met een door JR Motorsport geprepareerde BMW M4 Silhouette. De 500 kilometer tellende wedstrijd op Circuit Park Zandvoort werd gekenmerkt door een mooie strijd in de verschillende divisies.
De KNAF - Jordan King wint FIA Institute Young Drivers Excellence Academy-selectie Noord-Oost Europa

04-11-14 - De Brit Jordan King is de winnaar geworden van de FIA Institute Young Driver Excellence Academy-selectie voor Noord-Oost Europa, die afgelopen week in Nederland plaatsvond. In totaal waren zestien jonge coureurs uit evenzoveel Europese landen in Nederland te gast voor het prestigieuze selectie-evenement, dat voor de eerste maal door de Nederlandse autosportfederatie KNAF werd georganiseerd.
De KNAF - Team The Netherlands steelt de show

04-11-14 - Team The Netherlands gaat met een sterke equipe naar de Rotax Max Grand Finals. Deze worden gehouden van 25 - 29 november in Valencia. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid is Team The Netherlands in een nieuw racejasje gestoken. Zo krijgen de Nederlandse coureurs een flitsende raceoverall met een schitterend Nederlands design.
Talent First - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand domineert Ford Fiesta Sport Trophy in Euregio Rally

03-11-14 - KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft op meer dan overtuigende wijze laten zien wie er tijdens de Euregio Rally de snelste rijder in de Ford Fiesta Sport Trophy was. Van de tien klassementsproeven wist de KTF-rijder er negen op zijn naam te schrijven, pakte daarmee voor de vijfde keer de zege in de ‘Trophy’ en eindigde in het algemeen klassement zelfs op plaats zes! Toch hield Van den Brand aan de laatste rally van het seizoen een dubbel gevoel over. Op de proef die het KTF-rallytalent niet in winst wist om te zetten, eindigde hij op 0,1 seconde (!) van zijn naaste concurrent op plaats twee en daarmee miste Van den Brand met het kleinst mogelijke verschil de titel in de Fiesta Sport Trophy.
De KNAF - Week van de Official een succes!

04-11-14 - In de week van 4 tot en met 12 oktober organiseerde de KNAF voor de tweede maal de ‘Week van de Official’. Dit is een initiatief van NOC*NSF om de arbitrage bij de diverse sportbonden in het zonnetje te zetten. Want zonder vrijwilligers geen sport.
De KNAF - Licenties verlengen en licentiedagen

04-11-14 - Vanaf maandag 1 december kunnen alle rijders en officials hun licentie(s) weer verlengen!
De KNAF - Nederlanders in een FIA of CIK Europees of Wereldkampioenschap (oktober)

04-11-14 - De kart- en autosport kent vele kampioenschappen, waarbij de officiële FIA en CIK Europese en Wereldkampioenschappen de top van de piramide vormen. In deze ‘top’ is Nederland gelukkig ook goed vertegenwoordigd. KNAF Fast News houdt de verrichtingen van onze landgenoten in de gaten. In deze editie Max Verstappen, Jules Szymkowiak, Dennis van de Laar, Ryan van der Burgt, Menno Paauwe, Dylan Davies, Richard Verschoor, Rinus van Kalmthout, Bas Lammers, Tom Coronel en Kevin Abbring.
Terreinsport - Kampioensfeest 2014

03-11-14 - Het kampioensfeest voor 2014 zal gehouden worden op zaterdag 22 november 2014